Thursday, December 17, 2009

ေဆာင္းတြင္းစာ အညာဟင္းေလးမ်ား (၁)

က်ေနာ္ လည္း အခုတေလာ ထမင္းစားလို႕ ေကာင္းေနတယ္..၊ weight သိပ္တက္လာမွာ စိုးလို႕ မနဲေလွ်ာ႕ေနရတယ္ဗ်..၊ ခင္ဗ်ားတို႕ စိတ္ထဲ ကိုယ္႕လူေတာ႔ ဟင္းေကာင္းေတၽြးေကာင္းေတြ နဲ႕ က်ိတ္ေနရၿပီ ထင္တယ္ ဆိုၿပီး  မနာလိုေတာ႔  ျဖစ္မေနၾကပါ နဲ႕ဗ်ာ ...ကိုယ္႔ ကုသိုလ္ နဲ႔ ကိုယ္ပါ..။

အိမ္က ခ်စ္ညီမ က ေစ်းသြားခါနီးရင္ ဘာဟင္းစားမွာ လည္းလို႕ေတာ႔ ေမးပါတယ္..၊ က်ေနာ္က ဘာေလး စားခ်င္တယ္ဆိုတာ စဥ္းစားတုန္း ရွိေသးတယ္..၊ သူက ေစ်းေတာင္ ေရာက္သြားၿပီထင္ပါတယ္..၊ ေမးရုိးေမးစဥ္ မို႕သာ ေမးရတယ္ ထင္ပါတယ္..၊ က်ေနာ္ စားခ်င္တဲ႔ ဟင္းေတြ တကယ္မ်ား ေျပာလိုက္ရင္ ဆိုၿပီး ေၾကာက္ရွာတယ္ ထင္ပါရဲ႕..သနားပါတယ္..ဟင္း..ဟင္း..။

က်ေနာ္႔ သမီး ေတြကလည္း ေညွာ္နံတေထာင္းေထာင္း နဲ႕ လာသမွ် လူ ထြက္ေျပးေအာင္ ခ်က္ၾက ၊ျပဳတ္ ၾကပါတယ္..၊..စားေတာ႔လည္း ...ဟင္း..ဟင္း..၊ ခင္ဗ်ားတို႕ ထင္ခ်င္သလို ထင္ၾကေတာ႔ က်ေနာ္ မေျပာဘူး.. ေတာ္ၾကာ က်ေနာ္ ထမင္းငတ္ေနအုန္းမယ္..။

က်ေနာ္ လည္းထမင္းေၾကာင္း ဟင္းေၾကာင္း စဥ္းစားရင္း က်ေနာ္ တို႕ ညီအမ ၃ ေယာက္နဲ႕ ေမာင္အငယ္ ဆံုး ရယ္ အိမ္မွာ က်န္ ခဲ႔စဥ္က ထမင္းဟင္းခ်က္ တဲ႔ အေၾကာင္းေတြ ျပန္ၿပီး သတိရမိတယ္..၊ က်ေနာ္က အဲဒီတံုးက ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးနဲ႔ ရၿပီထင္တယ္..၊ ဒါေပမဲ႔ က်ေနာ္ အိမ္ေထာင္ၾကၿပီး ၁၀ ႏွစ္ေလာက္ မနက္စာကို က်ေနာ္႕ အိမ္မွာစား ညေနစာကို ခ်စ္ခ်စ္ႀကီးအိမ္မွာ စား ဆိုၿပီး ထမင္းအိုး ေဖ်ာက္ထားၾကတာ ဆိုေတာ႔ က်ေနာ္ သိပ္မမွတ္မိေတာ႔ဘူး..၊ ညီအမ ၃ေယာက္ ဟင္းဝိုင္းခ်က္ ခဲ႔ ၾကတဲ႔ အခ်ိန္ေပါ႔ေလ..။

