Thursday, December 2, 2010

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာဟင္းေလးမ်ား (၁ဝ)

က်ေနာ္ အႀကိဳက္ဆံုး အညာဟင္းတခြက္ပါ.. ပုန္းရည္ နဲ႕ ဝက္သား... လက္ပံေခါင္းေျခာက္.. ခရမ္းသီးေျခာက္.. ခရမ္းသီး အစို နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္...

ဝက္သား နဲ႕ လက္ပံေခါင္းေျခာက္ ႏူးေအာင္ျပဳတ္.. ဆီသတ္ၿပီး အားလံုးေရာ ... ခရမ္းသီး အစိုေရာ အေျခာက္ေရာ ထဲ႔ ပုန္းရည္ႀကီး အရည္ေဖ်ာ္ ထဲ႔ ေမႊးလာရင္ က်က္ပါၿပီဗ်ာ.. ဟင္းေရေလးနဲ႕ ခ်က္ပါတယ္....

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ငါးပုဏၰား ကို ေရလယ္ ဆီလယ္ ေလး ခ်က္ပါတယ္.. ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ အာလူး..ခရမ္းသီး..ပဲသီး ေရာထားတဲ႔ ဘာဂ်ီေၾကာ္ေလးပါ...

အညာ ငရုပ္သီး ေထာင္း ေလးကေတာ႔ မပါမျဖစ္ပါ... ေအာက္ဆံုးကေတာ႔ ကိုႀကီးေက်ာက္ အႀကိဳက္ မစီမာ အခ်ဥ္ေပါင္း အအီေျပေလးပါ.... တေယာက္ တထုတ္ဘဲေနာ္..

ေလးစားစြာျဖင္႔
စာေရးသူ - ေရႊစင္ဦး
.

29 comments:

Anonymous said...

မစီမာ ငယ္ငယ္က အရမ္းစားခဲ႔တာ
ဇီးျပားအႀကိဳက္ဆံုးပဲ
ေရာက္ရင္၀ယ္ဦးမွ
ပုန္းရည္နဲ႔လက္ပံပြင္႔ႀကိဳက္တယ္
ငါးပုဏၰားလည္းႀကိဳက္တယ္
အိမ္မွာအိုးကပ္ခ်က္တယ္

စူးႏြယ္ေလး

ေမာင္မိုး said...

၀ိုးး၀ိုးးး ၀က္ပုန္းကို လက္ပံေခါင္းနဲ႔ခ်က္တာ တခါမွ မစားဖူးဘူး။။ သေရယိုသြားျပီ။ မႏၱေလးအလည္လာရင္ ဒါမ်ိဳးခ်က္ေကြ်းပါ႔မယ္လို႔ ကတိေပး....ဟီးးး ဒီအခ်ိန္ဆို ကုလားပဲညႊန္႔ေလးေတြ ရျပီထင္တယ္။ ေၾကာ္စားလိုက္ရကြာ...။

ညိမ္းႏိုင္ said...

ဝတ္ပုန္းရည္ကို ခရမ္းသီး၊လက္ပံေခါင္းေတြ ေရာခ်က္တာ
တခါမွ မစားဖူးဘူး...။ေခါက္ဆြဲျပုပ္နဲ့ျပီးရတဲ့ ညက်မွ
ဝတ္သားဟင္း တင္ရသလားအစ္မရယ္...။ဟင္း...ျပန္ဆာ
လာျပီ..:D

Anonymous said...

မေရ...ညီမ မစားဖူးတာေလးေတြ
စားသြားရင္း..ဗိုက္ကေလးကို တင္းးးးလို ့။ :)
အိမ္မွာက ဝက္သားမစားၾကေတာ့
အဲလိုခ်က္နည္းေလးေတြ မသိဘူး။
ညီမကေတာ့ စားတယ္။ :)
..ခင္မင္လွ်က္..ခင္မာလာေအာင္..:)

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ဝက္သားမစားရေတာ့လို႔ ဖတ္ျပီးရင္နာသြားတယ္ (ေမွာက္ျပီး ဖတ္လို႔မဟုတ္ပါ)..
ဟင္း..ဟင္း...အရွက္ေျပ ေျပာလိုက္ဦးမယ္..ဝက္သားကို မင္းၾကီးနဲ႔မင္းေလးက စားတာမၾကီဳက္ဖူးေလ..သိလာ..
ဒါေပမဲ့ ..ေရႊဖ်ဉ္းေက်ာက္က ၾကိဳက္တယ္

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ဝက္ပုန္းရည္ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးပဲ.. လက္ပံေခါင္းေတာ့ တစ္ခါမွ ထည့္မခ်က္ဖူးဘူး.. ေကာင္းမယ့္ပံုပါ..

အုပ္ႀကီး said...

ပုန္းရည္ နဲ ့ ဝက္သား
အကုန္စားတယ္ဗ်ာ ..

