Thursday, February 18, 2010

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အရုိး ဆန္ျပဳတ္

က်ေနာ္ လည္း တရက္ စာမေရးရရင္ တရက္ စားမဝင္၊ အိပ္မေပ်ာ္ ျဖစ္ေနေတာ႔ ဒီေန႕ လည္း စာေရးအုန္းမွ ပါလို႕...၊ အင္း ဘာအေၾကာင္း ေရးရေကာင္း မလည္း.. အညာဟင္းေလး ခ်က္ရေကာင္းမလား... အကယ္ဒမီ ဆုႀကီး အသင္းတုပ္ ရေကာင္းမလား.. စဥ္းစားတယ္ခင္ဗ်...။ 

ဟင္းခ်က္တာနဲ႔ ပတ္သက္ရင္ က်ေနာ္႔ စိတ္ကိုသိတဲ႔ က်ေနာ္႔ ေဖေဖ ေျပာတာေလး သြားသတိရမိတယ္.. က်ေနာ္ ဟင္းခ်က္တာ ေကာင္းတယ္တဲ႔ဗ်.. စားဘူးတဲ႔ သူတိုင္းကလည္း ေထာက္ခံၾကတယ္.. က်ေနာ္ ဟင္းခ်က္ၿပီဆိုရင္ ခ်က္ရမဲ႔ ဟင္းကို လိုက္ၿပီး ထည္႔ ရမဲ႔ အစာပလာ အကုန္ပါမွ ခ်က္တယ္ဗ်.. က်ေနာ္ ထည္႔ ခ်င္တာ မရရင္ အဲဒီဟင္းဟာ မျပည္႔စံုဘူးလို႔ထင္တယ္..ဒါေၾကာင္႔ က်ေနာ္ ခ်က္တဲ႔ ဟင္းတိုင္းဟာ ေကာင္းတယ္.. ေနာက္ၿပီး က်ေနာ္ ခ်က္ခ်င္တဲ႔ စိတ္ရွိမွ ခ်က္တယ္..၊ စိတ္မရွိရင္ မခ်က္ဘူးဗ်.. ။

အဲဒီေတာ႔ က်ေနာ္႔ ေဖေဖက ေျပာတယ္ ေရႊစင္ဦး ဟင္းခ်က္တာေကာင္းတယ္.. ဒါေပမဲ႔ တႏွစ္မွ တခါေလာက္ ခ်က္ေတာ႔ ဘယ္လိုလုပ္မလည္းတဲ႔.. အဟဲ..မေမဓါဝီ ေရ ခဏ ေစာင္႔ပါအုန္းေနာ္.. တႏွစ္ျပည္႔ ဘို႕ နဲနဲဘဲ လိုေတာ႔တာပါ...။

ဟင္းေတာ႔ ဒီေန႔ မခ်က္ေတာ႔ဘူး.. ဆန္ျပဳတ္ေတာ႔ ျပဳတ္မွ ျဖစ္မယ္ဗ်.. က်ေနာ္ ခ်စ္အကိုႀကီး ကိုႀကီးေက်ာက္ ႀကီးလည္း ဖ်ားေနတယ္တဲ႔.. ေနာက္ၿပီး ခ်စ္ညီမ မိုမိဂ်ိ ေလးလည္း သြားကိုက္လို႔ တဲ႔ဗ်ာ.. ႏွစ္ေယာက္စလံုး အတြက္ ဆန္ျပဳတ္ ျပဳတ္ေပးပါမယ္..၊ ၿပီးေတာ႔ ဆန္ၿပဳတ္ႀကိဳက္တဲ႔ ခ်စ္ ေသာ စာဖတ္သူမ်ား အတြက္ ေရာေပါ႔...။

က်ေနာ္ ႀကိဳက္တဲ႔ အစာ ထဲမွာ ဆန္ၿပဳတ္ပါတယ္ဗ်.. ၊ အိမ္မွာ ျပဳတ္ရင္္ျပဳတ္ေသာက္.. ၊ ဒါမွမဟုတ္ ဝယ္ေသာက္.. က်ေနာ္ ေသာက္ေနၾက ဆန္ျပဳတ္ဆိုင္ေတြက  အရင္တုန္းက ရတနာပံု ရုပ္ရွင္ ေရွ႕က တြန္းလွည္း ေလးနဲ႔ ဆန္ျပဳတ္ ၊ က်ေနာ္ ေသာက္တာကိုက အႏွစ္ ၂၀ ေက်ာ္ၿပီ.. သူ႕ အရသာကေတာ႔ ၾကက္ျပဳတ္ေရ နဲ႔ ရုိးရုိးပါဘဲ.. ဒါေပမဲ႔ က်ေနာ္က ဆန္ျပဳတ္ထဲမွာ မံုၾကြပ္ဖတ္ မွ်င္မွ်င္ ေလး အၾကြပ္ေၾကာ္ေလး ျဖဴးေပးတာ ႀကိဳက္လို႔ ေသာက္ေနပါတယ္..။

