Wednesday, May 12, 2010

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလးမ်ား (၅)


အညာဟင္း ေလး ေတြ အညာ ဟင္း ေလး ေတြ နဲ႔ မေကာင္းတေကာင္း ဟင္းေလးေတြကို ေရရွည္ မွ စားႏိုင္ပါ႔ မလားလို႕ စိုးရိမ္မိတယ္ဗ်ာ.. ေျပာရရင္ က်ေနာ္ တို႕ အညာ ဆိုတာ ပူျပင္းေျခာက္ေသြ႕ၿပီး အစာ ေရစာ လည္း ရွားပါးပါတယ္...၊ ေအာက္အရပ္ ေဒသမ်ားဆိုရင္ ျမစ္ေခ်ာင္း အင္း အိုင္ေတြ ေပါမ်ား တဲ႔ အတြက္ ဆင္းပင္ ဆင္းရဲေသာ္လည္း ငါးေလး ပုဇြန္ေလး စားႏိုင္ၾကပါလိမ္႔မယ္...။

က်ေနာ္ တုိ႕ အညာ အရပ္ မွာ ေတာ႔ အဲဒီလိုမ်ဳိး လည္း မစားႏိုင္ပါဘူး... တခ်ဳိ႕ ေတာ္ေတာ္ ဆင္းရဲ တဲ႔ ေဒသ မ်ား ဆိုရင္ က်ေနာ္ အရင္ ပို႕စ္ ေတြ ထဲမွာ ေရးခဲ႔ သလို ငရုပ္သီး ဟင္း လုပ္စားရပါတယ္..  ႏွမ္းဘတ္ခ်ဥ္ ကို ဟင္း လုပ္ စားရပါတယ္..(...ကိုႀကီးေက်ာက္ ေျပာတာ တကယ္ပါ ဟင္းဝတ္ခြက္ ေတြမွာ ႏွမ္းဘတ္ခ်ဥ္ တို႕ ပဲ တို႕  ႀကီး ပါဘဲ...)...။

က်ေနာ္႔ ေမာင္ အလတ္ တေယာက္ စစ္ကိုင္းေခ်ာင္မွာ သကၤန္း သြားဝတ္ဘူး ပါတယ္..၊ ေတာ္ေတာ္ ၾကာ ပါတယ္..၊ စစ္ကိုင္းေခ်ာင္ နဲ႕ နီး တဲ႔ ရြာေတြ မွာ ဆြမ္းခံ ရ ပါတယ္...၊ ေမာင္ေလး ဦးဇင္း ထြက္လာေတာ႔ ေျပာျပ ပါတယ္...၊ ဆြမ္း ခြက္ေတြ ထဲမွာ တခါလာလည္း ႏွမ္းဘတ္ခ်ဥ္ ၊ ပဲခ်က္ ၊ ဟင္းရြက္ ေတြ နဲ႔ ငရုပ္သီး ဘဲ ရတယ္တဲ႔...၊ တပတ္ ကို တရက္ ဘံု ဆြမ္း ေလာင္းတဲ႔ ရက္မ်ဳိး ဆိုရင္ သိပ္ေပ်ာ္ တယ္လို႕ ေျပာျပ ပါတယ္...။

အဲဒီ အခ်ိန္ၾကမွ ဝက္သား ဟင္း စားရလို႕ပါတဲ႔...၊ ဘံု ဆြမ္းခံရမဲ႔ မနက္ မ်ားဆို ဆြမ္းခံ ၾကြရတာ တအား တက္ၾကြ ေနတယ္လို႕  ေျပာတာဘဲ... မ်က္ေစ႔ ထဲ ၀က္သား တံုးႀကီး ျမင္ျမင္ ေနလို႕ ေပါ႔ လို႕ ေျပာပါတယ္.၊ အိမ္နဲ႔ လည္း ေဝးေနေတာ႔ က်ေနာ္ တို႕ ကလည္း သိပ္ မပို႕ႏိုင္ဘူး ဆိုေတာ႔ သူ႕ခမ်ာ အဲဒီဘုန္းႀကီး ဝတ္တဲ႔ အခ်ိန္ေတြ  မွာ အစား ေတာ္ေတာ္ ဆင္းရဲ ပါတယ္ ..၊ ဒါေတာင္ က်ေနာ္ တို႕ ျမန္မာေတြ ထံုးစံ အရ စားဦး စားဖ်ား ေကာင္းရာ မြန္ရာ ေလး ကို ဘုန္းႀကီး ကို လွဴတာ ဆိုေတာ႔ ရြာသူ ရြာသားေတြ ဘယ္လိုမ်ား စားေန သလည္း ဆိုတာ စဥ္းစားသာ ၾကည္႔ပါ ေတာ႔ဗ်ာ...။

