Wednesday, June 29, 2011

ေရႊစင္ဦး ရဲ႕ ဘေလာ႔ဂ္ဂါ ထမင္းဝိုင္း


ငါးျမင္းငါးပိတစ္ခ်က္ ကို မက်ီးမွည္႕ ေလး အုပ္ခ်က္ထားတယ္
အဲဒါ ႏြားႏို႕ခ်က္ေလ ေမႊးေနတာဘဲ
ဒါက ကညြတ္ေၾကာ္

ပုဇြန္ဆိတ္ ေသးေသးေလး ေတြနဲ႕ မက်ီးသီးစိမ္းေထာင္း ၿပီးေၾကာ္ထားတယ္

ဇြန္းေလး နဲ႕ခတ္ ေနတဲ႕ စိမ္းစိမ္းေလး က ဟင္းရြက္စံု ဟင္းရည္ ေလ
အဲဒါေလး လည္း မိုက္တယ္


ေရႊစင္ဦး ကိုယ္တိုင္ ဘဲ ခ်က္ေကၽြးျဖစ္တယ္ ... အခုစားျဖစ္တာ.. ဘေလာ႔ဂ္ဂါ ၆ေယာက္ ေပါ႕ ၂ေယာက္ မလာႏိုင္ဘူး.. ပံုေတြ သိပ္မရွိလို႕ ရွိတာဘဲ တင္လိုက္တယ္ အားလံုးဘဲ သာသည္နာသည္ မတြက္ၾကပါနဲ႕  အခ်ဳိပြဲ ေတြ အခ်ဥ္ပြဲ ေတြ ပုလင္း ေတြ ေတာ႔ မပါေတာ႔ဘူး မျမင္ေအာင္ ဖြက္ထားတယ္ ၆နာရီ က စတာ ၉နာရီခြဲ မွာ ပြဲသိမ္းတယ္......

ေလးစားစြာျဖင္႔
စာေရးသူ - ေရႊစင္ဦး
.

40 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. အလုပ္သြားခါနီး အခ်ိန္မွီေလး ဝင္ဆြဲသြားတယ္..
    ဘယ္ရမလဲ..ဟိ
    ရွလြတ္...ပလပ္..ပလပ္...

    ReplyDelete
  3. အားလံုး ၾကိဳက္တယ္။ဟင္းေတြကိုေၿပာတာ။။။။ :P
    ၿမင္သာၿမင္ မၾကင္ရ သြားရည္ က်သဗ်။
    တို႕မမကေတာ႕ ဟန္ေဆာင္ၿခင္း အလွ်င္းမရွိ ၾကိတ္ေန၏။။။။
    ခင္တဲ႔ .... အေနာ္

    ReplyDelete
  4. This is the good time to read "ANYAR HIN "Shwezin ye.3:30 in the evening here.Booking for own cooking when i come back.Though i'm not a blogger,i can join the table.Can't i?I'll ask for"YES"vote from Sa Sa:D
    Gyidaw

    ReplyDelete
  5. ဘာမွမက်န္ေတာ့ပါလား။ အျမန္ေလးေတာ့ ဝင္စားသြားလိုက္တယ္မမေရႊစင္။ အခ်ိဳပဲြကို
    ရွာၿပီး စားသြားတယ္။
    ခ်စ္တဲ့
    ညီမသဒၶါ

    ReplyDelete
  6. ကုိေအာင္(ပ်ဴႏုိင္ငံ)June 29, 2011 at 8:48 AM

    စားႏိုင္သူေတြမုိ႕ စားၾကပါ ... စားၾကပါ ....

    ReplyDelete
  7. ဟင္းေတြအကုန္ႀကိဳက္တယ္ ... မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းေၾကာ္ကိုေတာ့ အႀကိဳက္ဆံုး .... ။ ေနာက္ၿပီး တို႔စရာထဲက ဓညင္းသီးေတြ ... စားခ်င္လိုက္တာေနာ္ ... ဒါေတာင္ ခုပဲ ထမင္းစားၿပီးတာ။
    အဲဒီ ဘေလာ့ဂါ ၆ ေယာက္ကို မနာလိုလိုက္တာ ဟီးးး
    ဖြက္ထားတဲ့ ပုလင္းေတြကိုလဲ စိတ္၀င္စား၏။

    ReplyDelete
  8. ဆရာမေရ..
    အဲဒီေန႕က ပုဇြန္ဆိတ္နဲ႕ မန္က်ီးသီးစိမ္းေလးနဲ႕ ခ်က္ထားတာကုိ အရမ္းသတိရေနတယ္။ စားေကာင္းလြန္းလုိ႕ ႏွစ္ပန္းကန္ေတာင္ ကုန္သြားတယ္။
    ေနာက္လည္း ဘေလာ့ခ္ဂါ ဧည့္သည္ေတြလာရင္ ခ်က္ေကၽြးတဲ့ အခါ ဖိတ္အံုးေနာ္. အဲဒါမ်ဳိးေလးေတြ စားခ်င္လုိ႕ ... :)