ေနာက္ တဆိုင္ က ေကာင္းမွေကာင္း ဆန္ျပဳတ္ပါ.. ၃၇ လမ္း ၈၂-၈၃ ၾကား ထင္တယ္.. အဲဒီဆိုင္က ၾကေတာ႔ ၾကက္ေပါင္းေရ ကို သီးသန္႔ ထားတယ္..၊ ဆန္ျပဳတ္ မွာမွ ၾကက္ေပါင္းေရ ထဲ႔ ၿပီး ဆန္ျပဳတ္ထဲ ထည္႔ ေပးပါတယ္..၊ ငံုးဥ၊ အသဲအျမစ္ အကုန္ရတယ္..၊ အဲဒီဆိုင္မွာ စားတာလည္း ႏွစ္ ၂၀ ေက်ာ္ပါၿပီ..၊ ေနာက္တဆိုင္ကေတာ႔ ေဆးရုံႀကီး နဲ႔ မ်က္ႏွာျခင္းဆိုင္က ဆန္ျပဳတ္ ဆိုင္ေပါ႔ဗ်ာ..၊ ဒါေပမဲ႔ အဲဒီဆိုင္ကေတာ႔ တကယ္ ေနမေကာင္းမွ က်ေနာ္ ႀကိဳက္တဲ႔ ဆိုင္ေတြ မဖြင္႔မွ ေသာက္တာပါ..၊ ဟုိဆိုင္ေတြက ညေနပိုင္းမွ ဖြင္႔တာဆိုေတာ႔ မရွိသံုးေလး ေပါ႔ဗ်ာ...။

က်ေနာ္ အႀကိဳက္ဆံုးကေတာ႔ က်ေနာ္ဘာသာျပဳတ္တဲ႔ ဝက္ရုိးဆန္ၿပဳတ္ ဗ်...၊ က်ေနာ္က အရုိးဆန္ျပဳတ္ ေတာ႔ ႀကိဳက္တယ္.. ဒါေပမဲ႔ ေစ်းထဲမွာ ၀က္ရုိး ၀ယ္ရမွာေတာ႔ ရွက္တယ္ဗ်.. ဒါေၾကာင္႕ ဆန္ျပဳတ္ ေသာက္ခ်င္ရင္ အရင္ဆံုး ဝက္ရုိးေကာင္းေကာင္း ေလး ေရြးဝယ္တယ္..၊ အရုိးဝယ္ရတာ ရွက္လို႕ အသားအရင္ ဝယ္ၿပီးမွ အိမ္က ေရႊစင္ဦး ေလး အရုိးကိုက္ရေအာင္ ဆိုၿပီး အရုိးေလး သီးသန္႔ဝယ္ရတယ္...။

ၿပီးေတာ႔ ငရုပ္ေကာင္းေစ႔..၊ ဒါလည္း ready made ထုတ္ေတြ ရွိေပမဲ႔ မသံုးဘူးဗ်.. ကိုယ္ဘာသာ ေလွာ္ထည္႔ တယ္..၊ ေနာက္တခါ ဘဲဥ ဗ်ာ..၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္..၊ တရုပ္နံနံ .. ကဲ အားလံုးျပည္႔စံုရင္ စၿပီဗ်ာ..။

ေပၚဆန္းေမႊး ဆန္ ႏို႕ဆီဗူး တလံုးေလာက္ ေရေဆးၿပီးရင္ မီးေအးေအးနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲ ဆန္ထည္႕ၿပီး ေလွာ္တယ္.. နဲနဲေလး နီၿပီး ေမႊးလာၿပီ ဆိုမွ အေအးခံထားတယ္..၊ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ဝက္ရုိး ကို ပဲငံျပာရည္ တို႕ ဂ်င္းတို႔ နဲ႔ ႏွယ္ၿပီး ျပဳတ္လိုက္တယ္.. ဘဲဥပါ ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး ျပဳတ္တယ္..၊ ခဏေန ၾကေတာ႔ ဆီစိမ္း ထဲမွာ ၾကက္သြန္ဥလိုက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အေျမွာင္းလိုက္ ဆီသတ္တယ္ ဆီနဲနဲ ဘဲထည္႔ရတယ္ အေရာင္တင္ နႏြင္း ဘာမွ မထည္႔ရဘူး..၊ ၾကက္သြန္ အစိမ္း နံ မနံ ေအာင္ ဆီသတ္တာဘဲ ဆီေတြလည္း ဆန္ျပဳတ္အိုးထဲ မထည္႔ရဘူး..၊ ၾကက္သြန္ ေတြဘဲ ဆယ္ထည္႔ရတယ္..။

