Saturday, January 22, 2011

ခင္ခင္ထူး ၏ ပင္လက္ပံေႀကြခ်ိန္က်ျပီမို႕

ပင္လက္ပံေႀကြခ်ိန္က်ျပီမို႕

ေႏြေပါက္လာ လို႕ ေလရူးကေလး ေ၀ွ႕ခ်င္သည္ႏွင့္ ကၽြမ၏ ငယ္ဘ၀အရိပ္မ်ားသည္ ကၽြမထံ ေျပးေျပး လႊားလႊား ေရာက္လာတတ္ျမဲ ျဖစ္ပါ၏။ အညာ၏ ေႏြသည္ တစ္မ်ိဳးခ်စ္ စရာ ေကာင္းသည္။ ကၽြန္မတို႕ရြာက ျမင္းျခံနယ္ ေျခာက္လက္ရြာ ေတြထဲက ရြာကေလးျဖစ္ ပါသည္။ သည္အခ်ိန္ဆိုလွ်င္ ရြာမွ ကၽြန္မ သတိ အရဆုံး ကေတာ့ ဘုန္းႀကီးပ်ံကြင္းထဲက ဒုံး ရုပ္ႀကီးမ်ားႏွင့္တူေသာ လက္ပံပင္အိုႀကီးေတြကို ျဖစ္သည္။

လက္ပံပင္ႀကီး ေတြက အိုေလ လက္ပံပြင့္ေတြ ခဲေနေအာင္ ပြင့္ေလဆိုေတာ့ အေမက အိုကံေကာင္းသည့္ သစ္ပင္ ေတြ လို႕ ေျပာတတ္သည္။ ျဖဴေျခာက္ေျခာက္ ရိုးတံႀကီးေတြဆီက နီေစြးစိုဖတ္ေနေသာ အပြင့္ေတြ ပြင့္ တတ္တာ ကိုက လွလို႕ေနသည္။ လက္ပံပြင့္ေတြ ရဲပေတာင္းႀကီးခတ္ေအာင္ ပြင့္တတ္သည့္ လက္ပံပင္ အိုႀကီး ငါးပင္ က ကၽြန္မတို႕သစ္ခင္း အစပ္မွာရိွသည္။ သည္အပင္ ေတြက ဘိုးဘြားစဥ္ဆက္ ပိုင္ဆိုင္ လာခဲ့ သည့္ အေမြဆိုင္အပင္မ်ားျဖစ္သည္။ ကၽြန္မတို႕ မေမြးမီကပင္ သည္လက္ပံပင္ႀကီးေတြက လက္ပံပြင့္ ေတြ ကို ကၽြန္မ တို႕ မိႀကီး ဖႀကီး၊ ေဒြးႀကီးေဒြးေလး တို႕ ေကာက္ခဲ့ႀကေရာ့မည္။

ကၽြန္မ ငယ္စဥ္ က ရြာမွေနႀကေသာ အေမ့အစ္မက ေမြးသည့္ ညီအစ္မ၀မ္းကြဲမ်ား ႏွင့္ အတူ လက္ပံပြင့္ ေကာက္ထြက္ ရတာ ကိုပဲ ေပ်ာ္ခဲ့ရသည္။ ထန္းေခါက္ေတာင္းေခၚႀကသည့္ ထန္းေလွ်ာ္ေတာင္းကိုယ္စီျဖင့္ လက္ပံပင္ႀကီး ေတြရိွရာကို သြားေကာက္ႀကရတာ ကလည္း ေနကုန္ႏွင့္ေနခန္း။ "လက္ပံပြင့္ခ်ိန္ ေခြးရူးခ်ိန္၊ လက္ပံ ရဲရဲ ေခြးကဆြဲ"စသျဖင့္ ပါးစပ္ကလည္း ေအာ္ႀကရင္း ေလေမႊ႕တိုင္း ေႀကြလာတတ္သည့္ လက္ပံပြင့္ ေတြ ကို ေျမမက်ခင္ လိုက္ဖမ္းႀကတာကိုလည္း သတိရမိ၏။