ဒီေန႕ခ်က္မဲ႔ အညာဟင္း ေလးေတြကေတာ႔ ပဲၾကားေလွာ္ နဲ႔ ေျမပဲ ကို ေရာေၾကာ္ထားပါတယ္ ... ေမႊးေအာင္လို႕ ဂ်င္း ေလး ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ကို ေထာင္း ၿပီး ကၽြတ္ေအာင္ ေၾကာ္ထားပါတယ္... ေမႊးစိမ္႕ ေနပါတယ္.. ေရေႏြး ေလး နဲ႔ အၿမီး လုပ္ရင္ ပိုေကာင္းပါလိမ္႔မယ္... ႀကိဳက္တတ္ သူမ်ား ကေတာ႔ ႏွမ္းဘတ္ခ်ဥ္ ေတာင္ ဘီအီး နဲ႔ ၿမီးတယ္ ဆိုေတာ႔ ဒီပဲေၾကာ္ ဆိုရင္ ပိုၿမီး လို႕ ေကာင္း ပါတယ္... ႀကိဳက္ သေလာက္ ၿမီးပါဗ်ာ. ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ကိုယ္ေတာင္ ဝိုင္း ထဲ ပါခ်င္ေသး... (ေရေႏြး ၾကမ္းဝိုင္းပါ..)။

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ငံျပာရည္ ခ်က္ပါ.. ဗမာ႕ ပါးစပ္မ်ား အငံ နဲ႕ အစပ္ မပါရင္ ထမင္း စားမဝင္ေတာ႔ အငံခ်က္ ကေလး ေပါ႔ဗ်ာ... ပုဇြန္ေျခာက္.. ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ နဲ႔ ဆီသပ္ ၿပီး ေသခ်ာ ခ်က္ထားပါတယ္.. စားေကာင္း ပါတယ္ဗ်ာ...။

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ဟင္းရြက္ေလွာ္ ပါဘဲ... ဟင္းရြက္ ေတြ ကို သင္ ၿပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး စစ္ ထားပါ တယ္... ခဏေန မွ ၾကက္သြန္နီ ျဖဴ ဂ်င္း နဲနဲ နဲ႕ ဆီသတ္ပါတယ္.. ငါးပိ ဒါမွ မဟုတ္ရင္ ငံျပာရည္ နဲနဲ ထည္႕ ၿပီး ၾကက္သြန္ နဲနဲ ေလး ႏြမ္း သြားၿပီး အနံေလး ေမႊးသြားရင္ ခုနက ဟင္းရြက္ ေတြ ထဲ႔ပါတယ္.. ဟင္းရြက္ နဲနဲ ႏြမ္းသြားရင္ အခ်ဳိမႈံ သင္႔ ရုံ ၊ ဆား နဲနဲ နဲ႕ ေရေဖ်ာ္ထားတဲ႔ ဆန္မႈံ ေရ ကို ေလာင္းထည္႕ လိုက္ပါတယ္... ၊ ဆန္မႈံ ေရ ခန္း ၿပီး နဲနဲ ခဲသြားရင္ စားလို႕ ရပါၿပီ...၊ ကဲ က်န္းမာေရး နဲ႕ ညီညြတ္တဲ႕ ဟင္းရြက္ေလွာ္ က တခြက္ပါ...။