အဲဒီမွာ က်ေနာ္႔ ညီမ အငယ္ဆံုးက ဟင္းေကာင္းသိပ္ႀကိဳက္တာ..၊ ဟင္းမေကာင္းရင္ ထမင္းမစားႏိုင္ဘူး..၊ ေနာက္ၿပီး ဟင္းေကာင္းတယ္ ဆိုတာထက္ အစပ္အဟပ္ တည္႔တာကို ေျပာတာေပါ႔..၊ ေမေမ ရွိရင္ေတာ႔ ေမေမ က သူဘာသာသူ ဟင္းစပ္တာဆိုေတာ႔ က်ေနာ္ တို႔ ဘာမွ စဥ္းစားစရာ မလိုဘူးေပါ႔ဗ်ာ..၊ ဒါေပမဲ႔ ေမေမ က ေဖေဖ နဲ႕ လိုက္ေနတာ ဆိုရင္ေတာ႔ က်ေနာ္တို႕ ညီအမတေတြ ခ်ာလည္ရိုက္ၿပီေပါ႔..။ အဲဒီ အခါ မွာ ညီမလုပ္တဲ႔ သူက က်ေနာ္ တို႕အိမ္နဲ႕ မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္ အိမ္ က ေဒၚႀကီး ကို ဟင္းစပ္သြားသြားေမးတယ္ က်ေနာ္ အဲဒါကို သတိရ လို႕ ဒီ ေဆာင္းတြင္းမွာ ခ်က္ေလ႔ ရွိတဲ႔ မႏၱေလး ဟင္းစပ္ေလးေတြ အေၾကာင္း ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။

အဲဒီတုန္းက က်ေနာ္တို႕ အိမ္နဲ႕ မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္မွာ စက္ခ်ဳပ္တဲ႔ လင္မယားနဲ႕ သူတို႕ရဲ႕သားႀကီး (နဲနဲ ေပါေတာေတာ လူပ်ဳိႀကီး ) ၃ေယာက္ေနၾကတယ္..၊ မိန္းမ က အိမ္ေျမပြဲစား လုပ္တယ္၊ သူ႕ေယာက္က်ားက စက္ခ်ဳပ္တယ္..၊ သူ႕ သားႀကီးက ေဆးေက်ာင္းမွာ ညေစာင္႔ လုပ္တယ္..။

အဲဒီ ေဒၚႀကီးတို႕မိသားစု သံုးေယာက္က ေတာ႔ တေန႕တေန႕ စားဘို႕လူျဖစ္လာ သလားလို႕ ေတာင္ထင္ရ တယ္..၊ တေန႕တေန႕ ခ်က္ဘို႕၊ ျပဳတ္ဘို႕ လံုးပန္းေနရတာ နဲ႕ကိုက တေန ကုန္တာပါဘဲ..၊ က်ေနာ္ လည္း မ်က္စိ ထဲ သူတို႕ မိသားစုပံုစံကို ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ျမင္လာတာ ဆိုေတာ႔ နဲနဲေျပာျပအုန္းမယ္..။

မနက္ဆိုရင္ သူတို႕ လင္မယား က အိပ္ရာက ထလာတယ္..အဲ ေယာက္က်ားက ေစာထတာဗ်..သူ႕ ေရဒီယို ေလးနဲ႔ ႏိုင္ငံျခားသတင္းေတြ တခုၿပီးတခုဖမ္းၿပီး နားေထာင္တာ..ႏိုင္ငံေရးေတာ႔..ေတာ္ရုံ ဗဟုသုတနဲ႔ မ်ားသြား မစမ္းေလနဲ႔ ပါလီမန္ ေခတ္က ဘယ္ ေရြးေကာက္ပြဲ မွာ ဦးႏု တို႕ ဦးခ်စ္ေဆြ တို႕ဘယ္ဝတ္စံု ဝတ္တာ..ဘာမိန္ခြန္း ေျပာတာ..ဘယ္လို သမိုင္း တြင္တာက စၿပီး..ဘယ္သတင္းစာက ဘယ္လိုေဆာ္တာ အဆံုး သူ အကုန္ မွတ္မိတယ္..၊..ေတာ္ရုံကေတာ႔ ရူးသြားမယ္..ေကာင္းလိုက္တယ္ ဦးေႏွာက္ဗ်ာ..။