"မ်ားမ်ားရေအာင္ ေကာက္ခဲ့ႀက၊ ေရႀကီးခါ က်ရင္ လက္ပံေခါင္း ေျခာက္ အေကာင္းလုပ္စား ႀကရသာရယ္။ ေရႀကီးခါ ဟင္းေလးခ်က္မ်ားေတာ့ စားရတာကို မတင္းတိမ္ေပါင္ေတာ္"
ႀကီးေတာ္မွာလိုက္သည့္ စကားကို ကၽြန္မတို႕ သေဘာေပါက္ပါသည္။ ေရႀကီးခါဆိုတာ ၀ါဆို၊ ၀ါေခါင္ ဧရာ၀တီျမစ္ ေရတိုးျပီဆိုလွ်င္ ကၽြန္မတို႕ ျမစ္နားကမ္းနားရြာေတြထဲ ျမစ္ေရ ေတြ ေခ်ာင္းေပါက္၊ ထူးေပါက္ ေတြထဲ က တိုး၀င္လာတတ္သည္။

ရြာအေရွ႕အနိမ့္ပိုင္းဘက္ ေရဦးထိုးသြားရာက ဆက္မသြားႏိုင္ေတာ့လို႕ ေရအီျပီဆိုလွ်င္ ရြာထဲမွာ ေရေတြ ခါးလယ္ ေလာက္ ေရာက္ျပီ။ သည္အခါ သစ္ခင္းစိုက္ခင္းေတြ ေပ်ာက္ျပီး အိမ္ေပၚမွာပဲ တစ္လထိုးသီးတင္း  ခ်က္ျပဳတ္ စားႀက ရတာမို႕ တစ္ေႏြလုံးစုထားသည့္ လက္ပံေခါင္း ေျခက္ေတြက ဟင္းမယ္ျဖစ္ရေတာ့သည္။ ၀က္သား၊ ငါးေျခာက္ရိုး စသည္ျဖင့္ မတည္ကာ ပဲပုန္းရည္ႏွင့္ လက္ပံေခါင္းေျခာက္ဟင္းေလး အိုးႀကီးက အိုလို႕သာ ေဟာင္းကေရာ့။ ကၽြန္မတိုကရြာထဲက ေရေတြမဆင္းသေရြ႕ ဟင္းေလးက်ိဳထားသည့္ အိုးႀကီး ကလည္း ဖိုခြင္ေပၚ က ဆင္းရသည္မရိွ။ တစ္ခ်က္တစ္ခ်က္မွ ဗြက္ကနဲထဆူတတ္သည့္ အိုးႀကီးကို မီးက်ီးျဖင့္ ႏွပ္ကာ ပစ္ထားေလ့ရိွသည္။ ေသာက္ႀကစားႀက စမ္းပါေလ့။

သည္ ဟင္းရနံ႕ က ကၽြန္မတို႕ တစ္အိမ္တည္းက ထြက္ေနျခင္းမဟုတ္ပါ။ အိမ္တိုင္းဆီက ထြက္ေနက် ေရႀကီးခါ ေက်းလက္မီးဖိုေခ်ာင္နံ႕ ျဖစ္၏။ ေရႀကီးခါဆိုေတာ့ တစ္အိမ့္တစ္အိမ့္ ႏြားစာက်င္းကို ေလွလုပ္ကာ ကူးႀက ရသည္။ ႏြားစားက်င္းကို အိမ္တိုင္ခ်ည္ျပီး အိမ္ကျပင္ လွမ္းတက္လိုက္သည္ႏွင့္ သည္အိမ္မွာလည္း လက္ပံေခါင္း ဟင္းေလးခ်က္နံ႕ က ဆီးႀကိဳေန တတ္၏။
"လက္ပံေခါင္း ေျခြတာ ႀကီးေတာျပမယ္၊ သည္မွာႀကည့္၊ ညည္းတို႕တစ္သက္လုံး စားရမွာ၊ ေဟာသာက ပြင့္ဖတ္ ေတြ ေျခြပစ္လိုက္၊ ဒါက အူတိုင္ထပ္ က မ်က္ေခ်းဆံ ကေလးေတြ အမည္းေစ့ ကေလး ေတြ ေတြ႕လား၊ အဲဒါေတြလည္း ေျခြပစ္၊ လက္ပံေခါင္းခ်ည္း က်န္ပေစ"