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ငါးေခါင္း ပါဘဲ...၊ လက္ေဆာင္ရတဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ ကိုခ်က္ထားပါတယ္.. အမွန္ေတာ႔ ဝက္သား နဲ႔ ခ်က္ရင္ ပို ေကာင္းပါတယ္.. ဒါေပမဲ႔ အိမ္မွာက ဝက္သား မစားတဲ႔ သူေတြ မ်ားေန တဲ႔ အတြက္ ငါးေခါင္း နဲ႔ ခ်က္ရတာပါ... ဘာနဲ႔ ဘဲ ခ်က္ခ်က္ မွ်စ္ခ်ဥ္ ႏုႏုေလး ေတြ ဆိုေတာ႔ ေကာင္းၿပီး သားပါ...။

ကဲ.. ဒီေန႕ ဟင္း သိပ္မေကာင္း လို႕ သရက္သီး ေလးနဲ႔ အစာပိတ္ လိုက္ရေအာင္ေနာ္.. စိန္တလံုး ပင္မွဲ႕ ေလးပါ ေတာ္ ေတာ္ ခ်ဳိပါတယ္... က်ေနာ္ တို႔ ငယ္ငယ္ ကေတာ႔ သရက္သီး ဆိုရင္ အညာမွာ အေကာင္း ဆံုးက ေအာင္ဒင္ ဘဲ ခုေတာ႔ စိန္တလံုး တဲ႔ ဗ်ာ....။

ေလးစားစြာျဖင္႔
စာေရးသူ-ေရႊစင္ဦး
.

29 comments:

sonata-cantata said...

ငါးေခါင္းက လြဲလို႔ ကိုဧရာ့ အႀကိဳက္ခ်ည္းပါပဲဗ်ာ...

မသီတာ

Vista said...

အစားဆင္းရဲ သဒဲ့လား .. ဟင့္

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

ေကာင္းေလစြ...ညီမေလးက ငံၿပာရည္ခ်က္နဲ႕ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းကုိ အ၀ဆြဲသြားပါတယ္...မွ်စ္ခ်ဥ္ကုိ အရမ္း အရမ္းကုိ ၾကိဳက္ပါတယ္...ဒီမွာက်ေတာ့ အနံ႕ေၾကာင့္ သိပ္ခ်က္မစားၿဖစ္ဘူး...ဒီမွာ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႕၀က္သားနဲ႕ ခ်က္စားတဲ့ အိမ္တစ္အိမ္ကုိ ပတ္၀န္းက်င္က အနံ႕မခံႏုိင္လို႕ ရဲတုိင္ဘူးတယ္တဲ့ ...မန္းေလးလာခဲ့မယ္...မွ်စ္ခ်ဥ္အ၀ ခ်က္ေကၽြးေနာ္... :)))

ခ်စ္ညီမေလး

သိဂၤါေက်ာ္ said...

မွ်စ္ခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကိဳက္ျပီးသား.. သရက္သီးကလည္း ၾကိဳက္မွၾကိဳက္.. ဟင္း႐ြက္ေပါင္းေတာ့ မစားဖူးဘူး..

ေမာင္မိုး said...

အစာပိတ္တစ္ခုပဲ စိတ္နဲ႔ေတြ႔တယ္ဗ်ာ။

Flower said...

ငါးေခါင္းနဲ႕မွ်စ္ခ်ဥ္ဆိုေတာ႕ မေရႊစင္အိမ္မွာဘဲ ေနျပီး အျပတ္တီးလိုက္ရရင္မိုက္မယ္လို႕ စဥ္းစားေနမိတာ
အရမ္းၾကိဳက္တာမို႕လို႕ေလ..
ငံျပာရည္ခ်က္ကေလးကလဲ မိုက္မွမိုက္..
ဗိုက္ဆာလာျပီ ေယာကၡမၾကီးေရ..
အိမ္ျပန္ျပီးငရုပ္သီးေထာင္းနဲ႕ဘဲ ထမင္းစားေတာ႕မယ္

ကိုလူေထြး said...

ဟင္းေတြေရာ.. ပဲေၾကာ္ေရာ.. သရက္သီးေရာ အကုန္စားေကာင္းတယ္ ဒကာမၾကီး မေရႊစင္ေရ...

ဒါေပမယ့္ ဘံုဆြမ္းေလာင္းရက္ေလးကိုေတာ့ လြမ္းမိေသးတယ္...

းဝ)

Anonymous said...

