Thursday, July 29, 2010

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလးမ်ား (၈)


 
မႏၱေလးသား ေတြက အစံု စားတယ္.. အခုလို မိုးတြင္းဆို ဖားသားေတြ ေပါၿပီ... က်ေနာ္တို႕ အိမ္နား က မဂၤလာ ေစ်းထဲမွာ ေတာတန္း ေလး ဆိုတာ သီးသန္႕ရွိတယ္ အရင္ တုန္းက ပါ.. ေစ်းသစ္ မေဆာက္ခင္ ကေပါ႔... အဲဒီ ေစ်းတန္းထဲမွာ ေတာစာ ေလးေတြ ရတယ္ .. လယ္ပုဇြန္လံုး လတ္လတ္ ေလးေတြ တခ်ဳိ႕ဆို တြားေတာင္ သြားေနေသးတယ္... ေနာက္တခါ ... စားဖားေတြ ... ငါးရံလံုးေလးေတြ ... လယ္ငါးခူေပါက္ ေလး ေတြ .... ကန္စြန္းရြက္ နဲ႕ ခ်ဥ္ေရ ၾကိဳရင္ၾကိဳ ဒါမွ မဟုတ္ အေကာင္လိုက္ ကၽြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္ ေကာင္းမွ ေကာင္း....။

ေနာက္ အသီး အႏွံ ေလးေတြ ကလည္း ဆန္းဆန္းျပားျပား ...... မိုးဦးက် မွ ေပၚလာတဲ႔ ေပၚဦးေပၚဖ်ား မႈိ နဲ႔ အင္ဥေလး ေတြလည္း  ေတြ႕ရတယ္.. လယ္ကန္စြန္း သင္ၿပီးသားေလးေတြ .. ဇရစ္ရိုး ..ဂံုမင္း .. မွ်စ္.. ဋေကာက္.. မက်ီးသီးစိမ္းႏုႏုေလး ေတြ နဲ႕ တျခား အရြက္ ေတြ အသီးေတြ လည္း ေတြ႕ပါ.. အင္း ဒါမ်ဳိးၾက ေရႊစင္ဦး ကသိပ္မကၽြမ္းဘူး....။

ၾသ ... က်ေနာ္ က ဖားတို႕ ဘာတို႕ ေတာ႔ မစားရဲဘူး ေမာင္ေလး ေတြ နဲ႔ ေမေမ စားတယ္... ဒါေပမဲ႔ ေမေမ လက္ရာ ဖားကၽြပ္ကၽြပ္ ေၾကာ္ ေလးေတြ ဆိုရင္ေတာ႔ နဲနဲ ပါးပါး စားပါတယ္...၊ တေန႕ ကေတာင္ အိမ္ေရာက္သြားလို႕ ေမေမ က ဖားသားခ်က္ အေၾကာင္းေျပာလိုက္ေသးတယ္... ဖားသားဆူဆူ ေတြ ကို ကလီစာ ေတြ ထုတ္ၿပီး အေရ မစုတ္ ပဲ နဲ႕ ဆီျပန္ငရုပ္သီးစပ္စပ္ခ်က္... ခ်ခါ နီးေတာ႔ မန္က်ီးရြက္ ႏုႏု ကေလး အုပ္လိုက္ ရင္ စားလို႕ သိပ္ေကာင္း တယ္ ေျပာလို႕ တံေထြးေတာင္ မ်ဳိခ်ရေသး.... ။

က်ေနာ္ တို႕ အိမ္က မန္က်ီးပင္ သက္ႀကီးပု ေလးေတြ က အၿမဲတန္း မန္က်ီးရြက္ႏု ရတယ္.... အခုေတာ႔ အဲဒီ အပင္ပုေလးေတြ မရွိေတာ႔ပါဘူးဗ်ာ.. ခုတ္တဲ႔ထဲ ပါသြားပါၿပီ..... အပင္ေတြ အတြက္ ေနရာ မေပးႏိုင္ ေလာက္ ေအာင္ ကို ေျမေနရာေတြက ရွားပါး လာေတာ႔ အပင္ေတြ လည္း ဘဝေျပာင္း ကုန္ၾက ေရာ....  ။