သူ႕မိန္းမ ထလာၿပီး မ်က္ႏွာ ေတြဘာေတြ သစ္ၿပီးတာနဲ႔ ေယာက္က်ားက လဘက္ရည္ ဝယ္ထြက္တယ္..၊ အဲဒီအခ်ိန္မွာ မိန္းမက သနပ္ခါး ေတြ ဘာေတြလိမ္းၿပီး ေစ်း သြားဘို႕ ျခင္းေလး ေဘးခ်၊ လက္ဘက္ရည္ ပန္းကန္ေလးေတြရွာ..မံုထည္႕ဘို႕ ပန္းကန္ေလးခ်ၿပီး ေယာက္က်ားကို ေစာင္႔ေနတယ္ဗ်..။

ခဏေနေတာ႔ သူ႕ေယာက္က်ားက သုတ္သုတ္ သုတ္သုတ္ နဲ႔ ျပန္လာ  လဘက္ရည္ ေတြ ပန္းကန္ ထဲ အညီအမွ်ထည္႕ မံုေလးေတြ ဖဲလို႕ စားၾကေသာက္ၾကတယ္ ခင္ဗ်ား.၊ အဲဒီ အခ်ိန္မွာ ဘဲ သူတို႕ သားႀကီးက အိပ္ယာလိပ္ ကေလး စက္ဘီး ကယ္ရီယာခံုမွာ ညွပ္လို႕ သူညေစာင္႔ လုပ္တဲ႔ ေဆးေက်ာင္းက ျပန္လာတယ္..၊ အဲဒီမွာ သူပါ တပါတည္း လဘက္ရည္ ၀င္ေသာက္ ေတာ႔တာပါဘဲ..။

လဘက္ရည္ ကလည္း ႀကိဳက္သလားမေမးနဲ႕ သူ႕တို႕ ၀ယ္တဲ႔ဆိုင္သာ ေမးလိုက္ အဲဒီဆိုင္က ဒီနားတဝိုက္မွာ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ဘို႕မ်ားတယ္ အေကာင္းအဆိုး ကိုေတာ္ေတာ္ သိတာ..၊  တေန႕ ကို လဘက္ရည္ ၆ ႀကိမ္ ေလာက္ အနဲဆံုး ေသာက္တယ္၊ မံုကေတာ႔ သူတို႕စားေလ႔ ရွိတာ အီၾကာေကြးတို႕ နံျပားတို႕ မ်ားပါတယ္..၊လလက္ရည္ ေသာက္ရင္းနဲ႔ သူ႕သားႀကီးေျပာတဲ႔ ထီအေၾကာင္း နားေထာင္ၾကရ ေသးတာ..၊ သူ႕သားက ထီရူးဗ် သူကိုယ္တိုင္လည္း ခဏခဏေပါက္တယ္..၊ သူစီက ထိုးတဲ႔ဲဲ႔ သူေတြလည္း ေပါက္တယ္..။

ေပါက္တာ မွ ဆုႀကီး ေတာင္ေပါက္ဘူးတယ္ ဒါေပမဲ႔ ဗ်ာ ထီေပါက္လို႕  ဆိုၿပီး အလုပ္တခုခု ရင္းႏွီးစားဘို႕ စိတ္မကူးပါဘူး သူ႕အေဖ နဲ႕ အေမ ကို ေဝပံုၾက နဲနဲ ခြဲေပးျပီး က်န္တာ သူထီျပန္ထိုးတာနဲ႔ ကုန္တာဘဲ ထင္ပါတယ္..၊ က်ေနာ္လည္း တခါ သူ စီက ထီထိုးဘူးတယ္ ဆုေသး တခါေပါက္ ဘူးတယ္..။