Sar chin tal

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

အညာဟင္းေတြ အားရပါးရ လာစားသြားတယ္ေနာ္။

မမေရႊစင္ဦးေလးက အညာဟင္းေတြ ခ်က္ေကြ်းထားတာ ညီမေလး က်ာပိုးအိတ္က အားရပါးရ (တကယ္လဲမစားရဘူး) စားသြားတယ္။

အကုန္ၾကိဳက္တယ္။ သရက္သီးမွည့္ေတာ့ နည္းနည္းဘဲစားတယ္ေနာ္။ သိပ္မၾကိဳက္ဘူး။ တာမီးက သရက္သီးကို အစိမ္း ပိုၾကိဳက္တယ္။ ငံျပာရည္ရယ္ ငရုတ္သီးမႈန္ ့ရယ္နဲ ့နယ္ထားတာ စားခ်င္တယ္မမ။
း)

ငံျပာရည္ခ်က္ေတြ၊ငိပိရည္ေတြ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္.. ဟင္းရြက္ေပါင္းလဲ ၾကိဳက္တယ္.. မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ ့ ငါး......
အို ့

ကီးဘုတ္ေပၚေတာင္ သြားရည္က်သြားတယ္။
ငတ္လိုက္တာေနာ္
အဟိ

Tai said...

Wooo...! I will eat all. Some more rice please.

But you should put less cooking oil. I don't like too much oil. It is not good for health.

Any way, one pack to go please.

မေဗဒါ said...

အမေရ..

ဟင္းရြက္ေပါင္းမွာက ဘယ္လိုဟင္းရြက္ေတြကို သံုးရမွာလဲ..
လုပ္စားမလို႕ပါ..။
ပဲၾကားေနရာမွာ တျခား ပဲ အစားထိုးၿပီး လုပ္စားလို႕ ရမယ္ထင္ပါသလား..။

ေက်းဇူးပါ.. အညာဟင္းေလး ေတြအေၾကာင္း သိရလို႕..
မေဗဒါက ဟင္းထမင္းကို အႏုပညာေျမာက္ မခ်က္တက္ေတာ့ ေတာ္ရံုရွင္းျပရင္ မသိဘူး.. ယူက်ဳ႕လည္းမရဘူး.. ကယ္ပါဦးေပါ့.. ဟဲ ..

မေဗဒါ

kiki said...

ခု စိန္တလံုး ဘယ္ ေစ်း ျဖစ္ ေနျပီ လဲ ဟင္ ..( သရက္သီး ေစ်း ေမးတာ ပါ ။ တလြဲ မေတြး နဲ့ ဦး..)
သရက္သီး ေမႊးအီအီေလး စားခ်င္တယ္ .. မွ်စ္ခ်ဥ္ ကို ၃ ထပ္သား နဲ့ ခ်က္ရင္ လဲ စားေကာင္းတယ္ .. ေက်ာက္မဲ က အဖြားတို့ အဲ့ လို အျမဲ ခ်က္တာ လြမ္းလိုက္တာ .. ျပီး အညာ ျငဳပ္သီးေထာင္း ေလး နဲ့ နယ္စား .. ဟိုင္း ရွားလဘတ္စ္ ..

ခ်ိဳက် said...

ဟင့္.....ျမန္မာစားစရာေတြ လြမ္းေနတာဗ် ခဏခဏ ျမင္ေနရျပီး စားလည္းစားရဘူး ဒီကလည္း အခ်က္အျပဳတ္ဆို ဘဲဥေလာက္ပဲ ျပဳတ္တတ္တာဗ် :)

ဂ်ဴနို said...

ငံျပာရည္ခ်က္ေလးနဲ႔ ဟင္းရြက္ေပါင္းနဲ႔ အိုေကပီ။
သရက္သီးကေတာ့ ေက်ာက္ဆည္သီး ဘယ္ေလာက္ေကာင္းေကာင္း ရင္ကြဲေလာက္ဆို ေတာ္ပါပီ။:)))


မအယ္

ေမာင္သီဟ said...

ဟာာာ ဂလုဂလု ဂလု
တကယ္ သြားရည္က်တယ္ဗ်ဳိ႕ အခုဘယ္မွာလဲအစ္မေရ
ျပန္သြားျပီလားဗ်

ကိုေဇာ္ said...

