Wednesday, March 24, 2010

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလးမ်ား (၂)

အညာဟင္း အညာဟင္း နဲ႕ မလြယ္ဘူးဗ်.. ေန႕တိုင္း ဗမာျပည္ ေန ျပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တာ ေစ်းထဲ ဝယ္ခ်က္ တာေတာင္ ဟင္းစပ္ မတည္႕ရင္ စားေကာင္းတာ မဟုတ္ဘူး...၊ ရာသီေပၚေလး ေတြ လည္းျဖစ္.. ရာသီဥတု အေျခအေန နဲ႔ လည္း ကိုက္မွ စားလို႕ ေကာင္းတာ..၊ ဒီေန႕ေတာ႔ အိမ္က ေဂြးေတာက္ ရြက္ေတြအမ်ားႀကီး လာပို႔ တယ္ (အဖူးေတြလည္း အမ်ားႀကီးဘဲ).. အိမ္ေရွ႕ ဗန္ဒါပင္ မွာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ တြယ္ကပ္ေပါက္ ေနတဲ႔ ေဂြးေတာက္ ႏြယ္ေတြက စားခ်င္တဲ႔ အခ်ိန္ စား တခါခ်က္ေတာ႔ ရတယ္.. ဒါေပမဲ႔ ဒီလို ႏုတဲ႔ အခ်ိန္ ဆိုရင္ေတာ႔ အိမ္ေတြ လိုက္ေဝ ေလာက္ေအာင္ရတယ္..။

က်ေနာ္ တို႕ ငယ္ငယ္ကေတာ႔ အိမ္ဝန္း ထဲမွာ ကို ေဂြးေတာက္ရုံႀကီး ရွိတယ္.၊ စားခ်င္တဲ႔ အခ်ိန္ ခူးစားရုံဘဲ..၊ ဘယာေၾကာ္ နဲ႔ ေၾကာ္..၊ ၾကက္ရုိး ဝက္ရုိး နဲ႔ ဟင္းေရ ခ်က္ ေကာင္းသလားမေမးနဲ႔...။

အခု ေဂြးေတာက္ရြက္ေၾကာ္ ကေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႕ ေၾကာ္ပါတယ္..၊ မေၾကာ္ခင္ ေဂြးေတာက္ရြက္ သင္ၿပီးတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ေရေႏြး နဲ႔ ျပဳတ္လိုက္ပါေသးတယ္..၊ အခါးေပါ႔ ေအာင္လို႕ လို႕ ေျပာပါတယ္ (ခ်စ္သမီးက) က်ေနာ္ ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ ခါးခ်င္လို႕ ေဂြးေတာက္စားပါတယ္ဆို ေတာ႔ မျပဳတ္ေတာ႔ ပါဘူး..။

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ငါးေျခာက္ခ်က္ပါဘဲ.. ဒီႏွစ္ ဗမာျပည္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြ ေပါလိုက္တာ..၊ တပိသာ မွ ၂၀၀ ေလာက္ဘဲရွိမယ္ထင္တယ္..၊ ဟိုေန႕က ဧည္႕သည္ေတြ ဝယ္လာေပးတယ္.. အမ်ားႀကီးဘဲ.. အမွည္႕ခံထားစားတာ.. တပတ္ေလာက္ရွိၿပီ.. မကုန္ေသးဘူး..၊ အခု ငါးေျခာက္ကေတာ႔ အိမ္မွာ ဝယ္ထား တဲ႔ ငါးေျခာက္ကို တံုးတစ္ၿပီး အငံေပါ႔ေအာင္ ေရစိမ္ထားတယ္..၊ ခုနက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ အမ်ားႀကီး နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ နဲ႔ အႏွစ္ကို ေၾကေနေအာင္ ဆီသပ္ၿပီး မွ ငါးေျခာက္ထဲ႔..ေရထည္ၿပီး ခ်က္တယ္..၊ က်က္ခါနီးမွ ငရုပ္သီး စိမ္း အုပ္တယ္.. အနံေမႊးေအာင္လို႕...။

သရက္သီးကင္း ေလးေတြနဲ႔ တို႕တယ္..၊ ဝ ေအာင္စားသြားပါေနာ္..။

ညီမ မိုမိဂ်ိ ခ်က္ ခိုင္းတဲ႔ မန္က်ီးသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္က မန္က်ီးသီး ၾကက္ဆူခ်ိန္မွ ခ်က္လို႕ေကာင္းတယ္.. အဲဒီၾကရင္ ခ်က္ေၾကြးမယ္ေနာ္...။


 သရက္ကင္း ေလးက ေရစိမ္ထားတယ္.. အစီးေတြ ထြက္သြားေအာင္လို႕..... စားသာစား အားမနာနဲ႔.. ဒီေန႕ ဟင္းေရေတာ႔ မခ်က္လိုက္ရဘူး.. ေရေႏြးေလးနဲ႔သာ ေျမာခ်သြားေတာ႔ေနာ္.. တကယ္႕ ေရႊဖီမိုးလြတ္ လဘက္ေျခာက္ေလးခပ္ထားပါတယ္..။ ဟင္းစပ္က သိပ္ေတာ႔ မလုိက္ဘူး.. ေနာက္မွ လိုက္ဖက္ညီစြာ ခ်က္ေကၽြးပါမယ္ဗ်ာ....။
ေလးစားစြာျဖင္႔
စာေရးသူ-ေရႊစင္ဦး
.