    ခင္မင္စြာျဖင့္...
    ေဇာ္သိခၤ

    ReplyDelete
  9. ေအာင္မေလးဗ်ာ....အားရပါးရကိုျကိတ္ေနျကတာ...
    စားခ်င္ထွာ...ငါးျမင္းကို မန္က်ီးမွည့္ေလးအုပ္ခ်က္ထားတာ
    ေလးကို တီးလိုက္ရရင္ေတာ့....သံုးပန္ကန္ေတာ့အသာ
    ေလးပဲ...၊

    ReplyDelete
  10. စားခ်င္လိုက္တာကြာ

    ReplyDelete
  11. ၀က္တားဟင္း...ငခ်ဳပ္ဟင္း...ဒညင္းတီး... ဟင့္ဟင့္... အေ၀းႀကီးေရာက္ေနတာ နာသဗ်ာ။

    ReplyDelete
  12. မမေရႊစင္ေရ
    စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ
    :D
    ဒီမွာ ၀က္အေရခြံပါတာမေရာင္းတာမ်ားလို႕ မေတြ႕ရတာေတာင္ၾကာေပါ႕
    ခုေတာ႕မရမကလိုက္ရွာဖို႕ဆုံးၿဖတ္ပလိုက္ပီ
    :))

    ReplyDelete
  13. ေအားးးးးးးးးးး
    ဒီလိုလား..၊
    ဒါပဲေနာ္..၊
    မရဘူး၊
    ကြ်န္ေတာ္လာရင္ ပဲၾကီးႏွပ္ ခ်က္ေၾကြး..၊
    ကြ်န္ေတာ္က အသဲအၿမစ္ၿပန္ခ်က္ေၾကြးမယ္၊
    မမ က ဝယ္ေလ...၊ ဒါပဲ။

    ReplyDelete
  14. ကုိကုိေမာင္(ပန္းရနံ႔)June 29, 2011 at 9:56 AM

    တုံးဖလားအလည္ျပန္တဲ့အခါ ၀င္လာစားဦးမယ္။ လက္ရာေတြက အားလုံး ဂယ္ရႊတ္ေတြ ခ်ည္းဘဲ။ း ))

    ခင္မင္လ်က္

    ReplyDelete
  15. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)June 29, 2011 at 10:07 AM

    ဟိုတစ္ေယာက္ေလ ဟိုတစ္ေယာက္
    ဂ်င္းစုတ္ ပါးကိုေဖာင္းေနတာဘဲ တီးေနလိုက္တာ
    ဘယ္ေလာက္ေတာင္ မနာလိုစရာေကာင္းတယ္ဆိုတာ
    အစ္မေနာ္.. ညီမတို႔လာေတာ႔ ဆိုင္မွာေကၽြးတယ္ သူမ်ားေတြက်ေတာ႔ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ေကၽြးတယ္ မေက်နပ္ဘူး လံုး၀ဘဲ
    ဒီေတာ႔ မေက်ပြဲအေနနဲ႔ အစ္မခ်စ္နဲ႔ ခ်ိန္းျပီးေနာက္တစ္ေခါက္ လာဦးမွာ
    ဒီတစ္ခါေတာ႔ အစ္မကိုယ္တိုင္ မခ်က္ေကၽြးရင္ မျပန္ဘူး ဟိ...

    ReplyDelete
  16. Thanks for (sooooo muchhhhh) delicious Myanmar food.

    But still badly interesting in those hidden bottles!! :)

    Ray

    ReplyDelete
  17. စားေနၾကတာ တက္ညီလက္ညီနဲ႔ တကယ့္ကို တေပ်ာ္တပါးႀကီးပါလား..၊ ဟင္းေတြကလည္း တကယ့္ကို ႐ွယ္ေတြခ်ည္းပဲ၊ သြားရည္က်ၿပီး ျပန္သြား ပါတယ္ဗ်ာ...။

    ReplyDelete
  18. တားတားအိမ္ျပန္တြားလို႕ စားလိုက္ရဘူး.. ၀မ္းနည္းတယ္.. ေနာက္တစ္ခါက်ရင္ေတာ့ ဘယ္မွသြားေတာ့ဘူး.. ဟိဟိ.. စကားေခၚထားတာ.. ေနာက္တစ္ခါဘယ္ေတာ့လဲဟင္..