ႀကီးေတာက လက္ပံေလး၊ ငါးပြင့္ေလာက္ ေျခြျပသည္ႏွင့္ ကၽြန္မတို႕လည္း လုပ္တတ္သြား ႀကျပီ။ လက္ပံခါင္းစိုစိုေတြကို အိမ္ေရွ႕တလင္းျပန္႕မွာ ကတ္ႀကမ္းခင္းကာ လွမ္းႀကရသည္။ ဂၽြမ္းဂၽြမ္းျမည္ေအာင္ ေျခာက္ျပီဆိုမွ ေျမအိုးတုတ္ေတြထဲထည့္ ေလွာင္ရသည္။ မေျခာက္လွ်င္ မိႈလိုက္တတ္ပါသည္။ က်ိဳခ်င္ေတာ့မွ အိုးတုတ္ထဲမွႏိႈက္ကာ က်ိဳႀကရသည္။

လက္ပံသီး ေတြရင့္ႀကျပီ ဆိုလွ်င္ေတာ့ လက္ပံသီးပုတ္ဖို႕ ထြက္ႀကရျပန္ျပီ။ လက္ပံပြင့္ေတြ ေႀကြတုန္းက သူ႕အပင္ ကိုယ့္အပင္ မရိွပါ။ မည္သူမဆို ၀ဲက်လာတတ္ေသ လက္ပံပြင့္ေတြ ကို လုႏိုင္ေကာက္ႏိုင္ႀကပါ၏။ လက္ပံသီး ကိုေတာ့ ပိုင္ရွင္ကသာ ပုတ္ခြင့္္ရိွသည္။ လက္သီး ပုတ္သည္ဆိုျခင္းမွာ လက္ပံသီးမ်ားကို ၀ါးလုံး ရွည္ရွည္ျဖင့္ လွမ္းပုတ္ခ်ျခင္းကို ဆိုလိုပါသည္။ လက္ပံသီးက အရင့္လြန္၍ ေျခာက္ေသြ႕သြားလွ်င္ လက္ပံမိႈ ရရန္ အသီးမကြဲခင္ ပုတ္ခ်ရျခင္းျဖစ္သည္။

လက္ပံသီးပုတ္ခ်ိန္က သစ္ခင္းကိုင္းခင္းနားခ်ိန္ ျဖစ္သည္။ လွည္းအား၊ လူအားခ်ိန္ဆိုေတာ့ ထန္း လက္ခုတ္ျခင္း၊ လက္ပံပုတ္ျခင္း၊ မန္က်ည္းသီးပုတ္ျခင္းေတြ သည္ရာသီမွာ လုပ္ကိုင္ႀကရသည္။ လက္ပံပုတ္ သည့္အခါ ၀ါးလုံးရွည္မ်ားသုံးကာ သစ္ပင္ခြဆုံေပၚတက္ျပီး ရိုက္ခ်ရျခင္း ျဖစ္သည္။ ေကာက္သူေတြ က ႏိုင္ေအာင္ ေကာက္ႀကေပေရာ့။ လွည္းတစ္စီးတိုက္၊ ႏွစ္စီးတိုက္၊ သုံးစီးတိုက္၊ အသီးမ်ား သည့္ႏွစ္ေတြ ဆိုလွ်င္ ေလး၊ ငါးရက္ ပုတ္ႀကရသည္။

လက္ပံသီးေတြ လွန္းခ်ိန္မွာ အသီးကြဲေတြႀကားက လြင့္တက္လာတတ္သည့္ လဲမိႈ႕စက ေလးေတြ လိုက္ဖမ္းရတာ၊ ေလႏွင့္မႈတ္ႀကရတာကလည္း ေက်းလက္ကစားနည္း ျဖစ္သည္။ လက္ပံသီးေတြ ေျခာက္ျပီ ဆိုလွ်င္ေတာ့ လက္ရိုက္ဟုတ္ျဖင့္ ထုရိုက္တာ အခြံမာေတြ ခြာႀက ရသည္။ အေတာင့္ထဲက လက္ပံမိႈ႕ဖတ္ ကေလး ေတြက စက္ႏွင့္ႀကိတ္ထည့္ထားသလို  အသီးကန္႕ထဲမွာ က်စ္က်စ္ကေလး ရိွေနတတ္၏။ ဒါကိုမွ ေတာင္းထဲ ထည့္ကာ ဒလက္ျဖင့္ နာနာေမႊလိုက္ေတာ့ လက္ပံမိႈ႕ေတြက ပြပြႀကြႀကြျဖစ္လာသည္။ ဒလက္လွည့္ နာေလပြ ေလ။ လက္ပံမိႈေစ့ေတြက ေတာင္းေအာက္ေျခမွာ က်န္ရစ္ခဲ့၏။ ဒလက္လွည့္သူက ပါးစပ္ေပါက္၊ ႏွာေခါင္းေပါက္လုံေအာင္ အ၀တ္စည္းထားရသည္။ မိႈ႕ေတြ၀င္တတ္လို႕ ျဖစ္သည္။