ရႈပ္တယ္ကြာ . . .
အကုန္ခ်ားမယ္. . . .ဘယ္တူမွ မကပ္နဲ႔ကြ. .
မဆိုင္တူ မကပ္နဲ႔ တိတ္ကုန္တယ္. . :P
အကုန္စားသြားတယ္ဗ်ာ. . .
ပလပ္. . .ပလပ္. . .ေအ႔ . . ( ေဆာ္တီး )

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

အညာစာ ပဲၾကားေလးကို အညာက ထန္းရည္ ေလးနဲ႔ ျမည္းလိုက္ရရင္ေတာ့လား
ဟင္း ဟင္း(ၾကိတ္မနိင္ခဲမရသံ)

sosegado said...

သရက္သီး ေရတံခြန္ေတာင္ သြားတဲ့ဘက္က သရက္သီးေတြ သတိရ၊ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ငါးေခါင္း စိတ္သြားတုိင္း သြားစားလုိက္ရင္ေတာ့….

Anonymous said...

အမ ပဲေၾကာက္ကလြဲလို႔ က်န္တာအကုန္ၾကိဳက္တယ္။
ဒါေတာင္သရက္သီးကအမွဲ႔ထက္အစိမ္းကိုပိုၾကိဳက္တယ္။

ျမတ္ႏိုး

သစ္သစ္ said...

မေရာက္တာၾကာလို႔ လာတာ မမေရ.... ဟင္းေတြနဲ႔တိုးျပီး ဂလုျဖစ္သြားတယ္...ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္ ...

ကာရံဆူး said...

မေရႊစင္ေရ..ငံျပာရည္ခ်က္နည္းေလး အေသးစိတ္နဲ ့ဟင္းရြက္က ဘာဟင္းဆိုတာေလး ေရးေပးပါလား...သြားရည္က်တာ မလံုေလာက္လို ့ကိုယ္တိုင္ လုပ္စားေတာ့မလို ့...

ကာရံဆူး said...

ေအာ္ ေမ့လို ့မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ ့ငါးေခါင္းခ်က္နည္းပါ ေရးေပးေနာ္..တစ္ေယာက္နဲ ့တစ္ေယာက္ ခ်က္တာ မတူလို ့သိခ်င္လို ့...ငတ္ႀကီးက်တယ္ မထင္ေစခ်င္ပါ... :P

SHWE ZIN U said...

မေဗဒါ ၊ ကာရံဆူး ေရ

ပဲၾကားေနရာမွာ ႀကိဳက္တဲ႔ ပဲ အစားထိုးလို႕ ရပါတယ္.. ပဲၾကားကေတာ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္..

ဟင္းရြက္ေလွာ္ ကေတာ႔ ဘယ္ဟင္းရြက္မဆို စားရသမွ် ထဲ႔ လို႕ ရပါတယ္..
ဟင္းရြက္စံုေလ ေကာင္းေလေပါ႔

ေနာက္ၿပီး ငံျပာရည္ခ်က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ပုဇြန္ေျခာက္ ကို အရင္ေထာင္း ထားပါ ၿပီးေတာ႔ ဆီသတ္ၿပီး ေမႊးလာရင္ ငရုပ္သီး ေလး ထဲ႔ပါ ေနာက္ ငံျပာရည္ထဲ႔ ပါ.. ေကာင္းစ္

ျမွစ္ခ်ဥ္ ကို အတံုးေသးေလး ေတြ သံုးၿပီး ငါးပိ ဆား အခ်ဳိမႈံ အေရာင္တင္ နဲ႔ သင္႔ရုံ နဲ႔ အရင္ ျပုတ္ထားရ ပါတယ္ မွ်စ္ႏူးၿပီ ဆိုမွ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ နယ္ထားတဲ႔ ငါးေခါင္း ကို ထဲ ၿပီး ေနာက္တခါ ျမွစ္ခ်ဥ္ အိုးက်ေအာင္ ျပန္တည္ ရပါတယ္ဗ်ာ

၀က္သား ဆိုရင္ ေတာ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ တခါထဲ ေရာၿပီး ႏူးေနေအာင္ ျပဳတ္လို႕ ရပါတယ္...