    ခင္မင္လွ်က္
    ကိုကိုးအိမ္

    ReplyDelete
  19. ညီမေလး လဲ....စားခ်င္လယ္ မမ..:):)
    ေနာက္တစ္ခါ က်ရင္ ေခၚေနာ္..:P

    ReplyDelete
  20. ဟင္းေတြ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာနဲ႔ ေပ်ာ္စရာၾကီးပါလား... း)

    ReplyDelete
  21. မမေရႊစင္နဲ႔ စစတို႔ရဲ႕ ေစတနာေတြ...

    ReplyDelete
  22. yes, i vote for Gyidaw, warmly welcome.

    with loves,
    seesein

    ReplyDelete
  23. Love all the dishes Ma Ma Shwe Zin, I wish I could eat those yummy dishes.
    Mon Petit Avatar

    ReplyDelete
  24. အမေလး ကုန္ပါၿပီ
    အၿဖဴေလးတုိ႔ လရိပ္အိမ္တုိ႔ကေစာေစာစီးစီး
    ေရာက္မွေတာ႔ကုန္ၿပီေပါ႔...
    က်န္တဲ႔ မက်ည္းသီးေထာင္းေၾကာ္ေလးနဲ႔
    ကညြတ္ေလးပဲ ခ်ဳိင္႔နဲ႔ထဲ႔သြားပါတယ္
    ခ်မ္းေၿမ့ပါေစရွင္။

    ReplyDelete
  25. kyi pee tot thwar: yay tg kya tal ma ma yal..

    ReplyDelete
  26. အို ဟင္းရြက္စံု ဟင္းခ်ဳိေလးနဲ႔ မန္က်ည္းသီးေထာင္းခ်က္ ကေလးနဲ႔ တို႔စရာနဲ႔ စားခ်င္လိုက္တာ။ မႏၱေလးက ဟင္းရြက္စံုကိုေတာ့ အၿမဲသတိရတယ္။ အရမ္းႀကိဳက္လို႔...

    ReplyDelete
  27. အစ္မေရႊစင္ နဲ႕ စစ
    ရက္စက္တယ္။

    စားခ်င္တာေပါ႕။
    အဲလုိ ၀က္ေခါက္နဲ႕ ၀က္သားတံုးကို အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ဒီမွာ လြယ္လြယ္နဲ႕ ၀ယ္မရဘူး။

    အင္း ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ေလ ရက္စက္တယ္လုိ႕ ဆိုလုိက္မိေပမယ္႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ဓါတ္ပံုေတြနဲ႕ တင္ အရမ္းကို ေကာင္းလွပါတယ္။

    ReplyDelete
  28. ညီမေရ
    ဇူလိုင္ကုန္ေလာက္ မႏၲေလးေရာက္လို႔ ဆံုၾကတဲ့အခါ ထမင္းဝိုင္းေလး ေနာက္တစ္ဝိုင္း လုပ္ျဖစ္အံုးမလား း)
    လက္ရာေလးေကာင္းတယ္ဆိုတာ ယံုလိုက္ခ်င္လို႔ပါကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  29. ဟယ္...လာတာ ေနာက္က်လို့လား မသိဘူး..ပန္းကန္ထဲကလက္က်န္ေတြေတာင္ မျမင္လိုက္ရဘူး....
    မက်ည္းသီးေထာင္းေၾကာ္တာေလး စားခ်င္ပါ့။
    ေရးထားပံုမ်ားအရေတာ့ အေတာ္စားေကာင္းမဲ့ ပံုေတြပါပဲ...
    အဲ့လို ခ်က္ေကၽြးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ လာျဖစ္ေအာင္ကို လာေတြ ့အံုးမွာ..ေနာ္..

    အျပတ္ဆြဲမဲ့ ...မကဲ.. အဲ့..မကိ..း))

    ReplyDelete
  30. မမေရ..
    စားစရာေတြ တကယ္ရွယ္ပဲေနာ္။
    လာမယ္ေျပာျပီး မလာျဖစ္ ျဖစ္တြားတာ ခြင့္လႊတ္ပါလို႔။ ေနာက္တခါမွ ပိုစားမယ္..ရလား?