အဲဒီလိုနဲ႕ သူတို႕ မနက္ခင္း လဘက္ရည္ ဝိုင္းမွာ ေယာက္က်ား စားခ်င္တာေမး၊ သားစားခ်င္တာေမး ၿပီး တခါထဲ ေစ်းသြားလိုက္တာ၊ ၁၀ နာရီ ေလာက္မွ ျပန္ေရာက္ပါေရာ..၊ ၁၀ နာရီျပန္ေရာက္ တယ္ဆိုလို႕ ေစ်းက အေဝးႀကီးထင္မေနနဲ႕အုန္း..၊ က်ေနာ္ တို႕ အရပ္ နဲ႕ ေစ်းနဲ႕က ၁၀မိနစ္ ေလာက္လမ္းေလွ်ာက္ ရင္ ေရာက္တာ..၊ တကယ္႔မွ နီးနီးေလးရယ္..။

တလမ္းလံုးအိမ္ေတြက  (အထူးသျဖင္႔ က်ေနာ္တို႕ ညီအမေတြေပါ႔ ) သူ႔ ကို ေစ်းမွာ ၾကတယ္ဗ်..၊ သူက တသက္လံုး ဒီမဂၤလာေစ်း ေလးမွာ ေစ်း၀ယ္လာတာ ဆိုေတာ႔ ေစ်းသည္ အားလံုးက သူ႕အသိေတြ မ်ားတယ္..၊ အဲဒီေတာ႔ သူဝယ္ရင္ ေစ်းမွန္ အေလးမွန္၊ ပစၥည္းေကာင္း တဲ႔ အျပင္ ပိုပိုသာသာ ေလးလည္း ရတယ္..။

ေစ်းျပန္ရင္ ေစ်းမွာတဲ႔ အိမ္ေတြက ဟင္းအမယ္ ေတြကို တမယ္ျခင္းထုတ္ေပး..၊ သူ၀ယ္ လာတဲ႔ ဟင္းေတြျပၿပီး ဘယ္လိုဘယ္ပံု ခ်က္မယ္ဆိုတာ ဝေအာင္ေျပာဆိုၿပီးမွ အိမ္ျပန္ဟင္းခ်က္တယ္ဗ်..၊ သူ က ဟင္းခ်က္လည္း ေကာင္းတယ္ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ လည္းခ်က္တယ္..၊ ဟင္းေကာင္းကလည္း စားတယ္..။

က်ေနာ္တို႔ ကေတာ႔ သူဟင္းခ်က္ရင္ အနားသြားၿပီးေငးရတယ္..၊ ဟင္းခ်က္နည္း ေတြသင္ရတာေပါ႔ေလ.. ခ်စ္ခ်စ္ႀကီးကို ခ်က္ေကၽြးရေအာင္.တကယ္တန္းေတာ႔ သြားသေရၾကတာေပါ႔...။

ဒီလို ေဆာင္းတြင္း ဆို သူ ခ်က္ေလ႔ရွိတဲ႔ ဟင္းအမယ္ေလး ေတြ က်ေနာ္ ေျပာျပမယ္ေနာ္.....

ငါးခ်ဥ္ေရ တခြက္ကေတာ႔ အၿမဲခ်က္တယ္..၊ က်ေနာ္ ၾကည္႔ ေနတာ သူငါးခ်ဥ္ေရ က တမ်ဳိး ..၊ က်ေနာ္တို႕ ေၾကာ္စားတဲ႔ ႏိုင္လြန္ငါး ဆိုတဲ႔ လက္ညႈိး ေလာက္ရွိတဲ႔ ငါးေလးေတြ..၊ သူက အၾကည္းခြံ လည္း မရွိဘူး အူေတြဘာေတြလည္း ထုတ္စရာ မလိုဘူး၊ ဒီအတိုင္း ေရေဆးၿပီး ထည္႔ ရုံဘဲ. အဲဒီ ငါးေလးေတြနဲ႕ခ်က္တာဗ်။