ကုိေအာင္ said...

၀က္ပုန္းေပါ့ ေကာင္းတယ္ အမ၊ ထမင္းမစားခင္
လာဖတ္သြားတယ္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ငါးပုဏၰားဟင္းေရာ ၀က္သားပုန္းရည္ၾကီးေရာ ၾကိဳက္တယ္
ငါးဟင္းကိုေတာ႕ပိုၾကိဳက္တယ္.. ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ နယ္. အညာေထာင္းေလးနဲ႕စား
ဘုရားေရ ေရးေနရင္းနဲ႕ သြားရည္ေတြက်လာပါေရာလား အစ္မေရ .
ကြန္ပ်ဴတာေတာင္ ေပကုန္ျပီ ...
မန္းေလးေရာက္ရင္ လာလည္မယ္ေနာ္.. ဆိုင္မွာ မေကၽြးေၾကးေနာ္ း) အစ္မလက္ရာ စစ္စစ္စားခ်င္တယ္..

ကိုေဇာ္ said...

လက္ပံေခါင္းေျခာက္ဆိုတာ ဘာတုန္း အစ္မရ။
ေတေရာ။
ဒါေၾကာင္႔ တစ္ခါတေလ စိတ္နာတယ္။
သူမ်ားေတြလို “ အေမ နဲ႔ အညာကို လြမ္းတယ္ ” လို႔ တစ္ခါမွ ဆိုခြင္႔ မရဘူး . . . ဟင္႔ ရႊတ္ ျဗဲ..။

ေငြစႏၵာ said...

မေရ
အညာဟင္းဆိုတာနဲ႕အေျပးအလႊားေရာက္လာခဲ႔တယ္။
ဝက္သားေတာ႔မစား၊ငါးပုဏၰားေရလယ္ ဆီလယ္ နဲ႕
အညာ ငရုပ္သီး ေထာင္း ေလးကေတာ႔ အရမ္းႀကိုက္၊
ဒီမွာစားရတဲ႕ငါးေတြကအရသာမရွိဘူး။
မစီမာ အခ်ဥ္ေပါင္း ကိုလည္းလြမ္းသြားၿပီ။
ပုန္းရည္ေကာင္းေကာင္းေလးလည္းစားခ်င္လိုက္တာ။
အညာနဲ႕အညာစာေတြကိုလြမ္းတယ္ အမရယ္။

Baby taster said...

အအီေျပေလးက တခုထက္ပိုယူမိရင္
ဘာျဖစ္မွာလဲဟင္ :)

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ပုန္းရည္ၾကီးနဲ႕၀က္သားစားခ်င္လိုက္တာ
/_;

စႏၵကူး said...

လက္ပံပြင့္ေလး စားခ်င္တယ္...
အညာသူျဖစ္ရတာကံေကာင္းတယ္.. း))

လသာည said...

မမေရႊစင္..
၀က္သားပုန္းရည္က တအားစားေကာင္းတာ။ ျမင္ရံုနဲ႔ကုိ ဗိုက္ဆာလာျပီ။ လက္ပံေခါင္းေျခာက္နဲ႔ေတာ့ မစားဖူးဘူး။ ျပန္ေရာက္မွ ေသခ်ာစားဦးမယ္

မမေရႊစင္.. ေနေကာင္းလား။ က်န္းမာေရး ဂရုစိုက္ပါ..

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

အကုန္လံုးႀကိဳက္တယ္......။
မႀကီးေ႐ႊစင္ေနာ္...........ဟင္းဟင္းးးးးးး
အမ္တြီေခ်ာေျပာသလိုပဲ........ေတြ႔ရင္ ခ်က္ေကၽြးပါခင္ညာ........။
အခ်ဥ္ေပါင္းလည္း စားခ်င္တယ္.....။
၀ါးးးးးးးးးးးး

ခင္မင္ျခင္းအားျဖင့္.......
ဏီလင္းညိဳ

ညယံ said...

အညာဟင္းေတြ...စားခ်င္တာ။ဝက္သား၊လက္ပံေခါင္းေၿခာက္၊ခရမ္းသီး အကုန္ေရာထားတဲ့ ဟင္းကို အညာမွာေတာ့ ဟင္းေလးခ်က္လို ့ေခၚတယ္။သရက္သီးေၿခာက္ေလးလည္း ပါတာေပါ့။

သဒၶါလိႈင္း said...

အညာဟင္းေလးေတြစားၾကည့္ခ်င္လုိက္တာ..။
ေတြ႔ရင္ခ်က္ေကၽြးရမယ္ေနာ္မမေရႊစင္..။
ထြက္မေျပးရဘူး.........
ခ်စ္တဲ့
ညီမသဒၶါ

sosegado said...