20 comments:

ျမတ္ႏိုး said...

သရက္သီးစိမ္း..
အမဆိုင္သီးအေနေတာ္ဆိ်ု အေတာ္ကြ်တ္မွာ ဂြပ္.. ဂြပ္..
ငါးပိရည္နျ့တို႔စားလိုက္တယ္..စိတ္ကူးထဲ..

ငါးေျခာက္က ဟင္းခ်က္ရင္ၾကိဳက္ဖူး။ ေဂြးေတာက္ရြက္ကခါးလို႔ စားဖူး။

ေဂြးေတာက္ရြက္ဟင္းခ်ိဳပူပူေလးကို မခါးေအာင္ခ်က္ေကြ်းရင္စားမယ္။

ေဂြးေတာက္ပင္က အပင္ၾကီးဟုတ္ဖူးလားအမ..အႏြယ္လား..

kiki said...

ဒီေန ့ သက္သတ္လြတ္ စားပါတယ္ ဆိုမွ ဟင္းေတြၾကည့္ရင္း သြားရည္က်လာျပီ ..
ငါးေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဟင္းခြက္ ၾကည့္ျပီး ဗိုက္ထဲ တဂြီဂြီပဲ ..
ေဂြးေတာက္.. ရြက္ လို ့ ဘာေၾကာင့္ေခၚတာလည္း ..သိလား ..ေနာက္ အသီးလည္းရွိေသးတယ္ .. း))

ေဆာင္းႏွင္းရြက္ said...

အိမ္က ေဖၾကီးကိုေတာင္ သတိရတယ္ ..
ေဖၾကီးလည္း
ေဂြးေထာက္ရြက္ ဆို အ၇မ္းၾကိဳက္တာ ...

Anonymous said...

စာလာဖတ္တဲ့ ဘေလာ့ျဗမၼာေတြေတာ့ မသိဘူး စည္းစိမ္ကေတာ့ အမၾကီးခ်က္ေကၽြးတဲ့ ဟင္းစားျပီး စဥ္းစားမိတယ္ ဘ၀ဆိုတာ ခ်ဥ္လိုက္ ခါးလိုက္ စပ္လိုက္ ပါဗ်ာ အစပ္ေျပ ေရေႏြးေလးေသာက္ေတာ့လည္း ပူ ဘ၀ဆိုတာ အမၾကီးေရႊစင္ဟင္းစားရသလိုပါလားေနာ္


ခ်စ္ညီမ
seesein

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

မႀကီးေ႐ႊစင္ေရ.....
ႏွိပ္စက္ႏိုင္လိုက္ထွာေနာ္..........
(ဒါဘဲေျပာႏိုင္ေတာ့သည္.......း))
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ

မအယ္ said...

ေဂြးေတာက္ရြက္ေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္။ မအယ္တို႔က မက်ဥ္းရြက္နဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ ခ်က္တယ္။ တခါတေလ ငပိက်က္လိုမ်ိဳး မန္းက်ဥ္းရြက္နဲ႔ ငပိနဲ႔ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ခ်က္ကေလး လုပ္တယ္။ သီးစံုပဲကုလားဟင္းနဲ႔ဆို လိုက္တယ္။

ၾကက္သာ ေဂြးေတာက္ရြက္လည္း အရည္ေလး ခ်က္စား ေကာင္းတယ္။

ငါးေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာ့ တအားႀကိဳက္ေပါ့။ ဂ်ီေတာ္ရယ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ငါးေျခာက္နဲ႕ ခရးမ္ခ်ဥ္သီးခ်က္ရယ္
သရက္သီးရယ္ ျမင္တာနဲ႕ လံုေလာက္ျပီ.
က်န္တာ ဘာမွမလိုေတာ႕ဘူး..
၃ပန္းကန္ေတာ႕ အသာေလးဘဲ
ဟြန္႕... မေက်နပ္ဘူး
မနက္ဖန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္ခ်က္စားဦးမယ္
ငပိေတာင္ ရွိမရွိ မေသခ်ာေသးဘူး
မနက္ဖန္မွ ရွာၾကည္႕ရေတာ႕မယ္
ဒီေန႕ေတာ႕ အပီအျပင္ စိတ္ကူးယဥ္ထားျပီ..

Unknown said...

Mama Shwezin,you make me fatter and fatter,I wanna eat all,I am in a hurry now ,to the kitchen!
Yours lovingly,Watma(Jasmine)

ahphyulay said...

