Thursday, June 10, 2010

ရွှေစင်ဦး ကြိုက်တဲ့ အညာစာဟင်းလေးများ (၆)

ကဲ ရွှေစင်ဦး လေး ဘာရေးရမလည်း တနေ့ တနေ့ ရေးဖို့ စဉ်းစားရတာလည်း အမောသား… အညာဟင်း လေး ချက်ပြီး ဘဲ ကျွေးရမလား… ချစ်ကိုယ်တွေ့ လေး ရေးပြီးတော့ စာဖတ်သူ ညီမ များကို ကိုယ်နဲ့ အတူ မိုက်မိမှားအောင် စွဲဆောင်ရမလား …

အင်း တခါ တလေတော့ လည်း ရွှေစင်ဦး လေး အားငယ်တယ်ဗျာ ….. လောကကြီးအတွက် အကျိုး ရှိရာ ရှိကြောင်း ဘာမှ မရေးနိုင်တဲ့ အပြင် စားစရာ နဲ့ ချစ်စရာ အင်း..ရှက်များရှက်မိပါရဲ့.. ကဲ သန်ရာ သန်ရာ လို့သာ သဘောထားလိုက်ကြ ပါတော့ဗျာ……

ဒီနေ့တော့ အညာဟင်းလေး တွေ မချက်တာ ကြာလို့ ဟင်းလေး ချက်ကျွေးလိုက်အုန်းမယ် ... စဉ်းစား ထားတယ် ….. ချစ်ညီမ များကလည်း တောင်းဆိုကြတယ် ဆိုတော့……

ကျနော် ငယ်ငယ်က ဒီအချိန် ဆိုရင် မေမေ အမြဲချက်ကျွေးတဲ့ ရာသီစာ လေးပါ … တချို့ အရပ်က လူများတော့ စားလေ့ ရှိမရှိ မသိဘူး.. ကျနော် တို့ အညာမှာတော့ ပေါ်တဲ့ အချိန်မှာ အမြဲတမ်း ချက်လေ့ ရှိပါတယ်… ချဉ်ဖြုံးဖြုံး လေးနဲ့ အင်မတန် ထမင်းဝင်ပါတယ်…

နာမည် ကြားရင်တော့ တမျိုးများ ဖြစ်သွားမလားမသိဘူး အဟဲ.. ဂွေးသီး ပါတဲ့ဗျာ… အမှန်တော့ တောဂွေးသီးလေး တွေပါ… ကျနော် တို့ စားနေကြ အချဉ် ပေါင်း လုပ်တဲ့ ဂွေးသီး မဟုတ်ပါ.. ချက်စားတဲ့ ဂွေးသီး လေးတွေပါ.. မချက်ခင်က ဓါတ်ပုံ ရိုက်ဘို့မေ့သွားတယ်.....

အဲဒီ ဂွေးသီး ချက်ရင် အရင်ဆုံး ဂွေးသီးလေး တွေကို ရေမြုတ်ရုံ ထဲ့ ပြုတ်ရပါတယ်… ခဏနေ ဂွေးသီးလေး အိသွားရင် ရေအေးထဲ ပြန်စိမ်ပြီးတော့ အခွံခွာရပါတယ် အထဲက ဖြူဖြူလေး ကို ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန် ဖြူ-နီ ဆီသတ်ပြီးတော့ ငပိနဲနဲ ငရုပ်သီး နဲနဲ နဲ့ ချက်ရပါတယ် .. ပုဇွန်ခြောက် လေး ထဲ့ ချက်ရင်တော့ ပိုကောင်း ပါတယ်… 

ရွှေစင်ဦးငယ်ငယ်က ကတော့ ပုဇွန်ခြောက် အစား ဒုံးခြောက် (ပုဇွန်ခြောက် အကြီးကြီး) တွေ ထဲ့ ချက် ဘို့ မေမေ့ ကို ပူစာ ပါတယ်… နောက်တော့ ဒုံးခြောက် ဆိုတာ မမြင်အပ်တဲ့ အရာ ဆိုပြီး ဈေးထဲက ပျောက်သွားပါတယ်… အင်း ရှိခဲ့ရင်လည်း ဝယ်စားနိုင်မှာ မဟုတ်တော့ ပါဘူး… ရွှေစင်ဦး တို့နဲ့ လားလား မှ မသက်ဆိုင်သောအရာ တွေ ဖြစ်သွား ပါပြီ….