    ReplyDelete
  31. အမဇင္ေရ...ဘေလာ့ဂ္နဲ႔ေဝးေနတာ နဲနဲၾကာသြားလို႔ ခုမွေရာက္တယ္။

    မေၾကနပ္ပါဘူး၊ သူမ်ားတို႔လာတုန္းကေတာ့ အဲလို ခ်က္မေကြၽးဘူး၊ ေခ်ာေျပာသလိုပဲ ေနာက္တေခါက္မေက်ပဲြလာဦးမယ္ ဟြန္းးး၊
    အမက ဂ်င္းစုတ္ကို ပိုခ်စ္တဲ့ သေဘာ....၊ ထားပါေတာ့ေလ...မတိုင္ခင္တရက္က အမ ဖ်ားေနခဲ့တာ သတိရသြားလို႔ ခြင့္လႊတ္လိုက္ပါမယ္....:)

    ReplyDelete
  32. ဖ်ားဖ်ား....ဂ်င္းစုတ္ကုိ မနာလိုသူေတြေတာ္မ်ားေနပါလား....ကုိယ္ေတာင္သူ႕ကိုမနာလိုခ်င္ေတာ့ဘူး.... တိန္!!!!:D

    မမၾကီးကိုေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္။ အာဘြားအၾကိမ္တစ္ေထာင္ေပးသြားတယ္ေနာ္။(ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးမၿမင္ေစနဲ႕ဦး)
    ခ်စ္ညီမေလး

    ReplyDelete
  33. အမ္မေလးဗ်ာ လြဲမွလြဲတတ္ပေလ
    ဂလုဂလု
    ထမင္းဝုိင္းနဲ႔လြဲၿပီဗ်ာ႔
    ေနာက္တခါလက္ေတာ႔တုိ႔ပါအုံး
    ေနျပည္ေတာ္နဲ႔မန္းေလး သိပ္မေဝးပါဖူး လာခဲ႔ပါ႔မယ္
    ဟင္႔
    ဂလုဂလု

    ေမာင္ဘႀကိဳင္
    ေနျပည္ေတာ္မွာလာဂလုသည္

    ReplyDelete
  34. ၾကည့္ဦး ဒီပို႔စ္ကုိဘာေၾကာင့္မ်ားေက်ာ္သြားမိပါလိ္မ့္..။ မမေရႊစင္နဲ႔ မန္းလာရင္ လာေတြ႔မယ္ အဲဒီလိုတကယ္ခ်က္ေကၽြးပါ ဒါပဲ...။

    ခင္တဲ႔
    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
  35. ဒညင္းသီးနဲ႕ ဖန္ခါးသီးေလးေတြပါတဲ့ အတို႕အျမဳပ္ ပန္းကန္ကို သိမ္းထားမိခဲ့တယ္ သတိရရင္ အလြမ္းေျပၾကည့္ဘို႕
    အိပ္မက္ထဲေတာင္ထည့္မက္တယ္

    က်ေနာ္ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ရင္ ငါးပိတစ္ခ်က္နဲ႕ အဲဒီအတို႕ကို ပထမဆံုးစားမွာ ျပည္ပန္းညိဳရြက္ ဆူးပုပ္ကေလးရြက္ ကင္းပံုရြက္ အစံုအစံုပါတဲ့ ဟင္းခ်ုိဳလည္းေသာက္ဦးမွာ

    ႏြားနဳိ႕ခဲခ်က္လည္းစားဦးမွာ
    ေဂၚရခါးညြန္႕ေၾကာ္လည္းစားဦးမွာ
    ပဲခ်ဥ္ေပါင္ရြက္သုပ္လည္းစားဦးမွာ

    ေၾသာ္.....အညာ....အညာ....ျပီးေတာ့
    ခ်စ္ရတဲ့ ျမန္မာျပည္ၾကီး

    ReplyDelete
  36. အမ
    က်ေနာ့္ကိုလည္းခြင့္လြွတ္ပါ
    ဓညင္းသီးပါတဲ့ အတို႕ပန္းကန္ကို
    အိမ္လြမ္းရင္ (အမွန္က အစားအေသာက္ငတ္ရင္)
    ၾကည့္ဘို႕သိမ္းခဲ့မိ....အိ...ဟီး....ဟီး
    ဗ်စ္...။ ရြွတ္...။

    ReplyDelete
  37. hi, I want to know how to do nwar noe chat.please tell me sis.I miss a lot nwae noe chat (not means nwar noe kae).Thanks sis.

    ReplyDelete
  38. ႏြားႏို႕ခ်က္တာက ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္ၿပီး ႏြားႏို႕ ကို ျဖည္းျခည္းျခင္းထဲၿပီး ေရခန္းသြားရင္ ႏြားႏို႕ခ်က္ ျဖစ္သြားတာဘဲ အရင္ဆံုး နဲနဲခ်က္ၾကည္႔ပါ

    ခင္မင္တဲ႕
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  39. dear sis, last day I cooked nwar noe chat.Very nice tase and thanks for sharing.Be healthy and wealthy sis.

    ReplyDelete
  40. ခ်က္တာ အဆင္ေျပတဲ႕ အတြက္ဝမ္းသာပါတယ္ ညီမေရ
    ညီမလည္း က်မ္းမာခ်မ္းသာပါေစ

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete

thank you to say so