မမေရႊစင္..
အညာထမင္းဟင္း ေလးက ခဏခဏ တင္ေပးေနသေလာက္
ခစခဏ ပဲ သတိရေနေတာ ့တာေလ။ အညာေလ ကို
တဝၾကီးရႈ ရင္းနဲ ့ေပါ ့၊ ၿပန္ေၿပာင္း ခ်င္ေသာ ပံုရိပ္
မ်ားပါပဲ။
ဆက္သြယ္မႈဧရိယာအၿပင္ဘက္ေရာက္ေနလို ့
ေနာက္က်သြားတယ္ေနာ္....။

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

တမာဖူးေလးေတြေပၚျပီလား..
သတိရလို႔

moemoestar said...

မမေရႊစင္...
ငါးေျခာက္ခ်က္နဲ ့သရက္သီးစိမ္းေလး တို ့စားရလို ့ ့ကေတာ့ ...

burmangal said...

thank you, more pls :D!!!!!!!

သိဂၤါေက်ာ္ said...

မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ကို သရက္သီးစိမ္းနဲ႕ တို႕စားရမွာလား ဟင္.. ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ေလး ဘာေလး ထပ္ခ်က္ပါဦးလား.. :P

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

ေက်းဇူးပဲ မမေရႊစင္...ဒီမွာ ထမင္းစားခ်ိန္ ဒီက အစားအစာေတြ သြား၀ယ္လာတာ တစ္စက္မွ စားမေကာင္းလုိ႕ အေပၚက ဓါတ္ပုံေလးေတြကုိ ၾကည့္ၾကည့္ၿပီးေတာ့ပဲ မ်ိဳခ်လုိက္ရပါတယ္... :D

ခ်စ္ညီမေလး

ေမာင္မိုး said...

ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ၊ ရခိုင္ငရုတ္သီးေထာင္းနဲ႔ တမာႏုခါးခါး ေရေႏြးေဖ်ာေလးတမ္းတမိတယ္ဗ်ာ။ သၾကၤန္ျပီးရင္ေတာ႔ တမာႏုေတြထြက္ေလာက္ျပီေနာ္။

sosegado said...

ဟင္းေတြကစားခ်င္စရာ၊ ေဂြးေတာက္ရြက္ ထဲ ဘယာေၾကာ္ ထည့္ရင္ ပိုၾကိဳက္၊
ဘာလို ့ အညာဟင္းလို ့ေခၚတာလဲ၊ တူတူပဲ မဟုတ္လား၊

ေမဓာ၀ီ said...

လာတာ ေနာက္က်သြားလို႔ သူမ်ားေတြစားလိုက္တာ ကုန္ျပီထင္တယ္။ က်မက အခါးၾကိဳက္ေတာ့ ေခြးေတာက္ရြက္ ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ အရည္နဲ႔ပဲ ခ်က္စားဖူးတယ္။ ၾကက္သားနဲ႔ ေခြးေတာက္ရြက္က အရက္ခ်ဳိးက်တယ္ဆိုလားပဲ။ ၾကားဖူးတယ္။ ေခြးေတာက္ရြက္ကို မေရႊစင္လို ေၾကာ္မစားဖူးဘူး။ သရက္သီးစိမ္းေလးေတြကလဲ စားခ်င္စရာ။ ငါးေျခာက္ခ်က္လဲ ၾကိဳက္တယ္။ ေစာေစာစီးစီး ဗိုက္ထဲကဂြီေနျပီ မေရႊစင္ေရ ... ဒါနဲ႔ ေအာက္ဆံုးက ဖန္ခြက္က ေရေႏြးၾကမ္း ဟုတ္ရဲ႕လား။ ဘာလိုလို ညာလိုလို ျဖစ္ေနလို႔ :)

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ ေရႊစင္..

ငပိစိမ္းေထာင္းေလးနဲ႕ အညာပဲေလွာ္ေလးမ်ား ထပ္ပိုးလုိက္လို႕ကေတာ့.... ေဆြးမ်ဳိးေမ့သြားမယ္...

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

သရက္သီးစိမ္းေလးတကိုက္ ကိုက္ျပီး ငပိရည္နဲ႔ တို႔စားလိုက္ရရင္ေတာ့ဗ်ာ
ေျပာရင္းနဲ႔ သေရယို ခ်င္ျပီ ။ ျမန္မာျပည္ကလူ ေတြက ျမန္မာဟင္းေလးေတြ ခ်က္ျပတိုင္း အေဝးေရာက္ေနရတဲ့သူေတြ သေရယိုရတာ တအား သနားဖို႔ေကာင္းတယ္ေနာ္။

လသာည said...

ညီမလည္း အညာသူဆိုေတာ့ စာဖတ္ျပီး အိမ္လြမ္းသြားတယ္..ဟင့္..။ ငါးပိရည္နဲ႔ သရက္သီးစိမ္းတို႔
ျပီး ေခြးေတာက္ရြက္ ဟင္းခ်ိဳကို ပူပူေလးလုပ္ေသာက္လိုက္ရရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ့ပဲ..:D