ကဲ..အဲဒီ ဂွေးသီး ငပိချက်လေး က တခွက်.. (ဆီနဲနဲ များသွားလို့ ဆီပြန်စစ် ထားရပါတယ်) နောက် ချစ်ညီမ က ဈေးထဲက ငါးခုံးမတုတ် ဆိုလား ရခဲ့လို့တဲ့ အဲဒါလေးကို ဂျင်း ကြက်သွန်ဖြူ ငံပြာရည် အချိုမှုန့် နဲနဲ နဲ့ ပြုတ်ပါတယ်… အင်းငါးပေါင်းပေါ့..  ရေလေးခန်းသွားမှ နံနံပင် လေး အုတ်လိုက်တယ်.. အဲဒီငါးလေး က အချိုလေးလေး နဲ့ တော်တော် ကောင်းပါတယ်.. အရိုးတော့ နဲနဲများတယ်…

နောက်တခွက် ကတော့ ဝက်ခြေထောက် ကို နူးနေအောင်ပြုတ်ပြီး ကန်စွန်းရွက် နဲ့ မှိုခြောက် ပန်းခြောက် ခတ်ထားပါတယ်….. ဝက်သား စားသူတွေ အတွက်ပေါ့…

နောက်တခွက်ကတော့ ငံပြာရည်ချက်ပါ.. ဟိုတလောက ကျနော့် ကို ငံပြာရည် ကြဲ ချဉ်ပေါင်ဟင်း ရေကြဲ နဲ့ ချက်ကြွေး တာ ဘလော့ပေါ် မှာ ကျနော် က အော်ထားတော့ အခု ငံပြာရည် ချက် ကတော့ ရှယ် ချက်ထားပါတယ်...

သြ နောက်တခွက် ကတော့ နို့ခဲချက်ပါ.. အိမ်မှာ တော့ ချစ်ချစ်ကြီး က ငါးဟင်း ကြ တော့လည်း အရိုးများ သတဲ့ အသား ကြတော့ မစား ဆိုတော့ နို့ခဲချက် နဲ့ ပဲ နဲ့ ဘဲ ချက်ကြွေးရပါတယ် အညာ နို့ခဲချက်လေးပါ…. နောက် ပုဇွန်ခြောက်လေး နဲ့ ခဝဲသီး အရည်သောက် လေးပါ....

ချက်တဲ့ ဟင်းအားလုံးဟာ အညာဟင်း တွေ ဖြစ်ချင်မှ ဖြစ်မှာပါဗျာ… ဒါပေမဲ့ အညာသူ ရွှေစင်ဦး ချက်တော့ အညာဟင်းသာ မှတ်လိုက်ကြပါ…

ကဲ… စားလိုက်ကြ စို့ အားရပါးရ…


ဟင်းတွေ ကတော့ အကောင်းကြီး မဟုတ်ပါဘူး .....  သူလိုကိုယ်လို စားကြတဲ့ ဟင်းလေးတွေ ပါဘဲ....
 