အားလံုး အဆင္႔သင္႔ ျဖစ္ရင္ ခုန ဆန္ေလွာ္ ေတြကို နဲနဲေလး ငရုပ္ဆံုထဲ ထည္႕ေထာင္း တပိုင္းႀကိဳးေလးေတြ ျဖစ္သြားေအာင္ မေထာင္းလည္း ရတယ္ သူဘာသာ သူ ခဏေန ေၾကသြားေရာ..၊ အဲဒီ ဆန္ေလွာ္ ေတြ ကို ေရထဲဲဲျပဳတ္.. ခုန ၀က္ရုိး ေတြနဲ႔ ဝက္ရုိးျပဳတ္ေရ ေတြလည္း ထည္႕..ၾကက္သြန္ ျဖဴ နီေတြလည္းထည္႔ .. ပဲငံျပာရည္ တို႕ ဆားတို႕ထည္႕ ၿပီး ဝက္ရုိး မႏူးမျခင္း ၿပဳတ္ေတာ႔ဗ်ာ...၊ ၾသ ေမ႔ေတာ႔ မလို႕ ခုနက ဘဲဥျပဳတ္ ေတြကို အခြံခြာၿပီးေတာ႔.. ပါးပါးလွီွးၿပီး ဆန္ျပဳတ္ထဲ ထည္႕လိုက္အုန္း..၊ က်န္ေသးတယ္ဗ်.. ဝယ္ထားတဲ႔ ဝက္သားေတြထဲက ဟင္းမခ်က္ခင္ ေမေမ ဆီက ဒါးျမတိုက္ထားတဲ႔ ဝက္သားျပဳတ္ ေတြလည္း ပါးပါးလွီးထည္႔ လိုက္အုန္း...။

ဆံျပဳတ္နံ ေတြ ေမႊးႀကိဳင္လာၿပီဆိုရင္ ငရုပ္ေကာင္း ေလွာ္မႈံေလး နဲ႔ တရုပ္နံနံ ပင္ေလး လွီးထည္႔ လိုက္အုန္းဗ်...၊ ကဲ.. ေရႊစင္ဦး အႀကိဳက္ဆံုး ဝက္ရုိး ဆန္ျပဳတ္ေလး က်က္ပါၿပီဗ်.....ခ်စ္ေသာ စာဖတ္သူမ်ား သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ...။

ေမ႔ေတာ႔ မလို႕ဗ်... ေနမေကာင္းတဲ႔ ကိုႀကီးေက်ာက္ နဲ႔ မိုမိဂ်ိ ေလး အတြက္ တဂ်ဳိင္႔ဆီ ထည္႕ၿပီး အရင္ပို႕လိုက္ၾကအုန္းေဟ႔.. ကိုႀကီးေက်ာက္ အတြက္ ဟိုး..ေမာ္ဒယ္မမေလးမ်ား (အဲ..ေယာင္လို႔ )...ကိုပီတာ ဘေလာ႔ထဲက ေမာ္ဒယ္ ဖြားဖြားေလး မ်ားက ေခ်ာ႔တိုက္ေစ.. ညီမ မိုမိဂ်ီေလး အတြက္ေတာ႔ ေခ်ာ႔ကလက္ ေလးျပျပ ၿပီးေတာ႔ တိုက္ေစ....။

စာေရးသူ-ေရႊစင္ဦး
.

12 comments:

moemoestar said...

မမေရႊစင္ေရ...
ရန္ကုန္မွာေတာ့ ညေနပိုင္းမွာေရာင္းတဲ့ တရုတ္တန္းကငါးရံ ့ဆန္ျပဳတ္ ေကာင္းတယ္...
ဘဲအူသုပ္၊ဘဲေသြးသုပ္၊ဘဲသားသုပ္၊ၾကက္သားသုပ္...အစံုရတယ္...ေကာင္းမွေကာင္း...