အရင္ဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅၀ သားေလာက္ ကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး အေစ႔ နဲနဲထုတ္ အကုန္ အစင္ မထုတ္ဘူး ဗ် တဝက္ေလာက္ဘဲ ညွစ္ထုတ္တာ ၿပီးေတာ႔ ငါးေလးေတြ ထည္႕ ၿပီး က်န္တဲ႔ ဆႏြင္းတို႕ အေရာင္တင္တို႕  နဲ႔ ၾကက္သြန္ ျဖဴ ၊ နီ နဲနဲစီ ထည္႕ ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ လံုးလိုက္တာဘဲ..၊။

ခဏေန အနံထြက္လာၿပီဆိုရင္ ေရထဲ ၿပီး ခ်ဥ္ေရက်ေအာင္ တည္႕ေတာ႔တာဘဲ၊ ခ်ဥ္ေရ က က်လာေလ၊ ေမႊးေလ ဘဲဗ်ာ၊ ေနာက္ၿပီး ေတာ္ေတာ္ က်လာၿပီ ဆိုမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အစီးလိုက္ ႀကီးကို အျမစ္ျဖတ္ ၿပီး အပိုင္း အႀကီးႀကီး ေတြ ကပ္က်ီး နဲ႕ ျဖတ္ၿပီးထည္႕ၿပီးေတာ႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး ခ်လိုက္ေတာ႔ တာဘဲ..။ အဲဒါ ေဆာင္းတြင္း ဟင္း ငါးခ်ဥ္ေရ..၊။

က်ေနာ္တို႕ မႏၱေလးက ဒီအခ်ိန္ ဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရမ္းေပါတာ..၊ က်ေနာ္ တို႕ အညာ ထံုးစံက ဘာဟင္းခ်က္ခ်က္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔ ရမွ ေကာင္းတယ္ထင္တာ..၊ အနဲ အမ်ား ဘဲကြာတယ္ ထည္႔ေတာ႔ ထည္႔တာဘဲ..။

ငါးခ်ဥ္ေရနဲ႔ လိုက္တဲ႔ ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ဒီအခ်ိန္မွာ မႏၱေလးမွာ အရမ္းေပါတဲ႔ ပဲစိမ္းလို႕ ေခၚတဲ႔ ေထာပတ္ပဲ ဆီျပန္ခ်က္ေပါ႔၊ ေထာပတ္ပဲကို က်ေနာ္တို႔ ခ်က္ရင္ အခြံသင္ၿပီးသား ဝယ္တယ္..၊ သူ ကေတာ႔ ေစ်းကျပန္ ကထဲက အခြံနဲ႕ ေထာပတ္ပဲေလးေတြကို အိုးထဲ ထည္႕ ၿပီး ဆားျဖဴးထားတာ..၊။

ပဲ အခြံသင္ရင္ ဆားေရ စိမ္ထား ရတယ္၊ အခြံခၽြတ္ရတာ လြယ္တာေပါ႔..၊ အဲဒီ ပဲစိမ္းေလး ေတြကို ဟင္းတမယ္ၿပီး တမယ္ ခ်က္ရင္း အခြံသင္တယ္..၊ ခုနက ပဲစိမ္း အခြံသင္ၿပီးသြားေတာ႔ ပဲစိမ္းထဲကို ၾကက္သြန္နီပါးပါး လွီးထည္႔၊  ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုးေလာက္ လွီးထည္႔၊ အေရာင္တင္၊ ဆႏြင္းထည္႕ ၿပီးေတာ႔ ဆီေတြ ေလာင္းထည္႕ ၿပီးရင္ ေရနဲနဲ ျခင္းထည္႔ ၿပီး ဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္ေတာ႔ တာပါဘဲ..၊ သူ႕ ကိုလည္း ခုနက ငါးခ်ဥ္ေရ ထဲ ထည္႕တဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ကို ဆီျပန္ခါနီးရင္ အုပ္ေသးတယ္ဗ်..၊ အဲဒါက ပဲစိမ္း ဆီျပန္ခ်က္။