ဒလက္လွည့္ရာက လြင့္တက္လာေသာ မိႈ႕စကေလးေတြက တစ္ရြာလုံးပ်ံ႕ေလ သည္။
တခ်ိဳ႕ႏွစ္ ေတြမွာ လက္ပံမိႈ႕ လိုခ်င္သူသုံးခ်င္သူေတြက ႀကိဳမွာထားတတ္ႀကသည္။ ႀကိုမွာ သူမရိွေတာ့လည္း ျမင္းျခံေစ်း ေျပးေရာင္းႀကရ၏။ ပုဆိုးေဟာင္းေတြကို ထိပ္မွစုခ်ည္က လက္ပံမိႈ႕ေတြ သိပ္ထည့္ျပီးလွ်င္ အေပၚ က က်က်နန ခ်ည္ရသည္။ မိႈ႕အိတ္ႀကီးေတြကို အလုံးလိုက္ ေနျပႀကရေသးသည္။ အထုပ္ျဖည္ကာ အထက္ ေအာက္ လွန္ေပးရသည္။
"တစ္ႏွစ္ တစ္ႏွစ္လဲမိႈ႕ဖိုးနဲ႕ ဆန္၀ယ္ထားႀကသာပဲ။ တခ်ိဳ႕မ်ား ဆန္ကခ်ည္း တစ္တင္းခြဲ အိတ္ေလး၊ ငလုံး ရႀကသာရယ္ေအ့"

ကၽြန္မတို႕ရြာက လက္ပံပင္ကို လဲပင္၊ လက္ပံမိႈ႕ကိုလဲမို႕၊ လွဲ႕၀ါစသျဖင့္လည္း အလြယ္ေခၚ ႀကပါေသးသည္။ လက္ပံမိႈ႕တခ်ိဳ႕ကို အိမ္အတြက္ခ်န္က ေခါင္းအုံး သစ္ထိုးႀကသည္။ ေခါင္းအုံး ေဟာင္းေတြထဲက မိႈ႕ေဟာင္း ေတြထုတ္ျပီး မိႈ႕သစ္လဲႀကသည္။ ေမြ႕ရာရယ္လို႕ ခ်ဳပ္ႀကသူမရိွသေလာက္ပင္။ ေခါင္းအုံးထဲ ေမြ႕သပ္ျပီးလွ်င္ အဟ အတိုင္း ထားႀကရသည္။ အမယ္ႀကီးေတြ၊ ႀကီးေတာ္ႀကီး ေတြက ခ်ဳပ္ႀကလိမ့္မည္။

အရြယ္က်န္ေသးသည့္သားသည္ မိခင္ေတြ၊ အပ်ိဳေတြကို အခ်ဳပ္မခံ။ သားသမီး မီးဖြားရခက္တတ္သည္၊ ျမံဳတတ္သည္ဟု ယုံႀကည္ႀကလို႕ ျဖစ္သည္။ ဒါကလည္း အယူသည္းေလ ျခင္းလို႕ပဲဆိုဆို ကၽြန္မတို႕ရြာေတြ မွာေတာ့ သည္အေလ့က်န္ေနေသးသည္။ ျမိဳ႕ႀကီးေတြမွာ ေရျမဳပ္ေခါင္းအုံး၊ ဂြမ္းကပ္ေခါင္း အုံးေတြ"တာ"စားေသာ္လည္း ကၽြန္မတို႕ရြာမွာ  လက္ပံမႈ႕ေခါင္းအုံးကိုမွ ေခါင္းေအးသည္ ဟုယူဆႀကသည္။ "ျမိဳ႕ေခါင္းအုံး ေတြမ်ား အုံးတာ နဲ႕ ေခါင္းကိုက္ကေရာ"လို႕လည္း ဆိုႀကေသး၏။