Anonymous said...

ama, thanks................i am still paining.
but.. i cannot bite pork bones now :(( .my tooth-cover is swelling. sometime ,cannot open widely mouth, after took a medicine, i can ate chocolate.

I ate sanpyoute with prown which i made small pieces.:((

i wanna recover asap.

momiji

Anonymous said...

i am also like sanpyote esp in 22nd street in chinatown,Ygn.

I always ate it with eikyarkwe.
:(( miss that shop.

momiji

Unknown said...

Mama Shwezin,I also like dumpling with bone.My sister,my daddy and I always choose to eat the bones from the curry except my mum.It is the pleasure of a bite of bone with a spoonful of soup or dumpling.
Witing for your posts,
Yours lovinlgy,Jasmine.

ေမဓာ၀ီ said...

မေရႊစင္ေရ .. (ဦးျဖဳတ္လိုက္ပီေနာ္ :P)
က်မကေတာ့ အိမ္မွာျပဳတ္တဲ့ ဆန္ျပဳတ္ကို မႀကိဳက္ဘူး။ ဘယ္ၾကိဳက္မလဲ ဘာမွမွ မပါဘဲ။ ဆန္ျပဳတ္ပလိန္းေလ။ ငယ္ငယ္တုန္းက ေနမေကာင္းျဖစ္ရင္ ဆန္ျပဳတ္ပလိန္း၊ တခါတေလ ငါးတို႔ ၾကက္သားတို႔ေတာ့ ထည့္တယ္။ ေသာက္လို႔မေကာင္းဘူး။ ၿပီးၿပီးေရာ အျမန္ျပဳတ္ေပးၾကတာကို။ မေရႊစင္ျပဳတ္သလို ေလွာ္ဟယ္ ေထာင္းဟယ္လဲ ကရိကထမ်ားလို႔ ဘယ္သူမွ လုပ္မေပးၾကပါဘူး။ (သနားပါတယ္ေနာ္)

ရန္ကုန္ တရုတ္တန္းက ဆန္ျပဳတ္ေတြေတာ့ အႀကိဳက္သား။ ဘဲဥအငံတို႔၊ ေဆးဘဲဥတို႔ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့လဲ ဆန္ျပဳတ္ဆိုရင္ကို လူမမာဖီလင္ႀကိး ျဖစ္ျဖစ္လာလို႔ ေတာ္႐ံုတန္႐ံု ျပဳတ္ေသာက္ခဲ ပါတယ္။
ဟိုလူမမာႏွစ္ေယာက္ေတာ့ မေရႊစင္ရဲ႕ ဆန္ျပဳတ္နဲ႔ နလန္ထေလာက္ျပီ ထင္ပါရဲ႕။

မေရႊစင္ရဲ႕ အ႐ိုးဆန္ျပဳတ္ေတာ့ ျမည္းခ်င္သား။ မႏၲေလးေရာက္မွ ဆန္ျပဳတ္ လာေသာက္မယ္ေနာ္။ :)

ဂ်ဴနို said...

မေရႊစင္ မအယ္တို႔ေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ႀကိဳက္တယ္။ မေရႊစင္ျပဳတ္တာ ကခ်င္ဆန္ျပဳတ္နဲ႔တူတယ္။ မအယ္လည္း ဆန္ကို ေလွာ္ၿပီး ႀကိတ္ၿပီးမွ ျပဳတ္တယ္။ ၀က္သားထက္ ၾကက္သားနဲ႔ လြယ္လြယ္ လုပ္တယ္။
ခုေတာင္ ေသာက္ခ်င္လာၿပီ။ ထမင္းလြတ္ကိုး တအိုးႀကီး ျပဳတ္ေသာက္တာ။:) ႀကိဳက္တယ္။

မအယ္

Flower said...

