မန္တလေးသား တွေက အစုံ စားတယ်.. အခုလို မိုးတွင်းဆို ဖားသားတွေ ပေါပြီ... ကျနော်တို့ အိမ်နား က မင်္ဂလာ ဈေးထဲမှာ တောတန်း လေး ဆိုတာ သီးသန့်ရှိတယ် အရင် တုန်းက ပါ.. ဈေးသစ် မဆောက်ခင် ကပေါ့... အဲဒီ ဈေးတန်းထဲမှာ တောစာ လေးတွေ ရတယ် .. လယ်ပုဇွန်လုံး လတ်လတ် လေးတွေ တချို့ဆို တွားတောင် သွားနေသေးတယ်... နောက်တခါ ... စားဖားတွေ ... ငါးရံလုံးလေးတွေ ... လယ်ငါးခူပေါက် လေး တွေ .... ကန်စွန်းရွက် နဲ့ ချဉ်ရေ ကြိုရင်ကြို ဒါမှ မဟုတ် အကောင်လိုက် ကျွပ်နေအောင်ကြော် ကောင်းမှ ကောင်း....။
နောက် အသီး အနှံ လေးတွေ ကလည်း ဆန်းဆန်းပြားပြား ...... မိုးဦးကျ မှ ပေါ်လာတဲ့ ပေါ်ဦးပေါ်ဖျား မှို နဲ့ အင်ဥလေး တွေလည်း တွေ့ရတယ်.. လယ်ကန်စွန်း သင်ပြီးသားလေးတွေ .. ဇရစ်ရိုး ..ဂုံမင်း .. မျှစ်.. ဋကောက်.. မကျီးသီးစိမ်းနုနုလေး တွေ နဲ့ တခြား အရွက် တွေ အသီးတွေ လည်း တွေ့ပါ.. အင်း ဒါမျိုးကြ ရွှေစင်ဦး ကသိပ်မကျွမ်းဘူး....။
သြ ... ကျနော် က ဖားတို့ ဘာတို့ တော့ မစားရဲဘူး မောင်လေး တွေ နဲ့ မေမေ စားတယ်... ဒါပေမဲ့ မေမေ လက်ရာ ဖားကျွပ်ကျွပ် ကြော် လေးတွေ ဆိုရင်တော့ နဲနဲ ပါးပါး စားပါတယ်...၊ တနေ့ ကတောင် အိမ်ရောက်သွားလို့ မေမေ က ဖားသားချက် အကြောင်းပြောလိုက်သေးတယ်... ဖားသားဆူဆူ တွေ ကို ကလီစာ တွေ ထုတ်ပြီး အရေ မစုတ် ပဲ နဲ့ ဆီပြန်ငရုပ်သီးစပ်စပ်ချက်... ချခါ နီးတော့ မန်ကျီးရွက် နုနု ကလေး အုပ်လိုက် ရင် စားလို့ သိပ်ကောင်း တယ် ပြောလို့ တံထွေးတောင် မျိုချရသေး.... ။
ကျနော် တို့ အိမ်က မန်ကျီးပင် သက်ကြီးပု လေးတွေ က အမြဲတန်း မန်ကျီးရွက်နု ရတယ်.... အခုတော့ အဲဒီ အပင်ပုလေးတွေ မရှိတော့ပါဘူးဗျာ.. ခုတ်တဲ့ထဲ ပါသွားပါပြီ..... အပင်တွေ အတွက် နေရာ မပေးနိုင် လောက် အောင် ကို မြေနေရာတွေက ရှားပါး လာတော့ အပင်တွေ လည်း ဘဝပြောင်း ကုန်ကြ ရော.... ။