ဘိုးဘြားပိုင္ လက္ပံေတာႀကီး က မ်ိဳးဆက္ေတြကို လက္ပံမိႈ႕ေတြ ေပးေနတုန္းပဲ ျဖစ္သည္။ လက္ပံပင္ ေတြ ကို အဘိုးအဘြားမ်ားက ဘယ္သူဘယ္အပင္ရယ္လို႕ ခြဲတမ္းခ် အေမြ ေပးခဲ့တာ မဟုတ္ပါ။ ငါးမေပါက္ မိသားစုေတြ လက္ပံေတာက ထြက္သမွ် လဲမိႈ႕ကို တစ္ႏွစ္တစ္လွည့္စီ ယူႀကရျခင္းျဖစ္သည္။ ကၽြန္မ တို႕မိသားစု အလွည့္ ဆိုတာ တြက္ေန စရာမဆို။ သူ႕ႏွစ္ႏွင့္သူ ခြဲတမ္းသိႀကျပီးသားျဖစ္၏။
"သည္ႏွစ္ သည္အေမ မျမတင္အလွည့္ေပါ့ေအ။ မိႈ႕သုံးေလးပိႆာ ေလာက္ေတာ့ လွည့္ရ ဦးမယ္၊ ငါ့အလွည့္ က်မွ ျပန္ဆပ္ရုံပ"

ႀကီးေတာက သည္ႏွစေခါင္းအုံးအသစ္ကေလး ႏွစ္လုံးသုံးလုံးထိုးကာ ေျမ၀မ္းကြဲအလွဴမွာ အလွဴ ကူခ်င္ သည္ဟု ဆိုသည္။ ကၽြန္မတို႕ရြာက ေခါင္းအုံးတစ္လုံး မိႈတစ္ပိႆာ ခ်ိန္ခြင္ ႏွင့္ခ်ိန္ကာ မိႈ႕ထိုးတက္ႀကသည္။ မိႈ႕ထိုး ျပီးခါစ ေခါင္းအုံးေဖာင္းေဖာင္းကားကားႀကီးေတြက အအုံးရခက္ေသာ္လည္း အသားတက် ျဖစ္သြား ျပန္ ေတာ့ အိအိစက္စက္ ရိွလွသည္။

ကၽြန္မကေတာ့ လက္ပံပင္ေတြကို အေႀကာင္းျပဳကာ ေဆြေဆြမ်ိဳးမ်ိဳး တို႕ေသြးစည္းခ်စ္ခင္ ေနရစ္ေအာင္ စီစဥ္ ခဲ့ႀကေသာ ဘိုးႀကီးေဘႀကီးမ်ား၏ မွ်တေသာ စိတ္ထားကိုသာ ေလးစား ေနမိပါသည္။ တစ္ခါတစ္ရံ ကၽြန္မ တို႕ေနထိုင္သည့္ မႏၱေလးကို သန္႕ျပီးစင္ျပီးသား လက္ပံမိႈ႕ေတြ ေရာက္လာတတ္သည္။ တစ္ခါတစ္ရံ ေရာင္းခ်ျပီး မွ ေငြ ႏွင ့္တိုက္ကာ ပဲေလး၊ ႏွမ္းေလး၊ ႀကက္သြန္ကေလး ပို႕ေပးတာလည္း ရိွသည္။

ကၽြန္မတို႕ ေအာက္မ်ိဳးဆက္ေတြကေတာ့ လက္ပံမိႈ႕ကို စိတ္မ၀င္စားႀကေတာ့ပါ။ တစ္ခါ တစ္ရံ အေမက်ိဳတတ္ေသာ လက္ပံေခါင္းခ်ဥ္ရည္ကိုလည္း အရသာရိွသည္ မထင္ႀက ေတာ့ပါ။ တစ္ေလာကေတာ့ ေဖာင္းကားကုနး္ ရိွ လက္ပံပင္ ႀကီးေတြထဲက တခ်ိဳ႕ေသကုန္ ႀကျပီဆိုသည့္ စာတိုကေလး သေဘၤာႀကဳံျဖင့္ ေရာက္လာ ခဲ့၏။ ဘာရမ္းမွန္းမိသိဘဲ ကၽြန္မ လြမ္းမိပါသည္။ ေသခ်ာတာကေတာ့ ေနာက္ထပ္ လက္ပံပင္ ေတြ ဘယ္သူမွ မစိုက္ႀကေတာ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ေနာက္မ်ိဳးဆက္ေတြအတြက္ ရည္စူးကာ စိုက္ပ်ိဳးႀကသူ ေတြလည္း မရိွ။ ရိွဦးေတာ့ ပင္လက္ပံခံစားမႈေတြေကာ ရိွႀကပါဦးမလား။