တစ္ခ်ိဳ႕က ဆန္ျပဳတ္ဆို လြယ္လြယ္ကူကူ ျဖစ္တယ္ ထင္ၾကတယ္ မေရႊစင္ဆန္ျပဳတ္ကို ဖတ္ၾကည္႕မွ လက္၀င္မွန္းသိရေတာ႕တယ္..
ေရးျပထားတာနဲ႕တင္ အရသာေတာ္ေတာ္ရွိမယ္လို႕ ခန္႔မွန္းမိတယ္.. ကၽြန္မလဲ ဆန္ျပဳတ္ကို သိပ္ၾကိဳက္တယ္
ငယ္ငယ္က ဖ်ားရင္ အရမ္းေပ်ာ္တယ္ ဆန္ျပဳတ္ေသာက္ရေတာ႕မယ္ဆိုျပီးေလ..
ခုခ်ိန္ထိလဲ ဆန္ျပဳတ္ကုိၾကိဳက္တုန္း
၀ိတ္ေလွ်ာ႕ခ်င္တဲ႕အခါ ထမင္းမစားဘဲ ဆန္ျပဳတ္ဘဲေသာက္တယ္.. ခုလဲ မေရႊစင္ဆန္ျပဳတ္ကို သြားေရက်သြားတယ္..

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

တဆိုင္ကို ဆန္ျပဳတ္ ႏွစ္ ၂၀ ေသာက္ခဲ့တာ ဆိုေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ေသာက္တဲ့ သက္တမ္းပဲ ႏွစ္ ၄၀ ရိွေနျပီ။ ဒါေတာင္ အလႉေတြမွာ လိုက္ေသာက္တာ ထည့္မတြက္ေသးဘူး ။
ဝါရင့္ဆန္ျပဳတ္ေသာက္သူၾကီးေပါ့ေလ :)

က်ေနာ္ေတာ့ ေနမေကာင္းမွပဲ ဆန္ျပဳတ္ေသာက္ဖို႕သတိရတယ္

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ဆန္ျပဳတ္...ဆုတ္ျပန္..အဖြားၾကီးေတြျပန္..
ဒို႔ၾကိဳက္တာဖက္ထုပ္...ေမာ္ဒယ္မေလးနဲ႔ ဖက္ျပီးထုပ္

ေမာင္မိုး said...

၂ ခါျပန္ေရးရေတာ႔ သိပ္ေတာင္ မေက်နပ္ခ်င္ဘူး။
ဒီလိုဗ်ာ...ကြ်န္ေတာ္မန္႔ခဲ႔တာက။
ကြ်န္ေတာ္လည္း ဆန္ျပဳတ္သမားဗ်။ မနက္တိုင္း ဘရိတ္ဖက္စ္ ကို ဆန္ျပဳတ္ပဲတီးတာ။ ထိုင္းမွာ ဆန္ျပဳတ္ကို က်ဴတ္ လို႔ေခၚတယ္။ အဲဒီ က်ဴတ္ထဲမွာ
ၾကက္ဥတစ္လုံးေဖာက္ထည္႔ေပးတယ္။ ေနာက္ျပီး ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ ၀က္အူမၾကီး ပါးပါးလွီးရယ္၊ ၀က္အသည္းအစိမ္းကို ေရေႏြးေဖ်ာထားတာရယ္၊ ငါးဖယ္လုံးရယ္။ ေၾကးအိုးလိုေပါ႔ဗ်ာ။ အစုံပါတယ္။ ပန္းကန္ကလည္း အၾကီးၾကီး။ ေၾကးအိုးခြက္နဲ႔ နင္လားငါလားပဲ။ တစ္ပြဲကို ဘတ္ ၂၀ ဆိုေတာ႔ ျမန္မာေငြနဲ႔ က်ပ္ ၆၀၀ ေပါ႔။ အဲဒီၤ က်ဴတ္မွာ ငရုတ္သီးမႈန္႔ျဖဴး၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴး၊ ငံျပာရည္အၾကည္ထည္႔၊ ငံျပာရည္အပ်စ္ထည္႔ျပီး ေလြးလိုက္တာေပါ႔။ စိတ္ကူးၾကည္႔စမ္းဘာာာာာာာာာာာာ။ ဘယ္ေလာက္ေကာင္းသလဲဆိုဒါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါါ။

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

ဟင့္... ညီမေလးဖုိ႕က်ေတာ့ မပါဘူး...ငုိၿပီး ၿပန္သြားၿပီ
(မွတ္ထား...မွတ္ထား....မန္းေလးေရာက္မွ ဆန္ၿပဳတ္ၿပဳတ္မတုိက္လုိ႕ကေတာ့ သိမယ္)

ခ်စ္ညီမေလး

လသာည said...

ဆန္ျပဳတ္ ဆုတ္ျပန္ :D
ေရးထားတာေလးက စားခ်င္စရာ ေကာင္းတယ္ဗ်
ဗ် ဗ် နဲ႔ ေျပာတာေလးကလည္း ခ်စ္ဖို႔ ေကာင္းတယ္ဗ် ;D