ေနာက္တခါ ငွက္သား .. ငံုး .. ဂ်ဳိး .. ဇရက္... စာကေလး တို႕ မ်ားဆို ေပါမွေပါ...  စာကေလး မ်ားဆို အကုန္ အေမႊးႏႈတ္ၿပီး ဒုတ္တံေလး နဲ႔ ၁ဝေကာင္ တေခ်ာင္း ထိုးထားတာ .. အဲဒါေလးေတြ ကၽြပ္ကၽြပ္ေၾကာ္ၿပီး ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလး အုပ္လိုက္ရင္ ေမႊးေနတာဘဲ.... အဲဒါေၾကာင္႔ လည္း ေဒၚပတၱျမားခင္ ေရးတဲ႔ ေဆာင္းပါးထဲ မွာ မႏၱေလး က အစားအစာ ေတြ အေၾကာင္းေျပာတဲ႔ အထဲမွာ ဒီငွက္ကေလး ေတြ ကို စားတယ္ ေျပာေတာ႔ ႏိုင္ငံျခားသား ေတြက မင္းတို႕ တေတြက ဒီေလာက္ ခ်စ္စရာေကာင္း တဲ႔  အျပစ္ကင္း တဲ႔  ငွက္ကေလး ေတြ ကို စားရသလား လို႕ေမးတယ္ တဲ႔ ... ။

အင္း အခုလည္း မင္းတုိ႕ မႏၱေလး သူေတြ ဒီေလာက္ အစားၾကမ္းၾက သလား ေမးေနၾက အုန္းမယ္ .. စားၾက တာပါဘဲ ... ေဆာင္းတြင္း မ်ားဆို ရင္ ပုရစ္ေၾကာ္ မ်ားဆို စားလို႕ ကို မဝဘူး... ဓေလ႕ေပါ႔ေလ .. အားလံုး စားၾကတာကိုး ပုရစ္ေပၚခ်ိန္မ်ားဆို ၇၃လမ္း တေလွ်ာက္ ပုရစ္ ေၾကာ္နံ ေတြ ကိုေမႊးလို႕... ဆိုက္ကားဆရာ ကလည္း ဆိုက္ကား ရပ္ဝယ္သလို... ကားေပၚက လည္း ဆင္းဝယ္တာဘဲ.. ေဟာ ဆုိင္ကယ္ နဲ႔ သမီး ရီးစား စံုတြဲ ေတြကေရာ မဝယ္ဘဲ မေနၾကေပါင္ဗ်ာ.... တၿမိဳ႕လံုး ႀကိဳက္ၾကတယ္...။

က်ေနာ္မ်ားဆိုရင္ ပုရစ္ ဆို ဥေလး ေတြနဲ႕ အမ မွႀကိဳက္တာ... ေနာက္ ေတာ႔ ဒဂုန္ခင္ခင္ေလး ဖတ္ရင္း နဲ႔ ေရွး က ဘုရင္ေတြ လက္ထက္မွာ ပုရစ္ဥေျပာင္းေၾကာ္ ဆိုတာ ရွိတယ္တဲ႔ နန္းတြင္း ထဲမွာ စားတာေပါ႔ေလ... ပုရစ္မွာ အထီး နဲ႔ အမ ရွိတယ္... အထီးက အေကာင္ပိုၾကီးတယ္ .. ဖမ္း မိတဲ႔ အခါ အဂါၤစံုတယ္... အမ က အေကာင္ ေသးတယ္ ဖမ္းမိတဲ႔ အခါ..  အဂၤါမစံုတာမ်ားတယ္... ဒါေပမဲ႔ ဥ ေတြက အျပည္႕ အဲဒီ ဥေလး ေတြက စားေကာင္းတာ... အေကာင္လည္း လွ စားလည္း ေကာင္းေအာင္... အမထဲက ဥ ကို အထီး ထဲ ေျပာင္းထဲ႕ ၿပီး ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕ ေၾကာ္တာေပါ႔ ေလ .. အဲဒါကို ဥေျပာင္းေၾကာ္ တဲ႔.. အင္း ဒို႕ျမန္မာ ေတြလည္း ကိုရီးယား ကားေတြ ထဲက စားေတာ္ကဲ ေတြ နဲ႕ ယွဥ္ ႏိုင္သားဟလို႕ ေတြးမိပါရဲ႕...။