ေနာက္တမ်ဳိးကေတာ႔ အသားဟင္းတမ်ဳိးမ်ဳိး ေပါ႔ ဗ်ာ.ၾကက္သား ဆီျပန္ခ်က္ တယ္. ဆိုပါစို႕.၊ ၾကက္သား ေတြကို ေစ်း ကထဲက သူႀကိဳက္ရာအပိုင္း ေရြးဝယ္ၿပီး ခုတ္ထစ္ ၿပီးသား အဆင္သင္႔ အိမ္ေရာက္ရင္ ေရေဆးၿပီးခ်က္ ရုံဘဲ..၊ ခ်က္တဲ႔ အခါမွာလည္း ေသခ်ာ ၾကက္သြန္နီ ၄-၅လံုး ပါးပါးလွီး ဆီသပ္.၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃-၄ လံုး ထည္႕ အႏွစ္ရေအာင္ ဆီျပန္ေအာင္ ေသခ်ာခ်က္တာ ၿပီး မွ ၾကက္သား ထည္႔ ၿပီး လံုး တာ..၊ ၾကက္သား လံုး ေနတည္ေနတုန္းမွာ လည္း ၾကက္သား ဆီျပန္ ထဲ ထည္႔ဘို႕ မဆလာတို႕ ကရေဝး ရြက္တို႕ ကို လိုက္ရွာဝယ္ေသးတာ..။

မဆလာ မ်ားေပါလြန္းလို႕ ေစ်းထဲမွာ ႀကိဳက္တဲ႔ တံဆိပ္ ဝယ္လို႕ရတယ္လို႕ မေျပာနဲ႕ဗ်..၊ သူက အဆင္႔ျမင္႔ တယ္၊ ေစ်းထဲက အဲဒီလို အထုပ္မ်ဳိး ဘယ္ေတာ႔ မွ ဝယ္မသံုးဘူး..၊ က်ေနာ္တို႕ အရပ္ထဲမွာ ဟိဒူ  မိသားစုေတြလည္း ေနေတာ႔ သူတို႕က မဆလာကို သူတို႕ဘာသာ သူတို႕ အစိမ္းႀကိတ္ၿပီးမွ ဟင္းထဲထည္႔ တာကိုးဗ်..၊ ခ်က္ခါနီးမွ ႀကိတ္တာ ေက်ာက္ျပား ေပၚမွာ ေက်ာက္လံုးေလးနဲ႔ ႀကိတ္ထည္႔တာ..၊သူက အၿမဲတန္း အဲဒီမွာ သြားဝယ္တယ္. အိမ္နီးနားျခင္းေတြဆိုေတာ႔ လည္း တခါခ်က္အတြက္ေတာ႔ ပိုက္ဆံယူမွာ မဟုတ္ဘူး ထင္ပါတယ္..။

အဆင္သင္႔ မရွိရင္လည္း ႀကိတ္ခိုင္းၿပီးမွ သူ႕ဟင္းထဲ ထည္႕တာ..၊ ေနာက္ၿပီး ကရေ၀းရြက္ ဆိုလည္း အဲဒီအိမ္ ေတြေနာက္ မွာ စိုက္ထားတဲ႔ အပင္ေတြက အညႊန္႔ ေလးေတြ ေရြးဆြတ္ လာၿပီးမွထည္႕တာ..၊ ခင္ဗ်ား တို႕ စဥ္းစားၾကည္႔ ေပါ႔ဗ်ာ.. ဟင္းခပ္ အေမႊးအႀကိဳင္ ေလး အတြက္ေတာင္ ဒီေလာက္လံုးပန္း တာဆိုေတာ႔ က်န္တဲ႔ ဟင္းေတြ အတြက္ဆိုရင္ ဘယ္ေလာက္ အပင္ပန္း ခံၿပီး ခ်က္မလည္းဆိုတာ..၊ သူ႕ ရဲ႕ ၾကက္သားဆီျပန္ ဟင္းကလည္း ဘယ္ေလာက္ ေမႊးၿပီး အရသာ ရွိမလည္း ဆိုတာ သိႏိုင္ပါတယ္၊ သားေရေတာင္ ယိုလာၿပီေနာ္..ဟင္း။