မစီမာ ဇီးျပား ဇီးေပါင္း က ၁၉ လမ္း လား ၂၂ လမ္းမွ လား သြားဝယ္ရင္ ပုိရတယ္ဆုိလုိ႔
သြားဝယ္ဘူးတယ္၊

သူႀကီးမင္း (တုုံးဖလား) said...

အမေရႊစင္..
မေရာက္တာ အေတာ္ေလးၾကာသြားတယ္။ ဟုိေယာင္ေယာင္ ဒီေယာင္ေယာင္ လုပ္ေနတာနဲ႔ ဘယ္အိမ္မွ ေကာင္းေကာင္းမလည္ျဖစ္ဖူးျဖစ္ေနတယ္။
အခုလုိ အညာဟင္းေလးေတြ ျမင္ရေတာ့ စိတ္ထဲမွာ အားရပါး စားပစ္ခ်င္စိတ္ေတာင္ ေပါက္သြားတယ္။

အားလုံးအဆင္ေျပပါေစ။

ခင္မင္လ်က္
ကုိကုိေမာင္(ပန္းရနံ႔)

ahphyulay said...

မမေရႊစင္ေရ..
ကြ်န္ေတာ္မေရာက္ၿဖစ္တာက “ေဘာပြဲ” ကိုက္ေနလို ့ပါ။
ဗမာပြဲမို ့ အကြဲကြဲအၿပဲၿပဲ ဝက္ဝက္ကြဲေအာင္ (ရံႈး)ေပမဲ ့
လဲ ေအာင္ ့သက္သက္နဲ ့ပဲ ပြဲစဥ္ၿပီးေအာင္ၾကည္ ့ေနမိလို ့ဒ
ဗမာဆိုေတာ ့လဲ သိတယ္မလား၊
လိုင္းမေကာင္းတာကြ်န္ေတာ္သိတယ္ေလ၊
မေခ်ာလဲ ဒီအတိုင္းပဲ မလား ၊ ခဏေတာ ့ေစာင္ ့ၾကပါ။
လႊတ္ေတာ္ၿပီးရင္ လင္း ... လာေတာ ့မယ္ေလ။
အညာဟင္းကေတာ ့ အိုင္ ့ အၾကိဳက္ပါေနာ...။

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

သူမ်ားက ဝက္သားစာပါဘူးဆိုေန...
ႀကက္သား ေၿပာင္းခ်က္ေပး.......
ဟင္႔...

အဂၤါဟူး said...

ထမင္းစားၿပီးမွ လာဖတ္ျဖစ္တာ နာတာပဲ.. ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ေလ.. ညစာ စားခါနီးလာဖတ္ဦးမွာ... လမ္းႀကံဳလို႕ မန္းေလးေရာက္ရင္ေတာ့လား....

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ဝက္သားပုန္းရည္ၾကီးဟင္း ဟိုတေန႔ကမွ ခ်က္စားထားတာ။ ဝက္သားက ၅ ထပ္သား ေျမအိုးနဲ႔ ခ်က္လိုက္တာ ႏူးအိၿပီး စားလို႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ ခ်က္စားခဲ့တာေလး ျပန္ၾကြားသြားတာ။
ငါးပုဏၰားကေတာ့ လြမ္းတယ္ဗ်ာ မစားရတာ ၾကာျပီ။ ဒီမွာ မရိွေတာ့ ျမန္မာျပည္က လာတဲ့ ငါးပုဏၰား ေၾကာ္ပဲ စားရတယ္။

blackroze said...

ျမင္သာျမင္ရ..မၾကင္ရ..
သေရသာက်ရ၏
အျဖစ္ဆိုးလွပါတကား..

Sint Si said...

"ျမင္သာျမင္ရ..မၾကင္ရ..
သေရသာက်ရ၏" so true! Thank you for sharing.

RockGUNNER said...

ေဟာဗ်ာ..
ေကာင္းလိုက္တဲ့ ဟင္းေတြ...ၾကည့္ရင္း စားခ်င္လာၿပီ..
ဘာမွ မစားရေသးတဲ့ အခ်ိန္မွ ဒီဟင္းေတြ ေတြ ့ရတယ္...အညာေရာက္ရင္ေတာ့ ခ်က္ေကၽြးဖို ့ပူဆာဦးမွ.....ခုေတာ့သြားရည္ပဲက်သြားတယ္ဗ်ာ.ဆက္လက္ၿပီး ၾကိုးစားနိုင္ပါေစဗ်ာ..

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

မမေ႐ႊစင္ေရ ေနာက္က်လို႔ ကုန္ၿပီထင္ပါရဲ႕...ဟင္းေတြ အကုန္ႀကိဳက္တယ္ ျပန္လာမယ္ ခ်က္ေကြၽးပါ....:)

Anonymous said...

အမ ဟင္းေတြ သိုးကုန္ပီလားမသိေပမဲ့ ျပန္လာေခ်ာင္းပီး ထပ္စားသြားတယ္ေနာ္..

ျမတ္ႏိုး