သတိ.. အကြွေးသီးခံပါ...
လာရောက်အားပေးတဲ့ အတွက် ကျေးဇူးတင်ပါတယ်.... 
ဒီနေ့ ရောင်းရငွေသည် နက်ဖြန်အတွက် အရင်း... (ဘာရယ်.. မဟုတ်ပါဘူး ဟင်းရောင်းစားမလို့ ကျင့်နေ တာပါ)

လေးစားစွာဖြင့်
စာရေးသူ - ရွှေစင်ဦး
.
(.... ချစ်သော ဘလောဂါ အပေါင်း တို့ အခု ဘလော့ဂ် တွေ ပိတ်ထားတဲ့ အတွက် ဝင်ရခက်နေ ပါတယ် ... ပိုစ့် တင်ဘို့လည်း ခက်ပါတယ်... ဒါကြောင့် ရွှေစင်ဦး လေး အလည် မရောက်ခဲ့ရင် ခွင့် လွှတ်ကြပါ... ) 
.

29 comments:

  1. သုေျဒၷJune 10, 2010 at 11:41 AM

    ေရွြစင္ဦးခ်က္တဲ ့အညာဟင္းေလး လက္ငင္းေပးစနစ္နဲ ့သံုးေဆာင္မိ တအားျငိစရာေကာင္းတဲ ့အရသာ မေမ ့နိုင္ေတာ ့ဘူး (ခ်က္နည္းေလး တခါတည္းမွတ္သြားတယ္ ျပန္ခ်က္ စားမယ္ ေတြးရင္း) သုေျဒၷ

    ReplyDelete
  2. သုေျဒၷJune 10, 2010 at 11:49 AM

    ေရွြစင္ဦးခ်က္တဲ ့အညာဟင္းေလး လက္ငင္းစနစ္နဲ ့ က်ေနာ္အားေပး ေကာင္းလိုက္တဲံ ့အရသာ ရင္ထဲမွာတကယ္ျငိ စြဲမိတယ္ေလး ခ်က္နည္းေလးပါကူးလို ့ယူ ေက်းဇုူးတင္မေနွး သုေျဒၷ

    ReplyDelete
  3. အစ္မရယ္
    ဒီေန႔ဟင္းေတြ ရွယ္ေကာင္းတယ္..
    တကယ္ပါဘဲ... အနည္းဆံုး ၃ပန္းကန္ေတာ႕႔ အသာေလးျဖစ္မယ္.. ဒီဟင္းေတြကိုျမင္ေတာ႔ ေရာက္ရာအရပ္က မေရႊစင္ဆီ ေျပးလာခ်င္စိတ္ေပါက္မိေတာ႔တာပါဘဲ..

    ReplyDelete
  4. အဟဲ. . ဒီေန႕ စူပါ မလာဘူး။ ဒါေၾကာင္႔ ဘယ္မွ သြားရဘူး။ ဒါေၾကာင္႔ ထမင္းစားရင္း ဖြင္႔လိုက္တာ။ အမပို႔စ္က အေပၚေရာက္ေနတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ထမင္းစားရင္း လာေရာက္ ေမွ်ာ္ကာ စားသြားပါေၾကာင္း. . .
    ရွလႊတ္ ( ကြန္ပ်ဴတာကို လွ်က္သံ )

    စာကေတာ႔ ေရးအားေသးဘူးဂ်ာ။
    ေနာက္ေန႕ေတြေတာ႔ အျပင္ပဲ ထြက္ေနရမွာပဲ :(

    ReplyDelete
  5. မန္းေလးက အဲ့လို ဟင္းခြက္စံုစံုနဲ႔ စားတတ္တယ္ဆိုတာ သိလ်က္နဲ႔ မသိခ်င္ဟန္ေဆာင္ေနသူတေယာက္ ဒီပို႔စ္ဖတ္ၿပီး
    မန္းေလးသားႀကီးကို အသနားႀကီး သနားသြားမိပါတယ္။

    သတိ
    ဒီေန႔ ဘာဟင္းခ်က္လဲ လို႔ ႏႈတ္မဆက္ေၾကး

    ReplyDelete
  6. ဒုံးေျခာက္ေတာ့ လြမ္းမိပါ့ဗ်ာ...
    မႏၱေလးေရာက္ရင္ေတာ့ ဒီဆိုင္လာစားရမယ္..
    visa, master ကဒ္ေတြလက္ခံတယ္မို႔လား..
    လက္မခံရင္ေတာ့ ေနာင္ခါေပး..ေတြ႔တိုင္းေတာင္းပါေလ....