ဘာေရးရမွန္း မသိလို႕... ဟုိေရာက္.. ဒီေရာက္ ေရးလိုက္တာပါ... အညာဟင္း ေလးေတြ ခ်က္ဘို႕ရာ က လည္း ေရႊစင္ဦး က ပ်င္းပ်င္း နဲ႔ ..... အင္း....  ေစာင္႔စားတဲ႔သူေတြ ေတာ႔ သနားပါ႕ဗ်ာ...။

ၾသ.. ဒါနဲ႔ အေပၚက ဟာ အၿမီး လုပ္မလို႕လားလို႕ အထင္မလြဲလိုက္နဲ႔အုန္း... ေရႊစင္ဦး ေလး မွာ ပ်င္းဖို႕ အခ်ိန္ မရွိေအာင္ ကို အလုပ္ရႈတ္ေနပါေသးတယ္ ...ေနာက္မွ ေနာက္မွ အတိုးနဲ႔....... အခုေတာ႔ ညီမ ေခ်ာ ရဲ႕ ေရေႏြးၾကမ္း .... လသာညရဲ႕ ေကာ္ဖီ ...... ေဝဖန္ေရး သမားေတြ အရက္ နဲ႔  စိမ္ေသာက္ဖို႕  ရယ္ (ဂ်ဴး လိုမ်ား နာမည္ၾကီး မလား လို႕)  ရွိတာေလး... ေကာက္ထည္႔ ေပးလိုက္ပါတယ္....။

ေလးစားစြာျဖင္႔
စာေရးသူ - ေရႊစင္ဦး

ငွက္ပံုေလး၊ပုဇြန္ပံုေလးေတြကို ဂူးဂဲလ္ ကယူတယ္... က်န္တာေတာ႔ ေရႊစင္ဦး လက္ရာပံုေလးေတြပါ..
.

26 comments:

ကိုကုိးအိမ္ said...

ဆရာမေရ က်ြန္ေတာ္ကေတာ့ ဆရာမခ်က္သမွ်ဟင္းဆို ၾကိဳက္ျပီးသားပဲ အဟဲ ဖားလည္းၾကိဳက္တယ္ ငွက္လည္းၾကိဳက္တယ္ ပုရစ္ ဆိုတာေတာ့ ေျပာမေနနဲ့ေတာ့ဗ်ာ ေလးဗူးေလာက္ကို တစ္ထိုင္တည္း စားပစ္တာ အဲဂလို ေျပာရင္းနဲ့ေတာင္ ရွလြတ္......
က်ြန္ေတာ္တို့မွာ မိေ၀းဖေ၀းဆိုေတာ့ အေမ့ဟင္းကိုသတိရတိုင္း ဆရာမဟင္းကိုခ်ည္းလာလာ ျမည္းေနရတာ ဘယ္ေတာ့မ်ားဟင္းအသစ္တင္မလည္းလုိ့ ဆရာမက အနုပညာလည္းဆန္တယ္ေနာ္ ဟင္းေလးေတြကို ဟိုတယ္လို လွေအာင္လည္းဆင္တတ္တယ္ က်ြန္ေတာ္က ဟင္းဆိုလွလွေလးနဲ့ ေကာင္းေကာင္းေလးမွၾကိဳက္ တာ အဟီး သိပ္မအရွာဘူးေနာ္...

ဗိုက္၀သြားျပီ ေက်းဂ်ဴးကမၻာဆိုင္ ဆရာမေရ

ခင္မင္လွ်က္
ကိုကိုးအိမ္

ahphyulay said...