ကျနော် တို့ အိမ်က မန်ကျီးပင် သက်ကြီးပု လေးတွေ က အမြဲတန်း မန်ကျီးရွက်နု ရတယ်.... အခုတော့ အဲဒီ အပင်ပုလေးတွေ မရှိတော့ပါဘူးဗျာ.. ခုတ်တဲ့ထဲ ပါသွားပါပြီ..... အပင်တွေ အတွက် နေရာ မပေးနိုင် လောက် အောင် ကို မြေနေရာတွေက ရှားပါး လာတော့ အပင်တွေ လည်း ဘဝပြောင်း ကုန်ကြ ရော.... ။
နောက်တခါ ငှက်သား .. ငုံး .. ဂျိုး .. ဇရက်... စာကလေး တို့ များဆို ပေါမှပေါ...  စာကလေး များဆို အကုန် အမွှေးနှုတ်ပြီး ဒုတ်တံလေး နဲ့ ၁ဝကောင် တချောင်း ထိုးထားတာ .. အဲဒါလေးတွေ ကျွပ်ကျွပ်ကြော်ပြီး ဂျင်း ကြက်သွန်ဖြူ လေး အုပ်လိုက်ရင် မွှေးနေတာဘဲ.... အဲဒါကြောင့် လည်း ဒေါ်ပတ္တမြားခင် ရေးတဲ့ ဆောင်းပါးထဲ မှာ မန္တလေး က အစားအစာ တွေ အကြောင်းပြောတဲ့ အထဲမှာ ဒီငှက်ကလေး တွေ ကို စားတယ် ပြောတော့ နိုင်ငံခြားသား တွေက မင်းတို့ တတွေက ဒီလောက် ချစ်စရာကောင်း တဲ့  အပြစ်ကင်း တဲ့  ငှက်ကလေး တွေ ကို စားရသလား လို့မေးတယ် တဲ့ ... ။
အင်း အခုလည်း မင်းတို့ မန္တလေး သူတွေ ဒီလောက် အစားကြမ်းကြ သလား မေးနေကြ အုန်းမယ် .. စားကြ တာပါဘဲ ... ဆောင်းတွင်း များဆို ရင် ပုရစ်ကြော် များဆို စားလို့ ကို မဝဘူး... ဓလေ့ပေါ့လေ .. အားလုံး စားကြတာကိုး ပုရစ်ပေါ်ချိန်များဆို ၇၃လမ်း တလျှောက် ပုရစ် ကြော်နံ တွေ ကိုမွှေးလို့... ဆိုက်ကားဆရာ ကလည်း ဆိုက်ကား ရပ်ဝယ်သလို... ကားပေါ်က လည်း ဆင်းဝယ်တာဘဲ.. ဟော ဆိုင်ကယ် နဲ့ သမီး ရီးစား စုံတွဲ တွေကရော မဝယ်ဘဲ မနေကြပေါင်ဗျာ.... တမြို့လုံး ကြိုက်ကြတယ်...။
ကျနော်များဆိုရင် ပုရစ် ဆို ဥလေး တွေနဲ့ အမ မှကြိုက်တာ... နောက် တော့ ဒဂုန်ခင်ခင်လေး ဖတ်ရင်း နဲ့ ရှေး က ဘုရင်တွေ လက်ထက်မှာ ပုရစ်ဥပြောင်းကြော် ဆိုတာ ရှိတယ်တဲ့ နန်းတွင်း ထဲမှာ စားတာပေါ့လေ... ပုရစ်မှာ အထီး နဲ့ အမ ရှိတယ်... အထီးက အကောင်ပိုကြီးတယ် .. ဖမ်း မိတဲ့ အခါ အဂါၤစုံတယ်... အမ က အကောင် သေးတယ် ဖမ်းမိတဲ့ အခါ..  