    ReplyDelete
  7. ေဂြးသီးခ်က္တဲ့။ တစ္ခါမွ စားဖူးဘူး။ ၾကည့္ရတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ရသာျပည့္၀မဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ဘဲ။

    ReplyDelete
  8. မေရႊစင္ဦး ေရ ပုံထဲက ဟင္းေတြ နဲ့ထမင္းလာစားသြားပါတယ္။
    အင္း လက္ငင္းေခ်တာ အေၾကြမရွိလို ့တဲ့ အဲတာ တစ္ရွဴးထုပ္ျပန္အမ္းလိုက္တယ္ဗ်ာ :(
    စားလို ့ေကာင္းပါရဲ ့။
    ျပန္ျပီဗ်ာ။

    ခင္မင္ေသာ
    ေမာင္ေမာင္

    ReplyDelete
  9. ဟင္းေတာ ့မခ်က္ခ်င္ဘူး စားပဲစားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  10. ခ်က္ေတာ ့မခ်က္ခ်င္ဘူး ... စားပဲစားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  11. မေရ ငရုတ္သီးစိမ္းအုပ္ထားတာသားေရယိုတယ္။
    ညီမလည္းငါးဆိုရင္ငရုတ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္မွၾကိဳက္တာ...ငံၿပာရည္ခ်က္ေကာ တ၀တီးသြားတယ္ေနာ..အမ်ိဳးသားကိုလည္းေၿပာလိုက္ပါဦး..ရွင္မိန္းမရကံေကာင္းတယ္မွတ္ လို႕ ခစ္

    ReplyDelete
  12. အညာဟင္းကေလးခ်က္ျပီးခ်စ္သူအေၾကာင္းေတြးပါ-
    လက္ငင္းစားသြားပါတယ္ခင္ဗ်ာ-
    အင့္ - - - ပိုက္ဆံ
    ပိုတာျပန္မအမ္းနဲ ့ေတာ့-

    ReplyDelete
  13. အမ..ေဂြးသီးငပိခ်က္ၾကိဳက္တယ္။
    ျမန္မာျပည္ အိမ္မွာေတာ့ အမေျပာသလိုမခ်က္ဘူးထင္တယ္။ လီွးပီးေထာင္းတာေတြ႔တယ္။

    အမ..အမတို့ခ်က္တဲ့ငန္ျပာရည္ခ်က္ေလးပါ ခ်က္နည္းေရးေပးပါလားးးး

    အဲ့၂ခုၾကိဳက္တယ္။

    စားခ်င္စရာၾကီး.. အင္ဥထက္ပိုဆြဲေဆာင္တယ္။ အင္ဥက မစားဖူးလို႔..။


    ျမတ္ႏိုး

    ReplyDelete
  14. ၀က္ေျခေထာက္ဟင္းရယ္၊ ငံျပာရည္ခ်က္ရယ္၊ ခ၀ဲသီး အေရေသာက္ဟင္းခ်ိဳရယ္ ေသာက္သြားတယ္။ အစ္မေရ.. အခုစားခဲ့တာကို ဂရက္တစ္ကဒ္နဲ႔ ရွင္းလို႔ရပါလား..(စားသာစားျပီး လက္ထဲလည္း လစာျပတ္ေနလို႔ ဟီးး)

    အညာဟင္းေတြ အရမ္းစားခ်င္တာပဲ လြမ္းရတာ စားခါနီးတိုင္း း))။
    .အစ္မ..ေနာ္
    အညာသူအၾကိဳက္ အညာဟင္းေလးမ်ားကို ဆက္ေရးပါဦး၊ ခ်စ္ခ်စ္အေၾကာင္းမ်ားလည္း ဆက္ေရးပါ..။
    အစ္မေရးတာ အားလံုး ၾကိဳက္ပါတယ္။
    အျမဲအားေပးလွ်က္..
    လသာည ျဖစ္ပါတယ္

    ReplyDelete
  15. ဟင္းေတြ ကေတာ႔ အေကာင္းႀကီး မဟုတ္ပါဘူး ..... သူလိုကိုယ္လို စားၾကတဲ႔ ဟင္းေလးေတြ ပါဘဲ....