မႏၱေလး ကေတာ ့ အၿမဲ ပူ တတ္ေပမဲ ့
အစားအေသာက္ တို ့က တကယ္ေကာင္းပါဗ်ာ..။
အခု တင္ထားတဲ ့ အစားအေသာက္ ေတြကို
ၿမင္ရၿပီး ကြ်ဲဆည္ကန္ ထိပ္ က ကြ်န္းစားပြဲ ၾကီးနဲ ့
လၻက္ရည္ဆိုင္က အဲ ့ဒီလို အေက်ာ္အေလွာ္ ေတြ ကို
သြားသတိရမိတယ္၊ မႏၱေလး မွာက လဘက္ရည္ ဆိုင္
ဆိုရင္ ပါခ်ီပါခ်က္ မဟုတ္ေတာ ့ဘူး ၊
ရွယ္ေတြပါပဲ။ ၿဖစ္သလို ဖြင္ ့တဲ ့ ဆိုင္ မရွိ သေလာက္ပါ။

ေန၀သန္ said...

ေတာစာေတြကို စားရတာ နည္းနည္းေတာ့ အူယားတယ္ဗ်ာ.. း)).. ႏို႔ေပမယ့္ ဖားသားေတာ့ ၾကိဳက္တယ္.. ခ်က္စားစား..ေၾကာ္စားစားေပါ့.... း))) ဒါနဲ႕ အေပၚက ပထမဆံုးပံုက စာကေလးေတြက ဘာလုပ္ဖို႔???... :D

ခင္မင္တဲ့
ေန၀သန္

သူႀကီးမင္း (တုုံးဖလား) said...

ပုရစ္ေၾကာ္တုိ႔ ဖားေၾကာ္တုိ႔က တစ္မ်ိဳးတစ္မည္စိတ္၀င္စားစရာေလးေတြဘဲ။ အႀကိဳက္ႀကီးမဟုတ္ေပမဲ့ နဲနဲေတာ့ ၿမီးစမ္းၾကည့္ခ်င္ေသးတယ္။

အမေရႊစင္လက္ရာဆုိရင္ေတာ့ ေကာင္းၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။

ေဇာ္သိခၤ said...

ဆရာမေရ.. ဟင္းပြဲေလးေတြေရာ ပုဇစ္ေၾကာ္ေလးေတြေရာ ၿမီးဖုိ႕ မသြားတယ္ေနာ္.... သိပ္မမ်ားပါဘူး.. တစ္ဝုိင္းစာေလာက္ပါ... ဆရာမလည္း အလုပ္ေတြရွဳပ္ေနလုိ႕ အေမာေျပေလး တစ္ဝုိင္းေလာက္ ဝုိင္းလုိက္ပါလားဟင္.....
လက္ဖက္ရည္ဝုိင္းအတြက္ အၿမီးေျပာတာေနာ္..
:):)

SHWE ZIN U said...

ကိုေနဝသန္

အင္း ငွက္ကေလး ေတြ ထဲ႔ထားတာက အဲလို လွပတဲ႔ အျပစ္မရွိတဲ႔ ငွက္ကေလး ေတြလည္း စားတာဘဲ ဆိုတာ ျပထားတာပါဗ်... ဟားဟား

ေရႊစင္ဦး

sosegado said...

ဖတ္ရင္းနဲ႔ စားခ်င္လာၿပီး ပုရစ္ ဆုိရင္ ေျခေထာက္ေပါင္မွၾကိဳက္တယ္၊
ဖားကၽြပ္ကၽြပ္ ေၾကာ္ ကတစ္ခါႏွစ္ခါစားဘူးတာ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္

မေဗဒါ (၈၈) said...

အညာက အမႀကီး ေနာ္..

လူကို ဟိုဟာေတြ ျပ ဒီဟာေတြျပနဲ႕.. မႀကိဳက္ဘူး..။ တကယ္လဲ.. သူမ်ား မစားရပါပဲနဲ႕.. ခ်ိတ္ခ်ိဳးတြားဒဒဒဒဒဒဒဒဒယ္္...။

မေဗဒါ (၈၈)

:P said...