အင်္ဂါမစုံတာများတယ်... ဒါပေမဲ့ ဥ တွေက အပြည့် အဲဒီ ဥလေး တွေက စားကောင်းတာ... အကောင်လည်း လှ စားလည်း ကောင်းအောင်... အမထဲက ဥ ကို အထီး ထဲ ပြောင်းထဲ့ ပြီး ဂျင်း ကြက်သွန်ဖြူ နဲ့ ကြော်တာပေါ့ လေ .. အဲဒါကို ဥပြောင်းကြော် တဲ့.. အင်း ဒို့မြန်မာ တွေလည်း ကိုရီးယား ကားတွေ ထဲက စားတော်ကဲ တွေ နဲ့ ယှဉ် နိုင်သားဟလို့ တွေးမိပါရဲ့...။
ဘာရေးရမှန်း မသိလို့... ဟိုရောက်.. ဒီရောက် ရေးလိုက်တာပါ... အညာဟင်း လေးတွေ ချက်ဘို့ရာ က လည်း ရွှေစင်ဦး က ပျင်းပျင်း နဲ့ ..... အင်း....  စောင့်စားတဲ့သူတွေ တော့ သနားပါ့ဗျာ...။
သြ.. ဒါနဲ့ အပေါ်က ဟာ အမြီး လုပ်မလို့လားလို့ အထင်မလွဲလိုက်နဲ့အုန်း... ရွှေစင်ဦး လေး မှာ ပျင်းဖို့ အချိန် မရှိအောင် ကို အလုပ်ရှုတ်နေပါသေးတယ် ...နောက်မှ နောက်မှ အတိုးနဲ့....... အခုတော့ ညီမ ချော ရဲ့ ရေနွေးကြမ်း .... လသာညရဲ့ ကော်ဖီ ...... ဝေဖန်ရေး သမားတွေ အရက် နဲ့  စိမ်သောက်ဖို့  ရယ် (ဂျူး လိုများ နာမည်ကြီး မလား လို့)  ရှိတာလေး... ကောက်ထည့် ပေးလိုက်ပါတယ်....။
လေးစားစွာဖြင့်
စာရေးသူ - ရွှေစင်ဦး
လေးစားစွာဖြင့်
စာရေးသူ - ရွှေစင်ဦး
ငှက်ပုံလေး၊ပုဇွန်ပုံလေးတွေကို ဂူးဂဲလ် ကယူတယ်... ကျန်တာတော့ ရွှေစင်ဦး လက်ရာပုံလေးတွေပါ..
.
ဆရာမေရ က်ြန္ေတာ္ကေတာ့ ဆရာမခ်က္သမွ်ဟင္းဆို ၾကိဳက္ျပီးသားပဲ အဟဲ ဖားလည္းၾကိဳက္တယ္ ငွက္လည္းၾကိဳက္တယ္ ပုရစ္ ဆိုတာေတာ့ ေျပာမေနနဲ့ေတာ့ဗ်ာ ေလးဗူးေလာက္ကို တစ္ထိုင္တည္း စားပစ္တာ အဲဂလို ေျပာရင္းနဲ့ေတာင္ ရွလြတ္......
ReplyDeleteက်ြန္ေတာ္တို့မွာ မိေ၀းဖေ၀းဆိုေတာ့ အေမ့ဟင္းကိုသတိရတိုင္း ဆရာမဟင္းကိုခ်ည္းလာလာ ျမည္းေနရတာ ဘယ္ေတာ့မ်ားဟင္းအသစ္တင္မလည္းလုိ့ ဆရာမက အနုပညာလည္းဆန္တယ္ေနာ္ ဟင္းေလးေတြကို ဟိုတယ္လို လွေအာင္လည္းဆင္တတ္တယ္ က်ြန္ေတာ္က ဟင္းဆိုလွလွေလးနဲ့ ေကာင္းေကာင္းေလးမွၾကိဳက္ တာ အဟီး သိပ္မအရွာဘူးေနာ္...