    ေျပာရက္လိုက္တဲ႔ မမ.... အေကာင္းႀကီး ဟုတ္ပါဘူးတဲ႔... ဟြန္႔... ခ်ိတ္ေလတယ္။ ဒီတေခါက္ျပန္ရင္မႏၱေလးလာလည္မယ္။ အဲခါက်မွ အဲလို သူလိုကိုယ္လို စားႀကတဲ႔ ဟင္းေလးေတြကို ခ်က္ေကြ်းရမယ္ေနာ္မမ။ ေဂြးသီး ငပိခ်က္ေလးကို လြမ္းသြားတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဝက္ေျခေထာက္။ ငံျပာရည္ခ်က္။ မမငါးကေတာ့ အရိုးမ်ားတယ္ေျပာလို႔ စိတ္မဝင္စားေတာ့ဘူး..... :D

    ReplyDelete
  16. ေဂြးသီး ငပိခ်က္ စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ.......

    ReplyDelete
  17. ေဂြးသီးငပိခ်က္ ႀကိဳက္တယ္။ နနို႕ဂဲ ခ်က္ႀကိဳက္တယ္။ ငံျပာရည္ ခ်က္ ႀကိဳက္တယ္။ ညေနစာက်ရင္ ခ်ဥ္သနပ္နဲ႕ ထပ္တို႕ဦး မယ္။ ေနာက္ေန႕ မနက္ႀကီးမိုးလင္းရင္ ငံျပာရည္ခ်က္ နဲ႕ ေဂြးသီးငပိခ်က္နဲ႕ မုန္႕ပ်စ္သလက္ တို႕စားမယ္..။

    ReplyDelete
  18. မမေရႊစင္..
    ငံျပာရည္ခ်က္ေလးကိုေငးသြားတယ္..။(အၾကာႀကီးပဲ...)။
    တျခားဟင္းေရာမၾကည့္ဘူးလားဆိုေတာ့ မေျပာေတာ့
    ပါဘူး..။ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္...။

    ခင္တဲ့
    သဒၶါ

    ReplyDelete
  19. ေနာက္က်မေရာက္လာရတယ္..အမေရ
    ဟင္းေတြကရွယ္ပဲ....
    က်န္တဲ႔ဟင္းေလးပဲစားသြားတယ္...
    စာေရးေကာင္းသလုိ..ဟင္းခ်က္ပါေတာ္တယ္။

    ReplyDelete
  20. ဂလု ဂလု ဂလု တကယ္ပဲဗ်ာ
    ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမွာပဲ ဟူးး ထမင္းဆာလာျပီ

    ReplyDelete
  21. ေဂြးသီးခ်က္ကလြဲရင္ က်န္တာ အကုန္ၾကိဳက္တယ္။ ဒါနဲ႔ ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးက ႏို႔ခဲ ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ပုံရတယ္ေနာ္။
    ဟဲ..ဟဲ။

    ReplyDelete
  22. အမေရြစင္

    လိုင္းမေကာင္းဘူး... ဘာေတြျဖစ္ေနမွန္းကို မသိတာအမေရ .. လာရခက္ေနပါတယ္.. ။ ဒါေပမယ့္လည္း သံေယာဇဥ္ႀကီဲးေတာ့ ေလ အမ်ိဳးမ်ိဳး အႀကံညဏ္ေတြ ထုတ္ၿပီး လာခဲ့တယ္.. တကယ္ေျပာတာပါ.. ညာေနတာ ဟုတ္ဖူး..။