အစ္မေရႊစင္ စာကေလးေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလး..
ညီမျမင္ဖူးတဲ့ စာကေလးေၾကာ္က်ေတာ့ ေခါင္းတံုးေျပာင္နဲ႔ လည္တိုင္ရွည္ပါ ထည့္သီထားေတာ့ (ငွက္ကေလးေတြကို သနားလို႕မဟုတ္ပဲ) မစားရဲေတာ့ ခုထိစာကေလးေၾကာ္မစားဖူးေသးဘူး


sdl

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

မႀကီးေ႐ႊစင္ေရ႕......

စားစရာေလးေတြေငးသြားတယ္....။
စာေလးဖတ္ရင္း.....ၿပံဳးေနမိတယ္....။
တံေတြးဘယ္ႏွစ္ခါမ်ိဳခ်သလဲလာမေမးနဲ႔......။
သတ္ခ်င္သတ္ပစ္လိုက္......မေျပာေပါင္ဗ်ာ......း)))

ခင္မင္ျခင္းအားျဖင့္......
ဏီလင္းညိဳ

ညိမ္းႏိုင္ said...

အင္း..အစ္မစာေလး ဖတ္ရေတာ့ အိမ္နားက ေတာတန္းေလးေစ်းကို သြားသတိရမိတယ္..။
ဟုတ္တယ္..အဲလိုေစ်းတန္းမ်ိုးေတြမွာမွ ေတာစာ ေလးေတြ
အစံုရတတ္တာကလား..။ေတာဝက္သား၊ယုန္သား၊ေခ်
သား၊တစ္ခါတစ္ေလ တိုးတိုးသားေတာင္ပါေသး...။
ခုလိုမိုးတြင္းဆို အစ္မေျပာသလို စားဖားေတြ ရျပီေပါ့။
ေျပာရင္းနဲ့ေတာင္ စားခ်င္လာျပီခင္ဗ်..။

ေငြစႏၵာ said...

မေ႐ႊစင္ေရ
က်မလည္းအညာသူဆိုေတာ႔အညာဟင္းေတြကိုလြမ္းတိုင္း
အမဆီလာၿပီးေမႊေနွာက္ရွာေဖြအလြမ္းေျဖရတယ္။
ျဖစ္နုိင္ရင္အညာစာဟင္းေလးေတြမၾကာမၾကာတင္ေပးေစ
ခ်င္ပါတယ္။အၿမဲေရာက္ေနေပမဲ႔ခုမွေရးျဖစ္တာ။
အညာကိုလည္းလြမ္း၊အညာစာေတြကိုလည္းလြမ္းေနတယ္။

ေငြစႏၵာ

လသာည said...

ဂလု.. တံေတြးေတြ ခဏခဏ မ်ိဳခ်ေနရတယ္..။

မန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဆိုတုန္းက တခါ..
ဖားေၾကာ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေလးဆိုတာနဲ႔ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစပ္စပ္ ဆီျပန္ခ်က္ျပီးဆိုျပီး ေတြးရင္တခါ..
ပရစ္ေၾကာ္ဆိုတဲ့ အသံၾကားေတာ့ စားဖူးခ်င္တယ္(ပရစ္ေၾကာ္ေတာ့ မစားဖူးဘူး ပါးစပ္ထဲေရာက္မွ ကိုယ့္လွ်ာကို သူကိုက္ေနမွာ ေၾကာက္ေနသလိုလိုမို႔ပါ။

စာကေလးေၾကာ္ကို အေကာင္လိုက္ မဟုတ္ပဲ ႏႈတ္ႏႈတ္ဆင္းေၾကာ္ထားတာဆိုရင္ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ ျမည္းလိုက္ရလို႔ကေတာ့ သိပ္ေကာင္းမယ္လို႔ ေတြးေနခ်ိန္ တံေတြးက ၂ခါေလာက္ေတာင္ မ်ိဳခ်မိေနတာ.. း)))

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

မမေရႊစင္....စာကေလးေတြၾကည့္ၿပီးအူယားလိုက္တာ။
စားစရာေတြအေၾကာင္းဖတ္ၿပီး စ်ာန္၀င္သြားတာ အနံ႕က ဒီအထိေတာင္လာေမႊးေနသလုိပဲ....း))

ခဏခဏေၾကာ္ေကၽြးႏုိင္ပါေစေတာ္။

ခ်စ္ညီမေလး

Anonymous said...