ဗိုက္၀သြားျပီ ေက်းဂ်ဴးကမၻာဆိုင္ ဆရာမေရ
ခင္မင္လွ်က္
ကိုကိုးအိမ္
မႏၱေလး ကေတာ ့ အၿမဲ ပူ တတ္ေပမဲ ့
ReplyDeleteအစားအေသာက္ တို ့က တကယ္ေကာင္းပါဗ်ာ..။
အခု တင္ထားတဲ ့ အစားအေသာက္ ေတြကို
ၿမင္ရၿပီး ကြ်ဲဆည္ကန္ ထိပ္ က ကြ်န္းစားပြဲ ၾကီးနဲ ့
လၻက္ရည္ဆိုင္က အဲ ့ဒီလို အေက်ာ္အေလွာ္ ေတြ ကို
သြားသတိရမိတယ္၊ မႏၱေလး မွာက လဘက္ရည္ ဆိုင္
ဆိုရင္ ပါခ်ီပါခ်က္ မဟုတ္ေတာ ့ဘူး ၊
ရွယ္ေတြပါပဲ။ ၿဖစ္သလို ဖြင္ ့တဲ ့ ဆိုင္ မရွိ သေလာက္ပါ။
ေတာစာေတြကို စားရတာ နည္းနည္းေတာ့ အူယားတယ္ဗ်ာ.. း)).. ႏို႔ေပမယ့္ ဖားသားေတာ့ ၾကိဳက္တယ္.. ခ်က္စားစား..ေၾကာ္စားစားေပါ့.... း))) ဒါနဲ႕ အေပၚက ပထမဆံုးပံုက စာကေလးေတြက ဘာလုပ္ဖို႔???... :D
ReplyDeleteခင္မင္တဲ့
ေန၀သန္
ပုရစ္ေၾကာ္တုိ႔ ဖားေၾကာ္တုိ႔က တစ္မ်ိဳးတစ္မည္စိတ္၀င္စားစရာေလးေတြဘဲ။ အႀကိဳက္ႀကီးမဟုတ္ေပမဲ့ နဲနဲေတာ့ ၿမီးစမ္းၾကည့္ခ်င္ေသးတယ္။
ReplyDeleteအမေရႊစင္လက္ရာဆုိရင္ေတာ့ ေကာင္းၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။
ဆရာမေရ.. ဟင္းပြဲေလးေတြေရာ ပုဇစ္ေၾကာ္ေလးေတြေရာ ၿမီးဖုိ႕ မသြားတယ္ေနာ္.... သိပ္မမ်ားပါဘူး.. တစ္ဝုိင္းစာေလာက္ပါ... ဆရာမလည္း အလုပ္ေတြရွဳပ္ေနလုိ႕ အေမာေျပေလး တစ္ဝုိင္းေလာက္ ဝုိင္းလုိက္ပါလားဟင္.....
ReplyDeleteလက္ဖက္ရည္ဝုိင္းအတြက္ အၿမီးေျပာတာေနာ္..
:):)
ကိုေနဝသန္
ReplyDeleteအင္း ငွက္ကေလး ေတြ ထဲ႔ထားတာက အဲလို လွပတဲ႔ အျပစ္မရွိတဲ႔ ငွက္ကေလး ေတြလည္း စားတာဘဲ ဆိုတာ ျပထားတာပါဗ်... ဟားဟား
ေရႊစင္ဦး
ဖတ္ရင္းနဲ႔ စားခ်င္လာၿပီး ပုရစ္ ဆုိရင္ ေျခေထာက္ေပါင္မွၾကိဳက္တယ္၊
ReplyDeleteဖားကၽြပ္ကၽြပ္ ေၾကာ္ ကတစ္ခါႏွစ္ခါစားဘူးတာ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္
အညာက အမႀကီး ေနာ္..
ReplyDeleteလူကို ဟိုဟာေတြ ျပ ဒီဟာေတြျပနဲ႕.. မႀကိဳက္ဘူး..။ တကယ္လဲ.. သူမ်ား မစားရပါပဲနဲ႕.. ခ်ိတ္ခ်ိဳးတြားဒဒဒဒဒဒဒဒဒယ္္...။
မေဗဒါ (၈၈)
အစ္မေရႊစင္ စာကေလးေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလး..