ျမန္မာဟင္း ေကာင္းေလး ေတြ ခ်က္စားႏိုင္ၾကပါေစ

ခင္တဲ႔
ေရႊစင္

မကိ ေရ

စိန္တလံုး က အခု တလံုးကို ၁၀၀၊ ၁၅၀၊ ၂၀၀ ပါတဲ႔ အလကား လိုခ်င္ရင္ေတာ႔ သရက္ျခံသြားၿပီး ေတာင္းရင္ စားဘို႕ေတာ႔ ေပးပါတယ္တဲ႔

ခင္တဲ႔ မကိ အတြက္ ပို႔လိုက္မယ္ေနာ္

ခင္တဲ႔
ေရႊစင္

သက္ေဝ said...

ျမင္ရတာ စားခ်င္စရာပဲ...
အညာစာေတြနဲ႕ သိပ္မနီးစပ္လို႕ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ သရက္သီးပန္းကန္ပဲ မ သြားပါတယ္...

Anonymous said...

အညာသူ ဆန္ခ်င္ေတာ႔ ဗ်ာ မ်ားေနတယ္..အိုဗာတင္းေတြ ေဖ်ာ္ေနသလို ခံစားမိပါေၾကာင္း

ဗ်ာ ကို ေလ်ာ႔ၿပီး ဟင္းရြက္ကို အညာလို ေၾကာ္တတ္ပါေစ..

Rita said...

အစားဆင္းရဲခ်င္လိုက္တာ
:)

Anonymous said...

အိုဗာတင္းေတြ ေဖ်ာ္သလို ခံစားေနရတယ္ဆိုရင္လဲ ေသာက္လိုက္ဗ်ာ မန္းမွာေတာ့ စာေရးေရး စကားေျပာေျပာ ဗ်ာထည္႔ေျပာတာ မ်ားတယ္ ဗ်ာမ်ားေနတယ္ ေျပာမေနနဲ႕ global ေခတ္မွာ အထက္အစားအစာ အညာအစားအစာ ေအာက္ပိုင္းအစားအစာ သိပ္မခြဲျဖစ္ေတာ့ဘူး ဟင္းရြက္ေလွာ္တာ အထက္ပိုင္းမွာ အစားမ်ား ေလ့ရွိတာ ဟုတ္ပါတယ္ အမၾကီးေရႊစင္က သူ႕အိမ္မွာခ်က္တာ သူေျပာတဲ့ဟာကိုဗ်ာ အလကား ဗ်ာ မ်ားေနတယ္ ဗ်ာ

ခင္မင္ရင္းႏွီးစြာျဖင့္ ဗ်ာ
seesein

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ေရႊစင္ေရ..
ကိုၾကီးေက်ာက္အလည္ေကာင္းတာ ခရီးပမ္းျပီးေနမေကာင္းလို႔..ခုမွလာစားရတယ္..
ခုတခါ ငါ့ႏွမေၾကြးတာ စားသြားပါတယ္ေနာ္( အရင္တခါလို ရန္ေထာင္ခံရမွာေၾကာက္လို႔)

လသာည said...

မေရႊစင္..

ဟင္းပဲြေတြျမင္ျပီး သြားရည္က်တယ္..။ စကားမစပ္ေလ.. ညီမလည္း မႏၱေလးမွာေနတယ္ သိလား (စက္မႈဇံုဘက္မွာ)။ ေက်ာင္ျပီးလို႔ ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ရင္ အစ္မအိမ္ လာလည္မယ္ေနာ္။ အခုလို အျမည္းနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းေတာ့ တိုယ္မယ္မိုလား :D
အခု ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြအားလံုးက အိမ္ကအိမ္သားအားလံုး ၾကိဳက္တဲ့ဟင္းေတြေလ..။ အိမ္က ထမင္းစားပဲြကို လြမ္းသြားတယ္။ အခုလည္း ဧါတ္ပံုထဲက ဟင္းေလးေတြကို အျမင္နဲ႔ တ၀စားျပီး ျပန္ျပီေနာ္..။