ကၽြန္မတို႕ ျမိဳ႕သစ္ကို ေျပာင္းမလာခင္ ဧရာ၀တီျမစ္ေဘးတိုက္ခန္းေတြမွာ ေနခဲ့ႀကရေသး သည္။ တာေပါင္ရိုး တစ္ေလွ်ာက္ လက္ပံပင္တန္းႀကီးရိွသည္။ ရြာကိုလြမ္းလွ်င္ လက္ပံ ပင္တန္းဘက္ ေလွ်ာက္သြား လိုက္ရုံ၊ ပင္လုံးကၽြန္ရဲမွည့္ေနသည့္ အပင္ႀကီးေတြေအာက္မွာ ငယ္ဘ၀အလြမ္းေျပလက္ပံပြင့္ေႀကြေတြ ေကာက္ခဲ့ မိသည္။ တစ္ႏွစ္တစ္ခါ ႏွစ္ခါဆိုသလို လက္ပံေခါင္းကေလး က်ိဳျဖစ္ခ့ဲေသးသည္။ ျမိဳ႕သစ္ မွာေတာ့ လက္ပံပင္မရိွ၊ လြမ္းခ်င္ရင္ ေတာ့လည္း ျမစ္ဆိပ္လက္ပံပင္ႀကီးေတြ ရိွရာသြားဖို႕သာ ရိွ၏။

လက္ပံပြင့္ခ်ိန္ေရာက္ျပန္ျပီ။ ရြာကို လြမ္းခြင့္ႀကဳံျပန္ျပီ။ သည္ႏွစ္ေတာ့ လက္ပံမိႈခြဲတမ္းရ လွ်င္ခါင္းအုံးသစ္ ကေလးထိုး ရပါဦးမည္။  ျမိဳ႕မွာအျမဲတမ္းေခါင္းပူေနရေသာ ကၽြန္မတို႕ အဖို႕ လက္ပံမိႈ႕ေခါင္းအုံးကေလးက ေခါင္းေအး သည္ဆို သာေကာ။

ဆက္ရန္
.

2 comments:

Anonymous said...

က်ေနာ္ကမန္းေလးနဲ႕ ၃၂ မိုင္ေ၀းတဲ့ျမိဳ႕ေလးက က်ေနာ္လည္းလက္ပံမိႈ႕ထည့္တဲ့ေခါင္းအံုးပဲၾကိဳက္တယ္ ပိုိနုညံ့တယ္ လက္ပန္ပင္ဳကီးေတြရဲ႕အကိုင္းအဖ်ားမွာမပြင့္ပဲ အရင္းမွာကပ္ပြင့္တာကလည္းတမ်ိဳးၾကည့္ေကာင္းတယ္
မင္းကြန္းကလက္ပန္ပင္ၾကီးေတြသိပ္လွတယ္ ဧရာ၀တီျမစ္ၾကီးကိုလြမ္းတယ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အစ္မေရ အညာေဒသရဲ႕ အဓိက လက္ပံပြင္႕နဲ႔ လက္ပံမိႈ႕အေၾကာင္းေလးက စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းလိုက္တာ.. ညီမတို႕က်ေတာ႕ အထက္ အရပ္ဆိုေတာ႕ လက္ပံေတြနဲ႕ ေ၀းတယ္ .. လက္ပံေခါင္းဟင္းေတာင္ တစ္ခါလား ၂ခါလား စားဖူးတယ္.. လက္ပံေကာက္ ကဗ်ာေလးေက်ာင္းမွာ သင္ရကတည္းက လက္ပံပြင္႕ကို ဟင္းခ်က္တာ စားဖူးခ်င္တာ။
ဆရာမခင္ခင္ထူးရဲ႕ ဒီစာေလးဖတ္ျပီး ၾကည္ႏူးသလို ခံစားရတယ္..
ေက်းဇူး အစ္မေရ