ReplyDeleteညီမျမင္ဖူးတဲ့ စာကေလးေၾကာ္က်ေတာ့ ေခါင္းတံုးေျပာင္နဲ႔ လည္တိုင္ရွည္ပါ ထည့္သီထားေတာ့ (ငွက္ကေလးေတြကို သနားလို႕မဟုတ္ပဲ) မစားရဲေတာ့ ခုထိစာကေလးေၾကာ္မစားဖူးေသးဘူး
sdl
မႀကီးေ႐ႊစင္ေရ႕......
ReplyDeleteစားစရာေလးေတြေငးသြားတယ္....။
စာေလးဖတ္ရင္း.....ၿပံဳးေနမိတယ္....။
တံေတြးဘယ္ႏွစ္ခါမ်ိဳခ်သလဲလာမေမးနဲ႔......။
သတ္ခ်င္သတ္ပစ္လိုက္......မေျပာေပါင္ဗ်ာ......း)))
ခင္မင္ျခင္းအားျဖင့္......
ဏီလင္းညိဳ
အင္း..အစ္မစာေလး ဖတ္ရေတာ့ အိမ္နားက ေတာတန္းေလးေစ်းကို သြားသတိရမိတယ္..။
ReplyDeleteဟုတ္တယ္..အဲလိုေစ်းတန္းမ်ိုးေတြမွာမွ ေတာစာ ေလးေတြ
အစံုရတတ္တာကလား..။ေတာဝက္သား၊ယုန္သား၊ေခ်
သား၊တစ္ခါတစ္ေလ တိုးတိုးသားေတာင္ပါေသး...။
ခုလိုမိုးတြင္းဆို အစ္မေျပာသလို စားဖားေတြ ရျပီေပါ့။
ေျပာရင္းနဲ့ေတာင္ စားခ်င္လာျပီခင္ဗ်..။
မေ႐ႊစင္ေရ
ReplyDeleteက်မလည္းအညာသူဆိုေတာ႔အညာဟင္းေတြကိုလြမ္းတိုင္း
အမဆီလာၿပီးေမႊေနွာက္ရွာေဖြအလြမ္းေျဖရတယ္။
ျဖစ္နုိင္ရင္အညာစာဟင္းေလးေတြမၾကာမၾကာတင္ေပးေစ
ခ်င္ပါတယ္။အၿမဲေရာက္ေနေပမဲ႔ခုမွေရးျဖစ္တာ။
အညာကိုလည္းလြမ္း၊အညာစာေတြကိုလည္းလြမ္းေနတယ္။
ေငြစႏၵာ
ဂလု.. တံေတြးေတြ ခဏခဏ မ်ိဳခ်ေနရတယ္..။
ReplyDeleteမန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဆိုတုန္းက တခါ..
ဖားေၾကာ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေလးဆိုတာနဲ႔ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစပ္စပ္ ဆီျပန္ခ်က္ျပီးဆိုျပီး ေတြးရင္တခါ..
ပရစ္ေၾကာ္ဆိုတဲ့ အသံၾကားေတာ့ စားဖူးခ်င္တယ္(ပရစ္ေၾကာ္ေတာ့ မစားဖူးဘူး ပါးစပ္ထဲေရာက္မွ ကိုယ့္လွ်ာကို သူကိုက္ေနမွာ ေၾကာက္ေနသလိုလိုမို႔ပါ။
စာကေလးေၾကာ္ကို အေကာင္လိုက္ မဟုတ္ပဲ ႏႈတ္ႏႈတ္ဆင္းေၾကာ္ထားတာဆိုရင္ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ ျမည္းလိုက္ရလို႔ကေတာ့ သိပ္ေကာင္းမယ္လို႔ ေတြးေနခ်ိန္ တံေတြးက ၂ခါေလာက္ေတာင္ မ်ိဳခ်မိေနတာ.. း)))
မမေရႊစင္....စာကေလးေတြၾကည့္ၿပီးအူယားလိုက္တာ။
ReplyDeleteစားစရာေတြအေၾကာင္းဖတ္ၿပီး စ်ာန္၀င္သြားတာ အနံ႕က ဒီအထိေတာင္လာေမႊးေနသလုိပဲ....း))
ခဏခဏေၾကာ္ေကၽြးႏုိင္ပါေစေတာ္။
ခ်စ္ညီမေလး
ေတာင္ေတာရယ္သာ မာလာက ငံုဖူး
ReplyDeleteတစ္ႏွစ္ကို တစ္ခါငတ္တယ္ ေနာက္တခါ မလာဘူး....