အဲဒီဟင္းေတြနဲ႔ ၿပီးၿပီ လားဆိုေတာ႔ မရေသးဘူးဗ်..၊ အသုပ္ တမ်ဳိးမ်ဳိး ပါေသးတာ...၊ ကဲ ေဆာင္းတြင္းမွာ လိႈင္လႈိင္ေပါတဲ႔ ဆလပ္ရြက္ ကေလးသုပ္လိုက္ၾကရေအာင္..၊ ဆလပ္ရြက္ သုပ္တဲ႔ ေန႕ ဆိုရင္ ေစ်းျပန္ ကထဲက ဗမာဗယာေၾကာ္ ၃-၄ကြင္းေလာက္ အိပ္ ကေလး နဲ႔ ထည္႔ ၿပီး ဝယ္လာေသးတယ္..၊။

ေစ်းထဲ က ဝယ္လာတဲ႔ ဆလပ္ရြက္ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္၊ ႏုႏုထြားထြားႀကီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ကပ္ေက်း နဲ႔ အပိုင္း အေနေတာ္ ေလးေတြျဖတ္၊ တအားမႏုတ္ ေစနဲ႔ ဗ်..၊ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ငရုပ္သီး ပါးပါးလွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေနေတာ္ ေလးလွီး ၿပီးမွ ငံျပာေရတို႔ အခ်ဳိမႈံ တို႕ထည္႕တာဗ်..၊ ၿပီးေတာ႔ အေၾကာ္ေလး ေတြကိုလည္း ေျခၿပီးမွထည္႕တာ..၊ သံပရာသီး ခပ္ႀကီးႀကီး တစိတ္ေလာက္လည္း ညွစ္လိုက္ ေသးတယ္..။

ကဲ ထမင္းဝိုင္း ျပင္ေတာ႔ မယ္ေနာ္ ေမႊးႀကိဳင္ေနတဲ႔ ၾကက္သားဟင္းဆီျပန္ ေလးခပ္ေလကြာ..၊ ပဲစိမ္း ဆီျပန္ေလး လည္း မေမ႔နဲအုန္းေဟ႔..၊ ၿပီးေတာ႔ ဆလပ္ရြက္ သုပ္ကေလးလည္း ခ်န္မထားနဲ႕ ကဲေနာက္ဆံုး မီးဖို ေပၚက အေငြ႕တေထာင္းေထာင္း ထေနတဲ႔ ငါးခ်ဥ္ေရ ခပ္ခဲ႔ေတာ႔ ကြာ စားလိုက္ၾကရေအာင္၊ ၾသ ေမ႔ေတာ႔ မလို႕ကြ မေနက မွ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ငါးပိေၾကာ္ေလးလည္း ခပ္ခဲ႔အုန္း ..... ။

ကဲ..ဟဲ လိုက္ၾကရေအာင္..၃ ပုဂံေလာက္ေတာ႔ အသာေလးဝင္မွာဗ်..၊ ဘေလာ႔မိတ္ေဆြမ်ားကို လည္း စားဘို႕ ဖိတ္လိုက္အုန္း ေလကြာ သူတို႕ချမာ သားေရ ေတြေတာင္ က်ေနၿပီလား မသိဘူး..။

ဒါကေတာ႔ က်ေနာ္ တို႕ ေရႊမႏၱေလးရဲ႕ က်ေနာ္တို႕ အိမ္နဲ႔ ပတ္ဝန္းက်င္ မွာ ခ်က္ေလ႔ ရွိတဲ႔ ဟင္းစပ္ ကေလးေတြ ေပါ႔ဗ်..။ ေနာက္ ႀကံဳရင္လည္း က်ေနာ္ ခ်က္ေပး ပါအုန္းမယ္..။