    အဟမ္း.. စားစရာေတြကို ခ်က္ၿပီးရင္ ကိုယ့္ဘာသာ မစားပဲ အခုလို လုပ္ျပတာေတာ့ မေကာင္းဘူးလို႕ ထင္တာပဲ..(မေက်နပ္သံ.. မနာလိုဟန္ေလသံျဖင့္).. အံမယ္ေနာ္.. ဒီမွာလည္း ခ်က္စားျပစ္မယ္.. အဟဲ.. အိပ္မက္ထဲမွာ..။ ဥေရာပေရာက္ ဆင္းရဲသားေလး စိန္ေဗဒါက အသက္ ႀကီးလာေလ အစားေတြ မက္လာေလပဲ.. တခုၿပီး တခု လုပ္စားခ်င္ေနတာနဲ႕ (အညာသား အတု)မေရြစင္ကလည္း အမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္ေကြ်း ေနတာနဲ႕ ေနာက္တခါဆို အခုလိုမ်ိဳး စားစရာေခါင္းစဥ္ေတြ႕ရင္ လာဖတ္ေတာ့ဖူးးးးးးးးးးးးးးးးးးး (စိတ္ေကာက္ဟန္ျဖင့္)... ႏုတ္မဆက္ပဲ ျပန္သြားပါၿပီ..။

    အဆင္ေျပပါေစလို႕ေတာ့ အပိုဆု ေတာင္းဆုျပဳရင္း ...

    ခင္တဲ့
    မေဗဒါ (၈၈)

    ReplyDelete
  23. အမေရႊစင္ဦးေရ..
    ညီမေလးကေတာ့ေဂြးသီးငပိခ်က္ဆိုရင္ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီးအမလိုပဲခ်က္လုိက္တယ္.ျပဳတ္ေတာ့ဘူး..အလံုး
    ေသးေသးရွာၿပီးလွီးလိုက္တယ္..အလြယ္ေပါ့

    ReplyDelete
  24. အမေရႊစင္ဦးေရ..
    ညီမေလးကေတာ့ေဂြးသီးငပိခ်က္ဆိုရင္ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီးအမလိုပဲခ်က္လုိက္တယ္.ျပဳတ္ေတာ့ဘူး..အလံုး
    ေသးေသးရွာၿပီးလွီးလိုက္တယ္..အလြယ္ေပါ့

    ReplyDelete
  25. စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္။ လူမမာ နလန္ထစ ဘာမွ စားခ်င္စိတ္မရွိတာ အညာဟင္းေတြ လာၾကည့္ၿပီး ထမင္းေတြ ၿပန္စားခ်င္လာၿပီ :D

    ခ်စ္ညီမေလး

    ReplyDelete
  26. ဟြန္းးးး ပန္းကန္ပဲ ေဆးသြားရၿပီေပါ့၊ အေပၚကလူေတြ ဝါးတီးဆဲြသြားတာ ကုန္ပါေရာ...မေခ်ာက အဆိုးဆံုး ၃ ပန္းကန္ေတာင္....:)

    ReplyDelete
  27. ဟင္းေတြက စံုေနတာပဲ ... သြားေရက်ခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ ... အိမ္နီးရင္ တကယ္လာစားမိမွာ ... အဲလိုေလးေတြ ခ်က္စားဦးမယ္။ ေဂြးသီးကို IMM က Giant မွာ ရတယ္။

    ReplyDelete
  28. စားခ်င္စရာအညာဟင္းေတြပါပဲ၊ ဆီဝင္းအိလွ်ံလုိ႔၊ အဆီေတြၾကည့္စားအမေရ။

    ReplyDelete
  29. ဒီ site ထဲကိုလာရင္ ဘိုက္ဆာတယ္ဗ်ာ စားခ်င္လာၿပီေနာ္

    ReplyDelete

thank you to say so