အေျပာေလးနဲ႕ ႏွိပ္စက္တာပါ ဓါတ္ပံုေလးနဲ႕ ႏွိပ္စက္တာပါ မေရးပါနဲ႕လို႕ေတာ့ မေျပာလိုပါ
မ်ားမ်ားဖတ္ရင္ အလြမ္းရယ္ေျပႏိုး ၾကည္႕ကာမွ ပိုလို႕ဆိုး....
အမၾကီးေရႊစင္ အေ၀းေရာက္ေသာ သူေတြကို စိတ္ညစ္ေအာင္မလုပ္နဲ႕ေလ ခဏေနၾကရင္ ပေရာ္က်စ္ပံုေလးေတြပါ တင္ျပအံုးေတာ့မွာေပါ့
ခ်စ္ညီမ
မစားရဲဘူးးးးး
ReplyDeleteဒီေန႔ဟင္းေတြ စားရဲဘူး..ေၾကာက္တယ္..
ငိုပီးျပန္သြားတယ္..ဟင္းမေကာင္းလို႔
ျမတ္ႏိုး
ေရေႏြးၾကမ္း တည္ေနလို႕ ေနာက္က်သြားတယ္ အစ္မေရ.. ညီမတို႕နယ္မွာလည္း အစံုစားတယ္..
ReplyDeleteေျမြသား၊ ေတာ၀က္သားတို႕ကအစ
ဆတ္သား၊ ျဖဴသား၊ ဂ်ီသား အုိး အစံုဘဲအစ္မေရ..
ေတာေတာင္နဲ႕နီးေတာ႕ ေတာေကာင္ေတြလဲ အစံုပါဘဲ... အစ္မေရးထားတာေတြက တကယ္မျမင္ရဘဲနဲ႕ သြားေရက်ေအာင္ေရးတတ္တယ္..
ငယ္ငယ္ကေတာ႕ ဖား၊ပုရစ္ အစံုစားတယ္.. ခုေတာ႕ မစားရတာၾကာေတာ႕ ေမ႕ေတ႕ေတ႕ျဖစ္သြားတယ္..
အဲ...ဒီမွာေတာ႕ ဘာေပါလဲဆိုေတာ႕ ခရုေလ... သိပ္ေပါတာဘဲ... လိပ္ရယ္.. အဲဒါေတာ႕ မစားရဲဘူး... မေရႊစင္တို႕ လာလည္မယ္ဆို ေခၚသြားျပီး ေကၽြးဦးမွာ း)
သတိအရဆံုးက စာကေလးေၾကာ္ေတြပါပဲ မေ႐ႊစင္ေရ...ပံုေလးေတြပဲျမင္ရေတာ႔ စားခ်င္လိုက္တာအရမ္းပဲ..ဒီတခါေရာက္ရင္စားျဖစ္ေအာင္ကို႐ွာစားဦးမယ္..အ႐ိုးေတြပါႂကြပ္ႂကြပ္၀ါးစားတဲ႔ထိကို ႀကိဳက္တယ္.. ဖားဆိုရင္ေတာ႔ အေကာင္မျမင္ရပဲဂ်င္းမ်ားမ်ားနဲ႔အႂကြပ္ေၾကာ္ထားတာမ်ဳိးဆိုရင္ႀကိဳက္တယ္..ၿပီးေတာ႔မန္က်ည္း႐ြက္ႏုေလးေတြနဲ႔ ဲ႔ဗမာဘရာေၾကာ္နဲ႔(မတ္ပဲေၾကာ္)ေရာသုပ္ထားတာမ်ဳိး...