ဟင္းအစပ္အဟပ္ တည္႕ဘို႕ဆိုတာ မလြယ္ပါဘူးဗ်ာ.၊ သူ႕ရာသီ နဲ႔ သူ ေပါေပါမ်ားမ်ား ရတဲ႔ အသားငါး၊ အသီးအႏွံေတြကို လိုက္ဖက္ေအာင္ ခ်က္တတ္ပါမွ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ဗ်ာ..။

...........The end............


အညာစာ ထမင္း၀ိုင္းေလးမွာ ၀င္ေရာက္စားေသာက္သြားတဲ႔ အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါ၏..။

.

8 comments:

Welcome said...

အသစ္ေတြ႕လုိ႔ ၀င္စားသြားပါတယ္၊ အဲ .. ၀င္ဖတ္သြား ပါတယ္ဗ်ာ ..


ေပ်ာ္ရႊင္စြာနဲ႔ blogging ႏုိင္ပါေစ

Anonymous said...

အမ..ဆလတ္ရြက္သုတ္မစားဘူးေသးဘူး

လုပ္စားဦးမယ္။

မိုမိဂ်ိ

Anonymous said...

မိုက္တယ္ စကားေျပာတ က်ေနာ္ က်ေနာ္
ဆိုကတည္းက မန္းေလးက ထင္ေနတာ
ဟုတ္ပါ့ေနာ္ လံုမေလးတို ့ ရြာမွာလည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေသသံုးတာ စားခ်င္တယ္ေနာ္
ဟင္း ဟင္း ခ်က္ေကြ်း လံုမေလးထက္ၾကီးရင္ ကန္ေတာ့ေနာ္ ေနာက္မိတာ

Anonymous said...

မမၾကီးလို ့ေခၚမယ္ ခုနက တိ၀ူးေလ လံုမေလး ကငယ္တယ္ထင္ေနတာ
ေဆားရီး :P

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ေရႊဇင္ေရ..ေဆာင္းတြင္းစာေလးလြမ္းလိုက္တာ
ကိုၾကီးေက်ာက္တို႔လဲ..၁၂ လလုံးေဆာင္းတြင္းစာစားေနရတယ္..ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ တပတ္စာခ်က္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားရေတာ့ ဟင္းေတြက ဘယ္အခ်ိန္ၾကည့္ၾကည့္ ေအးခဲေနတာပဲ..း))

ေန၀သန္ said...

း((.. ႏွိပ္စက္ျပီ.. ဒီမွာ ထမင္း၀ိုင္းေရာ..ျမန္မာထမင္းေရာ... ငတ္ေနတာ... စားခ်င္လိုက္တာ..ဂလု..

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ..

လာေရာက္ဖတ္ရွဳသူေတြလဲ စားခ်င္လို႕ သေရက် ေနတာ အမွန္ပါ။

ငါးခ်ဥ္ရည္ ဟင္းေလးနဲ႕ မေနကမွ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငပိေၾကာ္ေလး နဲ႕ တႏုိင္တပိုင္ နယ္ပယ္ျပီး အားရပါးရ ေလြးသြားပါတယ္ ခင္ဗ်ား။

ေနာက္တစ္ခါဆို ဗယာေၾကာ္ ၁၀ ကြင္းေလာက္ ၀ယ္ခဲ့ဘို႕ မေမ့နဲ႕ေနာ္။ :)

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

:P said...

ငါးခ်ဥ္ရည္ဟင္းမ်ား ခ်က္လိုက္မိရင္ ကံေကာင္းရင္ စားေကာင္းတယ္၊ ကံမေကာင္းရင္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ဘာဟင္းခ်က္ထားတာလဲလို႕ ေမးယူရတယ္... :(