ေတာင္ေတာရယ္သာ မာလာက ငံုဖူး
တစ္ႏွစ္ကို တစ္ခါငတ္တယ္ ေနာက္တခါ မလာဘူး....
အေျပာေလးနဲ႕ ႏွိပ္စက္တာပါ ဓါတ္ပံုေလးနဲ႕ ႏွိပ္စက္တာပါ မေရးပါနဲ႕လို႕ေတာ့ မေျပာလိုပါ
မ်ားမ်ားဖတ္ရင္ အလြမ္းရယ္ေျပႏိုး ၾကည္႕ကာမွ ပိုလို႕ဆိုး....
အမၾကီးေရႊစင္ အေ၀းေရာက္ေသာ သူေတြကို စိတ္ညစ္ေအာင္မလုပ္နဲ႕ေလ ခဏေနၾကရင္ ပေရာ္က်စ္ပံုေလးေတြပါ တင္ျပအံုးေတာ့မွာေပါ့
ခ်စ္ညီမ

Anonymous said...

မစားရဲဘူးးးးး
ဒီေန႔ဟင္းေတြ စားရဲဘူး..ေၾကာက္တယ္..

ငိုပီးျပန္သြားတယ္..ဟင္းမေကာင္းလို႔

ျမတ္ႏိုး

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေရေႏြးၾကမ္း တည္ေနလို႕ ေနာက္က်သြားတယ္ အစ္မေရ.. ညီမတို႕နယ္မွာလည္း အစံုစားတယ္..
ေျမြသား၊ ေတာ၀က္သားတို႕ကအစ
ဆတ္သား၊ ျဖဴသား၊ ဂ်ီသား အုိး အစံုဘဲအစ္မေရ..
ေတာေတာင္နဲ႕နီးေတာ႕ ေတာေကာင္ေတြလဲ အစံုပါဘဲ... အစ္မေရးထားတာေတြက တကယ္မျမင္ရဘဲနဲ႕ သြားေရက်ေအာင္ေရးတတ္တယ္..
ငယ္ငယ္ကေတာ႕ ဖား၊ပုရစ္ အစံုစားတယ္.. ခုေတာ႕ မစားရတာၾကာေတာ႕ ေမ႕ေတ႕ေတ႕ျဖစ္သြားတယ္..
အဲ...ဒီမွာေတာ႕ ဘာေပါလဲဆိုေတာ႕ ခရုေလ... သိပ္ေပါတာဘဲ... လိပ္ရယ္.. အဲဒါေတာ႕ မစားရဲဘူး... မေရႊစင္တို႕ လာလည္မယ္ဆို ေခၚသြားျပီး ေကၽြးဦးမွာ း)

Anonymous said...

သတိအရဆံုးက စာကေလးေၾကာ္ေတြပါပဲ မေ႐ႊစင္ေရ...ပံုေလးေတြပဲျမင္ရေတာ႔ စားခ်င္လိုက္တာအရမ္းပဲ..ဒီတခါေရာက္ရင္စားျဖစ္ေအာင္ကို႐ွာစားဦးမယ္..အ႐ိုးေတြပါႂကြပ္ႂကြပ္၀ါးစားတဲ႔ထိကို ႀကိဳက္တယ္.. ဖားဆိုရင္ေတာ႔ အေကာင္မျမင္ရပဲဂ်င္းမ်ားမ်ားနဲ႔အႂကြပ္ေၾကာ္ထားတာမ်ဳိးဆိုရင္ႀကိဳက္တယ္..ၿပီးေတာ႔မန္က်ည္း႐ြက္ႏုေလးေတြနဲ႔ ဲ႔ဗမာဘရာေၾကာ္နဲ႔(မတ္ပဲေၾကာ္)ေရာသုပ္ထားတာမ်ဳိး...

စူးႏြယ္ေလး

ခုိင္နုငယ္ said...