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
ျမင္သာျမင္ရ...မၾကင္ရဆုိတာ
ReplyDeleteဒါမ်ိဳးေနမယ္....သူမ်ားေတြကုိ
တံေတြးမ်ိဳမ်ိဳခ်ရေအာင္လုပ္ေနတယ္။း)း)
ပုရစ္ေၾကာ္ေတာ႔မစားဖူး၀ူး....။
ဖားေၾကာ္ေတာ႔..သတိရတယ္..မုိတြင္းေရာက္ျပီ
ဆုိေတာ႔..မွ်စ္ေတြ၊မွိဳေတြ၊မန္က်ည္းရြက္နုေတြ။
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နုေတြ....မန္က်ည္းသီးနုေတြ
အစုံပါပဲ။..မစားရတာၾကာေပါ႔..။
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ခုိင္နုငယ္
ပံုေတြျကည့္ျပီးဗိုက္ဆာလာျပီ..
ReplyDeleteစာဖတ္ျပီး ပိုေတာင္ဆာသြားျပီ..
ခ်စ္တဲ့
ယြန္း
မမေရႊစင္ ေႀကာက္ခ်ာႀကီး ဖားသားလဲစားရဲဘူး..... ပရစ္လဲ မီးမီးေႀကာက္ေႀကာက္... ပဲခူးဘက္ကို ဘုရားဖူးသြားရင္ေတာ့ စာကေလးေႀကာ္တို႔ ငံုးေႀကာ္တို႔ စႏိုက္ေႀကာ္တို႔ေတာ့ စားဖုူးတယ္.... :)
ReplyDeleteငွက္ ေၾကာ္စားတဲ့ အေလ့အက်င့္ ျမန္မာျပည္ မွာ ဘယ္ေတာ့ မွေပ်ာက္ မယ္ မသိဘူးေနာ္။ အဲဒီငွက္ ေတြထဲမွာ Endemic Species (ျမန္မာျပည္ မွာဘဲရွိ ၿပီး တျခားဘယ္ ေနရာမွာမွ မရွိတဲ့မ်ိဳးစိတ္ေတြ။ Engender Species (မ်ဳိးတုန္းအႏၲရာယ္ ရင္ဆိုင္ေနရ တဲ့ မ်ိဳးစိတ္) ေတြပါႏိုင္တယ္။ ဘဲေခါင္းပန္းေရာင္ (Pink-headed Duck) ဟာ ဒီနည္းနဲ႕ ျမန္မာ့ေျမေပၚ က ၀မ္းနည္းဖြယ္ရာ ေပ်ာက္ကြယ္ သြားခဲ့ရတယ္။
ReplyDeleteမမေရႊစင္..
ReplyDeleteဖားတို႔ပုရစ္တို႔ကိုမစားရဲဘူး..။ဒါနဲ႔ပဲ ပုဇြန္သုပ္ထားတဲ့
ပုဂံကိုယူၿပီးအကုန္စားလိုက္တယ္..။
ပုဇြန္ဆိုအရမ္းႀကိဳက္..ေနာက္လည္းေကၽြးအံုးေနာ္..
ခ်စ္တဲ့
သဒၶါ
dear shwe zin u,
ReplyDeleteremember your grand father is a vegetarian!
if he reads this article that you are eating all sorts of things such as
locusts,frogs, snakes etc. he will be very sorry!
from Fantastic with love
hla myint
ငယ္ငယ္ကေတာ့ မိုးဦးက်မွာ စားဖားေလးေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း ျပီး စပ္စပ္ေလး အၾကြပ္ေၾကာ္တာ စားဖူးတယ္။ အသက္ၾကီးလာေတာ့ အဲဒီလိုေတြ စားဖို႔ မရဲေတာ့ဘူး။
ReplyDeleteအမေရ..ဖားသားေတာ့စားရဲဘူး။
ReplyDeleteဂ်င္းၾကက္သြန္ၿဖဴနံ့သင္းတဲ့ပုရစ္ေၾကာ္ေလး
ေတာ့ၾကိဳက္တယ္။