ျမင္သာျမင္ရ...မၾကင္ရဆုိတာ
ဒါမ်ိဳးေနမယ္....သူမ်ားေတြကုိ
တံေတြးမ်ိဳမ်ိဳခ်ရေအာင္လုပ္ေနတယ္။း)း)
ပုရစ္ေၾကာ္ေတာ႔မစားဖူး၀ူး....။
ဖားေၾကာ္ေတာ႔..သတိရတယ္..မုိတြင္းေရာက္ျပီ
ဆုိေတာ႔..မွ်စ္ေတြ၊မွိဳေတြ၊မန္က်ည္းရြက္နုေတြ။
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နုေတြ....မန္က်ည္းသီးနုေတြ
အစုံပါပဲ။..မစားရတာၾကာေပါ႔..။


ခင္မင္စြာျဖင္႔
ခုိင္နုငယ္

ယြန္း said...

ပံုေတြျကည့္ျပီးဗိုက္ဆာလာျပီ..
စာဖတ္ျပီး ပိုေတာင္ဆာသြားျပီ..


ခ်စ္တဲ့
ယြန္း

ဧပရယ္လ္ပူး@ပူးေတ said...

မမေရႊစင္ ေႀကာက္ခ်ာႀကီး ဖားသားလဲစားရဲဘူး..... ပရစ္လဲ မီးမီးေႀကာက္ေႀကာက္... ပဲခူးဘက္ကို ဘုရားဖူးသြားရင္ေတာ့ စာကေလးေႀကာ္တို႔ ငံုးေႀကာ္တို႔ စႏိုက္ေႀကာ္တို႔ေတာ့ စားဖုူးတယ္.... :)

An Asian Tour Operator said...

ငွက္ ေၾကာ္စားတဲ့ အေလ့အက်င့္ ျမန္မာျပည္ မွာ ဘယ္ေတာ့ မွေပ်ာက္ မယ္ မသိဘူးေနာ္။ အဲဒီငွက္ ေတြထဲမွာ Endemic Species (ျမန္မာျပည္ မွာဘဲရွိ ၿပီး တျခားဘယ္ ေနရာမွာမွ မရွိတဲ့မ်ိဳးစိတ္ေတြ။ Engender Species (မ်ဳိးတုန္းအႏၲရာယ္ ရင္ဆိုင္ေနရ တဲ့ မ်ိဳးစိတ္) ေတြပါႏိုင္တယ္။ ဘဲေခါင္းပန္းေရာင္ (Pink-headed Duck) ဟာ ဒီနည္းနဲ႕ ျမန္မာ့ေျမေပၚ က ၀မ္းနည္းဖြယ္ရာ ေပ်ာက္ကြယ္ သြားခဲ့ရတယ္။

သဒၶါလိႈင္း said...

မမေရႊစင္..
ဖားတို႔ပုရစ္တို႔ကိုမစားရဲဘူး..။ဒါနဲ႔ပဲ ပုဇြန္သုပ္ထားတဲ့
ပုဂံကိုယူၿပီးအကုန္စားလိုက္တယ္..။
ပုဇြန္ဆိုအရမ္းႀကိဳက္..ေနာက္လည္းေကၽြးအံုးေနာ္..

ခ်စ္တဲ့
သဒၶါ

sayanyein said...

dear shwe zin u,
remember your grand father is a vegetarian!
if he reads this article that you are eating all sorts of things such as
locusts,frogs, snakes etc. he will be very sorry!
from Fantastic with love

hla myint

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ငယ္ငယ္ကေတာ့ မိုးဦးက်မွာ စားဖားေလးေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း ျပီး စပ္စပ္ေလး အၾကြပ္ေၾကာ္တာ စားဖူးတယ္။ အသက္ၾကီးလာေတာ့ အဲဒီလိုေတြ စားဖို႔ မရဲေတာ့ဘူး။

စိတ္၏ေၿဖရာ said...

အမေရ..ဖားသားေတာ့စားရဲဘူး။
ဂ်င္းၾကက္သြန္ၿဖဴနံ့သင္းတဲ့ပုရစ္ေၾကာ္ေလး
ေတာ့ၾကိဳက္တယ္။